No to ja mam kilka małych problemików (jest tutaj aż 32 strony więc nie chce mi się wszystkiego czytać, może już ktoś miał taki problem więc z góry przepraszam jeśli się powtarzam).
Pobrałem moda z punktu 1.1. Najnowsza wersja, nie wymaga patchy:
(były tam 3 linki ale myślę że wystarczy tylko jeden, a pozostałe są innymi serwerami)
1. Próbowałem zainstalować moda poprzez instalator. Wyskakuje błąd ;<. O ile dobrze kojarzę związane jest to z Net Frameworkiem (no więc tu się nasuwa pytanie jaka wersja Net Frameworka jest wymagana [Mam 4.0]?).
2. Już od samego początku (podczas gry) pokazuje mi się błąd: "># ERROR: MEM_Copy: src or dst is invalid (<=0)"
3. Od czasu do czasu otrzymuję "super sprint", tj. taki sam efekt jak po wypiciu mikstury szybkości z tym, że nie muszę użyć żadnej mikstury. Do tego pokazany jest pasek z długością trwania tego sprintu (coś jakby wytrzymałość gracza), która gdy się skończy uniemożliwia mi jakikolwiek ruch, muszę czekać aż się zregeneruje jakaś ilość wytrzymałości i dopiero znów mogę (niestety) biegać z sprintem). Trzeba odczekać jakiś spory odstęp czasu żeby ten sprint zniknął ;<.
4. Czy na serio początek gry mam spędzić na czekaniu aż zapadnie zmrok? (żeby pójść z tym kolesiem zabić strażnika?). W końcu jak rozpoczynam grę jest ranek, mam czekać kilkanaście godzin (to jest strasznie uciążliwe i zarazem nudne [nie ma gdzie przekimać]).
5. Po otwarciu receptury na broń (otrzymaną po oddaniu paczek do jednego z tych piratów), pokazują się te dwa czarne paski jak przy dialogu (wszystko ładnie, widać recepturę itp.). Ale po zamknięciu receptura znika ale 2 czarne paski pozostają. Trzeba najpierw zagadać z jakimś NPC żeby one zniknęły.
6. No i te skrzynki obok tych 3 piratów nie mają kolizji. Mogę sobie przez nie spokojnie przechodzić.
To by było na tyle. Więcej nie znalazłem na tej małej plaży. Odechciało mi się czekać i ten błąd z sprintem strasznie mnie wkurzył. Jakieś rady?