Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1014066 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1014066

Odpowiedzi 2478

berserker1989

berserker1989

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Misja Informator Urta, gdy Bezimienny wybije strażników, ja wracam do OR ale nie mam żadnych opcji dialogowych u Ratforda, przeoczyłem coś czy kolejny bug? wczytywanie wcześniejszych savevów też nic nie daje

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Misja powinna wyglądać tak: razem z Bezim zabijacie strażników, informator ginie, gadasz z Bezim, a potem do Ratforda. Najczęstszym błędem było to, że nie ginął informator.

berserker1989

berserker1989

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Informator zginął a z Bezimiennym nie mam żadnych opcji dialogowych, stoi tylko tam na górze w stroju nekromanty, u Ratforda też lipa :(

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Zostało mi do zrobienia tylko zadanie do Snafa, ale gdzie go mogę znaleźć? Chyba wszędzie w obozie szukałem :/
Z góry dziękuję za pomoc :)

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Idź w stronę orkowej świątyni albo idź ścieżką nad którą masz most i skręć w lewo.

Sylw

Sylw

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
mam problem z zadaniem "Triumwirat" i "Rebelia w nowym obozie". Otóż zanim jeszcze dostałem zadanie "Rebelia w nowym obozie" zagadalem Gorna i dostalem zadanie "Triumwirat". Zabilem tych kolesi dla Laresa, bylem w kopalni u Torlofa, i spławiłem Pluskwę dla Wilka. Tyle że jak gadam z Lee, to wspominam o Torlofie i Laresie, a o Wilku nie, wiec nie moge skończyc ani jednego ani drugiego zadania. Jest na to jakaś rada? W tym dzienniku pokazuje sie ze Wilk zlecil mi spławienie Pluskwy ale nie ma slowa ze to zrobilem a zrobiłem :(

Post połączony: 2014-05-14, 21:54
Informator zginął a z Bezimiennym nie mam żadnych opcji dialogowych, stoi tylko tam na górze w stroju nekromanty, u Ratforda też lipa :(
co do tego to tez tak mialem, musisz wczytywac save i powtarzać az informator zginie, rozwalisz reszte straznikow i wtedy powinienes moc rozmawiac przynajmniej u mnie tak bylo (ze 3 razy powtarzalem)

Post połączony: 2014-05-15, 18:34
kolejny problem...nie otwierają się kraty u nekromanty przy 4 paladynach, probowalem juz kilkukrotnie nawet od momentu gdy jestem jeszcze na zewnatrz. Jakies rady?

roguez

roguez

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuję 3 serafisów dla Miltena, wie ktoś gdzie mogę je znaleźć?

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam dwa pytania:

1. W 3 rozdziale gadałem z Gornem przed Nowym Obozem, potem poszedł po Obozu Rebeliantów. Problem mam taki, że teraz w IV rozdziale nie ma go przed ani przed NO, ani w OR, a z tego co wiem to do niego musimy zagadać, żeby kontynuować Rebelię w NO. Przywołałem go kodem, ale wtedy nie ma z nim dialogu. Co robić?
2. Gdzie jest Saturas? Nie wiem czy jestem ślepy czy mam buga, ale obszedłem całą górską fortecę wraz z piętrami i nigdzie go nie ma. Są wszyscy magowie wody, tylko jego nie ma, a potrzebuję mapy do ornamentów.

Oczywiście jestem teraz w IV rozdziale.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
1. Gorn powinien być na tym WP: NC_PATH87 i tam trzeba z nim porozmawiać.
2. Saturas jest za ukrytą ścianą. Trzeba użyć dźwigni.

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
OK, dzięki, rzeczywiście teraz działa. Jeszcze tylko takie pytanko: ostatni ornament jest w tym klasztorze co był Truan czy coś źle mi mapa pokazuje?
I na przyszłość: gdzie dokładnie jest ta komnata Kruka, w której jest klucz do skrzyń w starej wieży Xardasa? Ewentualnie jaki jest kod?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ostatni ornament w klasztorze zmiennokształtnych.

Komnata Kruka jest po lewej stronie zamku, patrząc przed wejściem.

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wykończy mnie ten mod... Znalazłem to miejsce, ale znowu Hrabia nic do mnie nie gada, a jak ja zacznę to też nie ma żadnego dialogu. Węgorz leży zabity przed drzwiami.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Z Węgorzem musisz wpierw pogadać xD Kod na niego: Grd_2519_Wegorz

lukas_k

lukas_k

Użytkownicy
posty14
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu ja ;) Dzięki @Adanos za pomoc, ale kolejne problemy :(

1. Gdzie jest Carlos? Jest jakiś kod na miecz runiczny?
2. Zrobiłem zadanie z ornamentami, ale Lee nadal mówi, że sam zadecyduje kiedy wrócić do NO (a tam już 3 przywódców przekonałem i wszystko zrobiłem i nie wiem co dalej robić)...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
1. Na ziemiach orków, niedaleko wieży.
2. W 5 rozdziale dopiero.

Jakby co możesz zaglądać do solucji. Opisane są tam zadania, może nie wszystkie dokładnie, ale coś tam jest.

Miecz: ItMw_1H_RuneSWD_01
Carlos znajduje się: OW_ORC_LOOKOUT_2_02

roguez

roguez

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I znowu problem. Gdzie znajdę złoty pierścień rączki w zadaniu "Więź"?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak dobrze pamiętam to w jaskini, w której był Nek.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Jak dobrze pamiętam to w jaskini, w której był Nek.
Poprawka w jaskini gdzie był Jack Aligator :P

aDragon

aDragon

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Mam pewien problem związany z modem, może nie jest to dokładnie ta kategoria, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Otóż grałem sobie grałem, udało mi się zawiązać sojusz z obozem łowców, w obozie rebeliantów wybrałem drogę wojownika, następnie dostałem zadanie na zabicie patrolu straży. W tym momencie zapisałem grę i wyłączyłem. Włączam następnego dnia, wczytuję i co się moim oczom ukazuje? Cały calusieńki świat jest we mgle, jedynie w lesie jej nie ma, próbowałem grać ale po prostu się nie da, a mgła nie znikała. Dodam że to dzieje się tylko w Czasie Zapłaty, na innych modach nie ma tego problemu. To jakiś błąd ze światem? Ktoś potrafi pomóc?

Wpadłeś na pomysł? Uważaj żebyś się nie potknął!

-Ile koń ma nóg?

-Osiem! Dwie lewe, dwie prawe, dwie przednie i dwie tylne!

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Spróbuj przespać kilka dni to powinno pomóc.

0 użytkowników
Do góry