Gothic: Czas Zapłaty [beta] 972360 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 972360

Odpowiedzi 2392

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
@shergar Nie mam tego folderu, dlatego go dorobiłem. Będzie działało ?

JoKeRo

JoKeRo

Użytkownicy
posty40
Propsy9
  • Użytkownicy
No to spytaj  :wink:  Chciałbym posłuchać tych utworów  :lol2:

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy

ZubenPL

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#642 2012-03-31, 19:22(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 19:25)
shergar pomóż niestety bo dłuższej sesji występuje problem charakterystyczny dla kart nvidi na win7 tekstury zanikają a gra się zawiesza. Błąd został naprawiony w którymś sterowniku ale działa to na zasadzie wyjątku czyli aplikacja musi się nazywać
 Gothic 1.08k a jak otwieram czas zapłaty gothic starterem to gra nazywa się Gothic 1.08k_mod i przez to występuje błąd , wiesz może jak zrobić by czas zapłaty po uruchomieniu nazywał się Gothic 1.08k ?

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Na wog.de jest chyba jakiś patch do kart graficznych to powinno pomóc, nic innego mi do głowy nie przychodzi niestety.

@Fr4nsis

Utwórz ten folder i będzie ok. Ogólnie polecam instalację manualną, w 1 pości linki do wersji moda bez instalatora i  opis co gdzie wrzucić.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Ostatnie pytanie. Jest/będzie dubbing ?

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy

ZubenPL

#645 2012-03-31, 20:06(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 23:28)
Ostatnie pytanie. Jest/będzie dubbing ?

Ja odpowiem: nie ma i prawdopodobnie nie będzie

@shergar
Pomogło http://www.worldofgothic.de/dl/download_419.htm tylko teraz paski przy dialogach są szare i wydajność spadała a przy każdym włączeniu trzeba ręcznie wpisywać rozdzielczość ekranu w plikach gry ale da się grać dzięki za pomoc.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Co do dubbingu mieliśmy lektora, w sumie nie wyszło najgorzej, kwestia przyzwyczajenia, zobaczymy.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Co do nieobecności orka to jego sprawa, mam z nim kontakt, ale na razie nie potrzebujemy jego pomocy, chyba, że znajdzie czas i dołączy do ekipy. Najważniejsze, że mamy materiały, których wcześniej brakowało.

Czyli rozumiem, że mamy najnowszą wersję moda ze wszystkimi duperelami i rzeczami typu siedziba N.?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@up. Siedziba N. z tego co sie orientuje byla tez we wczesniejszych wersjach jako osobny mod.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
mylisz się. poza tym nie uwierzę w słowa żadnej osoby, która wygląda jak chłopak od mięsnego jeża :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#650 2012-03-31, 21:38(Ostatnia zmiana: 2012-03-31, 21:38)
:confused:  niestety nie mam screena, a bym ci pokazal :D
co do miesnego jeza to - nie ufaj pozorom :D

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Mam problem z misją z.... KONFITURAMI. Otóż kupiłem od Draxa 5 słojów konfitur za 200 bryłek, no i co dalej ? Nie ma dialogów ze zleceniodawcą, sprawdziłem nawet skrzynie Draxa w której było 5 konfitur i dalej nic.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Fr4nsis nie pisz tego w tym temacie jest specjalny dział pomoc w zadaniach.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

r0ck3r

r0ck3r

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy

r0ck3r

#653 2012-04-01, 11:11(Ostatnia zmiana: 2012-04-01, 11:13)
Cześć \m/

Mam problem. Ściągnąłem mod, zainstalowałem tak jak kolega z trzydziestego postu przykazał, wszystko cacy i myślę "no to enjoy", ale niestety nie. Wszystko ładnie zainstalowane, odpalam grę, ciskam "nowa gra" wyświetla mi filmik "Królestwo Myrtany zjednoczone pod berłem Rhobara Drugiego..." i... wywala do Windowsa...?

O co chodzi? Co robić? Kogo zabić, komu zapłacić, komu załatwić laskę żeby cholerstwo chciało odpalić?

Twoje słowa to nietoperze

Pożerające motyle mych uczuć...

Nic bardziej nie zabija

Niż śmierć

Nie ma większej śmierci

Od zapomnienia...

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem z misją z.... KONFITURAMI. Otóż kupiłem od Draxa 5 słojów konfitur za 200 bryłek, no i co dalej ? Nie ma dialogów ze zleceniodawcą, sprawdziłem nawet skrzynie Draxa w której było 5 konfitur i dalej nic.
To jakiś dziwny błąd bo większość miała normalnie dialog i nic się nie działo. Pytanie grałeś w najnowszej wersji 0.9.0 ??

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Tak się działo bez plików dll, które są w ostatniej instalce albo w 1 patchu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Poradzimy, ale nie zupełnie bez orka. Od kilku dni mam z nim kontakt, podrzucił aktualne source, dzięki temu praca szybciej pójdzie. Może ork znajdzie też czas na pomoc, ale póki co tego nie zakładam.

W każdym razie pracy jest dużo, modyfikacja jest spora, do tego nie chcemy robić czegoś po łebkach, a pracuje nas tylko trzech do tego tylko w wolnym czasie. W każdym razie robimy co możemy. Mam nadzieję, że do 2 tygodni uda się zmontować większego patcha.

A tu nagle - bum, prima aprillis. Nie mam kontaktu z orciem a patch to żarcik...

EDIT: Wiem, jestem okrutny :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie takie rzeczy angażowaliśmy :lol2:

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D

Fr4nsis

#658 2012-04-01, 15:07(Ostatnia zmiana: 2012-04-01, 16:31)
Problem został rozwiązany, mianowicie to był mój błąd, bo Drax oszukał mnie wciskając mi 5 słoików za 200, a ja wziąłem 5 za 200, powinienem go przetargować na 5 za 150, a potem dopiero 10 za 200.

Cześć \m/

Mam problem. Ściągnąłem mod, zainstalowałem tak jak kolega z trzydziestego postu przykazał, wszystko cacy i myślę "no to enjoy", ale niestety nie. Wszystko ładnie zainstalowane, odpalam grę, ciskam "nowa gra" wyświetla mi filmik "Królestwo Myrtany zjednoczone pod berłem Rhobara Drugiego..." i... wywala do Windowsa...?

O co chodzi? Co robić? Kogo zabić, komu zapłacić, komu załatwić laskę żeby cholerstwo chciało odpalić?

Sprawdź folder z modem (w paczce) powinieneś mieć 3 pliki, instrukcja manaualna jak to wrzucić  na 1 stronie tematu
.

BlackVampire

BlackVampire

Użytkownicy
posty59
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to ja mam kilka małych problemików (jest tutaj aż 32 strony więc nie chce mi się wszystkiego czytać, może już ktoś miał taki problem więc z góry przepraszam jeśli się powtarzam).

Pobrałem moda z punktu 1.1. Najnowsza wersja, nie wymaga patchy:
(były tam 3 linki ale myślę że wystarczy tylko jeden, a pozostałe są innymi serwerami)

1. Próbowałem zainstalować moda poprzez instalator. Wyskakuje błąd ;<. O ile dobrze kojarzę związane jest to z Net Frameworkiem (no więc tu się nasuwa pytanie jaka wersja Net Frameworka jest wymagana [Mam 4.0]?).

2. Już od samego początku (podczas gry) pokazuje mi się błąd: "># ERROR: MEM_Copy: src or dst is invalid (<=0)"

3. Od czasu do czasu otrzymuję "super sprint", tj. taki sam efekt jak po wypiciu mikstury szybkości z tym, że nie muszę użyć żadnej mikstury. Do tego pokazany jest pasek z długością trwania tego sprintu (coś jakby wytrzymałość gracza), która gdy się skończy uniemożliwia mi jakikolwiek ruch, muszę czekać aż się zregeneruje jakaś ilość wytrzymałości i dopiero znów mogę (niestety) biegać z sprintem). Trzeba odczekać jakiś spory odstęp czasu żeby ten sprint zniknął ;<.

4. Czy na serio początek gry mam spędzić na czekaniu aż zapadnie zmrok? (żeby pójść z tym kolesiem zabić strażnika?). W końcu jak rozpoczynam grę jest ranek, mam czekać kilkanaście godzin (to jest strasznie uciążliwe i zarazem nudne [nie ma gdzie przekimać]).

5. Po otwarciu receptury na broń (otrzymaną po oddaniu paczek do jednego z tych piratów), pokazują się te dwa czarne paski jak przy dialogu (wszystko ładnie, widać recepturę itp.). Ale po zamknięciu receptura znika ale 2 czarne paski pozostają. Trzeba najpierw zagadać z jakimś NPC żeby one zniknęły.

6. No i te skrzynki obok tych  3 piratów nie mają kolizji. Mogę sobie przez nie spokojnie przechodzić.

To by było na tyle. Więcej nie znalazłem na tej małej plaży. Odechciało mi się czekać i ten błąd z sprintem strasznie mnie wkurzył. Jakieś rady?

0 użytkowników
Do góry