Różne opcje zakończenia zadania 2970 7

O temacie

Autor HellVard

Zaczęty 20.03.2012 roku

Wyświetleń 2970

Odpowiedzi 7

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Czy da się zrobić tak, żeby móc jedno zadanie zakończyć na różne sposoby, na różnych jego etapach? Np. tak: Dostajemy zadanie. Idziemy coś tam zrobić, wracamy do npc'a zlecającego zadanie i mamy 2 możliwości wyboru: Jedna kończy zadanie, druga je kontynuuje. Robimy coś jeszcze i znów mamy taki wybór. Albo jeszcze bardziej rozwinięte: Robimy coś, gadamy z npc i mamy 3 możliwości: Jedna kończy zadanie, a 2 je kontynuuje, ale każda prowadzi później do innego zakończenia. Da się zrobić takie skomplikowane zadania? Chodzi mi o G2NK.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wszystko się da ;) jeśli nie robić by choic`ów wystarczą warunki KnowInfo oraz jego negacja poprzez !

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki chłopaki. Spróbuje sam to rozgryźć, jak będę miał problemy, to się zgłoszę ;)

Ok, mam pytanie. Czy po wybraniu opcji kontynuującej zadanie, muszę dopisywać: Log_SetTopicStatus (TOPIC_*****, LOG_Running); ?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorry za double posta, ale mam pilne pytanie. Nie wiem czy nie namieszałem za bardzo. Wygląda to tak:

-przychodzę do npc'a po wykonaniu części zadania
-daję clearchoices i 2 opcje wyboru
-pod spodem opisuję te wybory, w drugim z nich znów daję clearchoices-
-analogicznie do poprzedniego, pod spodem opisuję te dwa wybory.

No i tu pojawia się pytanie czy nie zrobiłem za dużego burdelu? Czy pomijając ewentualne błędy będzie to działać? No i jak kontynuować te zadanie czy wystarczy pod tymi wyborami dać:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////
//   Info kontynuacja zadania
///////////////////////////////////////////////////////////////////////

i pisać skrypt dalej?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czip17 opisywał to dokładnie w swoim poradniku (zaawansowane skrypty (czy jakoś tak)).

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, przerobiłem ten poradnik, ale tam opcja clearchoices była użyta tylko raz i na tym kończył się dialog, a u mnie nie jest to nawet połowa (przynajmniej takie mam założenia ;) ). Dlatego wolałbym się upewnić, ze nie nawrzucałem za dużo tego wszystkiego.

Właśnie poradnik czip'a17 zainspirował mnie, by spróbować zrobić coś samemu.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to jak masz ClearChoices to w następnym dialogu dajesz to samo jeszcze raz. I tak robisz, aż Ci się znudzi. Możesz nawet dać 2.5 miliona ukończeń jednego zadania. Tzn., że ustawiasz tak jak przed ClearChoices i będzie git.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry