Cenzura internetu 60416 248

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 20.01.2012 roku

Wyświetleń 60416

Odpowiedzi 248

Liabaen

Liabaen

Użytkownicy
posty51
Propsy20
  • Użytkownicy
Czyli jest szansa?

TheModders - Co ja pacze?

Spoiler
Przypałętał się do nas czarny kundel. Drogą demokratycznego losowania zyskał imię Murzyn. Wczoraj ktoś dzwoni do drzwi. Brat: Te, otwórz! Ja: Zara, tylko zamknij murzyna w piwnicy bo ludzie idą. Mina sołtysa, który chodził z petycją bezcenna. YAFUD

Więcej... http://www.yafud.pl/7040/#ixzz1usI0fGdu

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Teoretycznie, zawsze może później "przywrócić (?) proces ratyfikacji" z tego co dobrze zrozumiałem, ale nie wiem na 100%, nie znam się na tym :D

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

Liabaen

Liabaen

Użytkownicy
posty51
Propsy20
  • Użytkownicy
:pokerface:  
Yyyyy..... To znaczy, że jeżeli unia tego nie przyjmie, to i my nie będziemy mieli ACTA? Right? :blink:

TheModders - Co ja pacze?

Spoiler
Przypałętał się do nas czarny kundel. Drogą demokratycznego losowania zyskał imię Murzyn. Wczoraj ktoś dzwoni do drzwi. Brat: Te, otwórz! Ja: Zara, tylko zamknij murzyna w piwnicy bo ludzie idą. Mina sołtysa, który chodził z petycją bezcenna. YAFUD

Więcej... http://www.yafud.pl/7040/#ixzz1usI0fGdu

davish

davish

Użytkownicy
posty16
Propsy15
  • Użytkownicy
Maybe. Taką miejmy nadzieję

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Cenzura internetu
#246 2012-02-18, 17:49(Ostatnia zmiana: 2012-02-18, 18:26)
PiK napisał:
Cytat: PiK
Jak nie kijem, to pałką.
Wprowadzą cenzurę sieci inną drogą.

https://www.youtube.com/watch?v=kHLSl9He0vU

udostępniajcie.

Widać wyraźnie lobbing i interes grup copyright. Konflikt pomiędzy interesem prywatnym a ograniczaniu praw obywatelskich. Mniejszość (grupy, które zarabiają prawami autorskimi)chcą narzucić ludziom (większości, przeciętnemu internatowi) ograniczenia tylko po to, aby grupy copyright mogły napełniać głębiej swoje kieszenie. Wiecie, z dalszym rozwojem globalnego interesu wydaje mi się, że takich konfliktów będzie więcej.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
ACTA mnie dopadło :<
Sorry, the web page you have requested is not available through Virgin Media.

Virgin Media has received an order from the Courts requiring us to prevent access to this site in order to help protect against copyright infringement.

If you are a Virgin Media home broadband customer, for more information on why certain web pages are blocked, please click here.

If you are a Virgin Media Business customer, or are trying to view this page through your company's internet connection, please click here.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Trzeba było brać internet z poczty :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry