Wielkie nieba, jakie to szczęście, że po tych latach czekania i wchodzenia na strone główną nareszcie można obejrzeć owoce tej pracy. Brak mi słów by określić mój zachwyt i podziw Twórców, że tworzyli, tworzą i oby tworzyć będą najlepiej zapowiadający się mod do Gothic 1. Nie wiem jeszcze czy zasysać i pomagać w usuwaniu bugów, czy czekać aż do premiery i skosztować ambrozji poraz pierwszy, by smak mi się nie znudził.
Z tego co widziałem na gameplayach był tam kompas - zajebista sprawa, nie trzeba teraz będzie tysiąc razy włączać mapy, by dobrą orientację mieć. Miecze runiczne - jeszcze zajebistsza, tyle że nie wiem czy nie będzie to zbyt mocne. Walka dwoma brońmi - animacje spoko, wręcz świetnie, lecz trzymanie tych broni w stanie spoczynku wygląda dość sztywno. No sory

. Pewnie duużo pierdolenia z tym było, ale widać że się opłacało, taki powiew świeżości jest miły. Bardzo miły.
Po obejrzeniu 'tajemnicy obozu na bagnie' moje wrażenie było takie, gdy poraz pierwszy pełnoprawnie zobaczyłem damski cyc. To co powiedział Cor Angar (tzn. Angar) w Zamku Górniczej doliny w drugiej części po prostu epicko pokryło się z demkiem, że aż ja pierdolę.
Gratuluję chłopaki, czekam ;)