Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1013966 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1013966

Odpowiedzi 2478

Tyrrus

Tyrrus

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Mam problem i to nie pierwszy raz (często mi się coś buguje). Jestem w podziemiach klasztoru i dotarłem do tego pomieszczenia z 2 drzwiami po bokach, gdzie pojawiają się ogniste golemy. Problem mam taki, że przy drzwiach po lewej nie da się w ogóle nic zapalić, a z prawej jak zapalę dobrze, to i tak drzwi stoją niewzruszone. To samo miałem przy kratach, które otwiera się dźwigniami - użyłem dobrze kombinacji i nic. Wtedy na szczęście wczytanie gry pomogło, ale w tym wypadku już nie pomaga. W temacie z archiwum ktoś miał taki sam problem (z tym że jemu się wgl golemy nie pojawiały) i ktoś doradził przejście drzwi na kodach, zabranie runy tp i wpisanie kodu na miecz runiczny. Niestety żadnego szamana w sali z tronem nie ma, tak samo Rodericka na moście.
Ogólnie mogę wczytać grę do momentu gdy jestem jeszcze na poziomie klasztoru przed wejściem w ten teleport zrobiony przez Roderika. Nie wiem czy tak miało być, ale jak z nim doszedłem na górę, to zrobił teleport i wszedł w niego. Nic się do mnie nie odezwał, ani ja nie miałem opcji dialogowych, żadnego też nowego zapisu. Bugi niestety mam często. Wcześniej na przykład gdy zdobyłem topór Roderika, to nie miał on żadnych opcji dialogowych, dopiero po wczytaniu. Z informatorem też miałem problem, bo kilka razy z rzędu po pojawieniu się Bezimiennego i wbiegnięciu strażników, strażnicy znikali, a z Bezimiennym nie miałem jak rozmawiać.

Da się coś zrobić z tymi drzwiami?
Dobra, poradziłem sobie. Nie zauważyłem po prostu lampionów przy wejściu do pomieszczenia.

Teraz inne pytanie. W wolnej kopalni przekonałem kopaczy do kopania. Gdy Jurgen leje Shera, nie dobija go tylko rzuca się na mnie (wczytanie nie pomogło) i ani Torlof ani Jurgen nie mają żadnych opcji dialogowych. Tak ma być? Pytam, bo Torlof miał mi pomóc w wyjściu z kopalni. Jeśli mam buga, to nie chcę wychodzić bez zakończenia zadania. W ogóle śmieszne to wtrącenie do kopalni  ;D. Przydałaby się jakaś animacja jak ci strażnicy mnie odprowadzają do kopalni, bo tak to wchodzę sam z własnej woli i równie dobrze mogę iść gdzie chcę.

Pichas2

Pichas2

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zna ktoś kod na strażnika bramy przy SO (ten który wpuszczał do SO przy misji szpieg ) zabiłem go w 3 rozdziale, a teraz jest potrzebny przy konwojach - bez niego nie widzę Ashgana, przywołałem znalezionym kodem grd_2013_guardian jakiegoś npc przy, którym jest napisane strażnik bramy, ale nie ma opcji dialogowej, więc to musi być jakiś 'szczególny'

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zna ktoś kod na strażnika bramy przy SO (ten który wpuszczał do SO przy misji szpieg ) zabiłem go w 3 rozdziale, a teraz jest potrzebny przy konwojach - bez niego nie widzę Ashgana, przywołałem znalezionym kodem grd_2013_guardian jakiegoś npc przy, którym jest napisane strażnik bramy, ale nie ma opcji dialogowej, więc to musi być jakiś 'szczególny'

Ehh...wszystko kodami. Trzeba było sobie robić save'y albo nie zabijać jak leci każdego, niby gra fantasy ale jak widać zabijanie ludzi może mieć późniejsze konsekwencje.

Pichas2

Pichas2

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Daruj sobie, nie zabijam nikogo jak leci, to raz, dwa nie da się ukończyć tego moda bez kodów (np dobicie kopacza), gdybym nawet miał save z żyjącym strażnikiem to było by to kilkanaście godzin gry temu (pomijam ile bugów temu). Jak ktoś ma przeżyć bo jest niezbędny w późniejszym etapie gry, to się go robi nieśmiertelnym dopóki żyć musi. Po Węgorzu widać jakie są potem problemy z takimi npc. Poza tym powołujesz się na fantasy, to podaj powód dla którego nie miałbyś uśmiercać kogoś z wrogiego obozu. Fajnie że napisałeś tę solucję, ale ten komentarz mógłbyś sobie darować, bo nic nie wnosi. Jak znasz kod to go po prostu podaj, bo dla mnie ten mod dawno już stracił na wartości i chcę go ukończyć tylko dla zwykłej przyzwoitości.

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz inne pytanie. W wolnej kopalni przekonałem kopaczy do kopania. Gdy Jurgen leje Shera, nie dobija go tylko rzuca się na mnie (wczytanie nie pomogło) i ani Torlof ani Jurgen nie mają żadnych opcji dialogowych. Tak ma być? Pytam, bo Torlof miał mi pomóc w wyjściu z kopalni. Jeśli mam buga, to nie chcę wychodzić bez zakończenia zadania. W ogóle śmieszne to wtrącenie do kopalni  ;D. Przydałaby się jakaś animacja jak ci strażnicy mnie odprowadzają do kopalni, bo tak to wchodzę sam z własnej woli i równie dobrze mogę iść gdzie chcę.

Tutaj jest błąd, o czym pisane było wcześniej. Musisz wyjść i wejść do kopalni, pobić Shera i dobić go samodzielnie. Wtedy Torlof zareaguje a fabuła pójdzie do przodu.

pulkownik1990

pulkownik1990

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomocy. Mam zadanie żeby roznieść broń od Foxa. Zaniosłem ją wszystkim oprócz Draxa. Gdy chce z nim pogadac mam tylko pocję handel, a miecza mu dać nie moge. Pozatym gdy wezmę opcję handlu gra mi sie zawiesza i nic już nie da sie zrobic. Próbowałem kilkanascie razy i za kazdym razem to samo. Co robic?

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników

Jeśli masz jakiś wcześniejszy save to go wybierz włącz konsole i użyj na strażniku set ffbox i sobie spisz jego kod.

Pomocy. Mam zadanie żeby roznieść broń od Foxa. Zaniosłem ją wszystkim oprócz Draxa. Gdy chce z nim pogadac mam tylko pocję handel, a miecza mu dać nie moge. Pozatym gdy wezmę opcję handlu gra mi sie zawiesza i nic już nie da sie zrobic. Próbowałem kilkanascie razy i za kazdym razem to samo. Co robic?

Nic ci się w zadaniach nie pojawiło? Żadna notka? Jak nie to wczytuj aż ci załapie skrypt.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Witam, mod jest naprawdę świetny. Ale mam problem z zadaniem "Zmiana warty" otóż nie mogę go ukończyć z następujących powodów:
W solucji pisze, że po kolei powinny pojawiać się:
1. 3 Ścierwojady
2. Strażnik z SO
3. Ork
A na końcu można obejrzeć walkę beziego z trollem.

U mnie  pojawia się:
1. Ścierwojady
2. Ork
3. Strażnik
Tak, pojawiają się nie w tej kolejności co trzeba. Troll ani Bezi się nie pojawiają. W dzienniku też żadnych wieści. Przeczekałem całą noc i nic. To jakiś bug, czy ja coś źle robię?    :wstyd:

Pichas2

Pichas2

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Jeśli masz jakiś wcześniejszy save to go wybierz włącz konsole i użyj na strażniku set ffbox i sobie spisz jego kod.

Dzięki, nie miałem, ale wpisując kolejne doszedłem do grd_215_.. i to jest ten npc, jakby komuś miało się przydać.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Adrien
Witam, mod jest naprawdę świetny. Ale mam problem z zadaniem "Zmiana warty" otóż nie mogę go ukończyć z następujących powodów:
1. 3 Ścierwojady
2. Strażnik z SO
3. Ork

U mnie  pojawia się:
1. Ścierwojady
2. Ork
3. Strażnik
Tak, pojawiają się nie w tej kolejności co trzeba. Troll ani Bezi się nie pojawiają. W dzienniku też żadnych wieści. Przeczekałem całą noc i nic. To jakiś bug, czy ja coś źle robię?   
Kolejność jest taka jaką miałeś. Po prostu czasem się Bezi nie pojawia :P Ile razy próbowałeś?

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Cytat: Thompson
Cytat: AdrienWitam, mod jest naprawdę świetny. Ale mam problem z zadaniem "Zmiana warty" otóż nie mogę go ukończyć z następujących powodów:
1. 3 Ścierwojady
2. Strażnik z SO
3. Ork

U mnie  pojawia się:
1. Ścierwojady
2. Ork
3. Strażnik
Tak, pojawiają się nie w tej kolejności co trzeba. Troll ani Bezi się nie pojawiają. W dzienniku też żadnych wieści. Przeczekałem całą noc i nic. To jakiś bug, czy ja coś źle robię?    Kolejność jest taka jaką miałeś. Po prostu czasem się Bezi nie pojawia Ile razy próbowałeś?
Około 20x. Dalej próbuje i nowość jest taka że pojawia się tylko ork i ścierwojady 

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
gdzie jest ten kawałek kamienia blisko obozu ? szukam szukam kolo tej kropki , a dokłądnie kolo tego ogniska z kufrem kolo mostka i nie ma

gdzie to dokładnie jest? i  jeszcze jedno pytanie: byłem w 6 ciu miejscach a kamieni mam 5 ,czy w któryms miejscu kamienie są dwa ?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Zgłaszam bug, nie mogę zrobić zadania "Patrol Strażników". Nie ma nigdzie żadnych strażników, których mam się pozbyć, a waypoint, który mają piraci nie istnieje.  Waypoint to "Spawn_Tall_Path_Banditos_02_04" i nawet poprzez komendę "goto waypoint" czy "aigoto" nie mogę tam dojść, bo pisze, że nie ma takiego waypointa.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Agenak

Agenak

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam  problem z zadaniem "świeża krew".  Przyprowadziłem do obozu Jacka Aligatora, a Cavalorn jest  zdania, iż nie mam ze sobą towarzysza. Ponadto po wczytaniu gry  zniknął mi podpis, określający,  że Jack za mną podąża.

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników

gerard546
The Modders

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#1754 2013-12-22, 11:32(Ostatnia zmiana: 2013-12-22, 19:10)
Cytat: Agenak
Mam  problem z zadaniem "świeża krew".  Przyprowadziłem do obozu Jacka Aligatora, a Cavalorn jest  zdania, iż nie mam ze sobą towarzysza. Ponadto po wczytaniu gry  zniknął mi podpis, określający,  że Jack za mną podąża.
Wejdź przez główną bramę (tam gdzie stoi Abel) i tak z każdym nowym członkiem.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
witam gdzie moge kupic lub pozyskać  sztabki magicznego kruszcu?

Macio1993

Macio1993

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
witam, mam problem z pewną misją, konkretnie chodzi o dokończenie misji 'marzenie rodneya'. Jestem w podziemiach klasztoru zmiennokształtnych i razem z Roderikiem przeszliśmy przez ostatnią bramę - teraz powinna się rozpocząć walka z Truanem, ale nic takiego nie ma miejsca! Stoją, nie ma opcji dialogowej ani po zaczepieniu Roderika, ani po zaczepieniu Truana.. Co zrobić? Wczytanie poprzednich zapisów niestety nie pomaga :(. Proszę o radę. 
Pozdrawiam.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Zapisz przed tym aż będziesz przed włączeniem się scenki jak z roderikiem biegniesz do Truana i wczytuj do skutku.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Plajer

Plajer

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Rozłam" , Lee mówi żebym zdobył jakieś 2 przyczółki nieopodal Orlego gniazda ? Gdzie konkretnie są te tereny ?

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
pewnie na górce koło OG albo tam co się wskakuje po półkach skalnych bodajże na przeciw

0 użytkowników
Do góry