Witajcie,to znowu ja - forumowy troll.Od dłuższego czasu nęka mnie parę pytań związanych z Gothic(chociaż bardziej z MT).A więc jedziemy:
1.Czy to lekkie przeoczenie twórców moda(mam wersję 2.02 + dubbing),że Scatty mówi o możliwości postawienia 5000 bryłek rudy na jakiegoś wojownika,ale tej opcji nie ma.
2.Podobnie jak przy powyższym,tylko pytanie dotyczy kowalstwa - w dzienniku mam napisane,że do wykucia potrzebuję 1 stali i chyba jednego ostrza.Ale po większych problemach z brakiem możliwości wykucia mieczy postanowiłem sprawdzić na kodach przy większej ilości stali i ostrzy,a co się okazało - potrzebuje 2 stali i chyba 2 ostrzy(nie pamiętam dokładnie,ale wiem,że więcej niż w dzienniku).
3.Czy jeśli w 1 rozdziale zużyję czar zmniejszenie trola(tam,gdzie się z Diego zdobywa kamień ogniskujący),to czy uniemożliwi mi to wykonanie zadania w rozdziale 3(w sensie,że troll się odrodzi i nie będę miał zwoju)?
4.Mam zamiar grać magiem,ale wiem,że miecz i łuk/kusza też się przydają,dlatego mam pytanie - czy wystarczyłoby mi 100 pkt siły,100 zręczności i przez resztę gry ładowanie w manę?W sensie,czy mógłbym używać jakieś broni jednoręcznej,która wymaga góra 100 siły i zadaje ładne obrażenia(na poziomie 100-110)?A co do zręczności to 100 zręczności wymaga kusza Halldora.Może być takie rozplanowanie,czy to nic nie da(chciałbym przed 3 rozdziałem używać kuszy lub jakiś lepszy miecz zdobyć).Na razie korzystam z Szeptu burzy.
To tyle.Jeśli możecie to odpiszcie =)
Za odpowiedź na którekolwiek zadane pytanie(oczywiście odpowiedź pomocną)będzie