Cenzura internetu 60279 248

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 20.01.2012 roku

Wyświetleń 60279

Odpowiedzi 248

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Cenzura internetu
#180 2012-01-25, 15:37(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 15:37)
ad. Cejrowski:
Czy tylko ja mam:
Sorry, Netflix is not available in your country... yet
:D

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HerrKlebstoff

Cenzura internetu
#181 2012-01-25, 15:41(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 15:41)
@up: Hmmm...

Na temat ACTA myślę tak: ZAGROŻENIE.

Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać.
Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego.
Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE.

A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa.

A piractwo w sieci?
Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach.
Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów?

W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości.
Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi.
Dlaczego?
Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie.
A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba.

ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy.
Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest.

I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie.
I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.
A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.

Nawet lewacy zaczynają się orientować, że Tuski to zagrożenie. Nawet lewacy zaczynają się orientować, że wrogiem nie jesteśmy my katole, narodowcy, homofoby, tylko władza. Z lewakiem mogę żyć na jednym osiedlu; nie lubię go, nie cenię jego poglądów ani stylu życia i tu się kończy konflikt. Wojna między nami zaczyna się dopiero wtedy, gdy ponad nami pojawia się władza. To władza napuszcza ludzi na siebie. To władza jest inżynierem konfliktów. To władza wydaje zezwolenia na dwie manify na tej samej ulicy o tej samej porze. To władza jednym wydaje licencję na nadawanie, a innym nie daje. To władza ustawia starych ludzi w kolejkach do aptek. To władza zabrania Ci zatrudniać tanią ukraińską sprzątaczkę. To władza każe Ci zapłacić cło za komputer, który chcesz sobie sprowadzić z USA. To władza za twoje pieniądze zamawia autostradę u Chińczyków, ale jednocześnie ta sama władza nigdy w życiu nie kupiłaby swojej własnej córce chińskiego samochodu, ani chińskiej liny alpinistycznej, ani niczego, od czego zależy bezpieczeństwo i zdrowie. To władza produkuje dziesiątki tysięcy magistrów i zapewnia im zero miejsc pracy. To władza obiecuje Ci konkretne rzeczy w exposee premiera, a potem nigdy nie rozlicza się z ich wykonania.

Obudziłeś się lewaku, lemingu, czy kim tam chcesz być?
Widzisz już, gdzie jest Twój wróg?
To nie ja, nie Jarosław, nie Dyrektor - my mamy po prostu radykalnie odmienne poglądy w większości spraw. A wrogiem Twoim, moim, naszym jest ta władza.
I nawet nie proszę Cię byś mi ją pomógł obalić - po prostu obalaj ją sam ze swojej strony, a ja z mojej.
Będę wdzięczny, jeśli ktoś popchnie tę władzę w tym samym czasie, gdy ja popycham.
Zacznie się kiwać, raz w lewo, raz w prawo i w końcu runie w cholerę.

Już widzisz?:-)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Szczerze? PiSior to przy rządzącej POjebanej partii jest bardziej godny zaufania. Nie podoba mi się pozycja Tuska jako polskiego Putina który różni się od niego tym że liże dupę komu popadnie. Już nawet za rządów pisowców żyło nam się lepiej...

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Cenzura internetu
#183 2012-01-25, 15:46(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 15:46)
chodzi o taki kontrast:
Cytat: Cejrowski
NETFLIX, (...) Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa
Cytat: netflix.com
Sorry, Netflix is not available in your country... yet

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=c8UtojJT8ts
[/media]

Jak to podpiszą, to robimy bang bang bum bum

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już nawet za rządów pisowców żyło nam się lepiej...

I jedno i drugie to debile, więc dużej różnicy nie ma.:-) Z Ruskimi akurat lepiej żyć w zgodzie, bo jesteśmy od nich uzależnieni...
@Zysk: Ok... Tamten post bez spoilera można usunąć... :pokerface:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tyle że akurat obciągania komu popadnie to od PO mogą się nawet dzifki uczyć bo nawet one aż takiej wprawy w tym nie mają.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

Cenzura internetu
#187 2012-01-25, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 16:46)
hah, myślisz że Jaro interesował się jakimś ACTA? Też miałby w dupie co sądzą ludzie. Jemu tylko jedno w głowie...

Spoiler

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Cenzura internetu
#188 2012-01-25, 17:13(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 17:17)
Tyle że europosłowie PiS byli za ACTA kiedy to ustalano:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/524056,Kaczynski-PiS-popelnil-blad-w-sprawie-ACTA
Teraz wyczaili, że jest pojazd na Tuska i swoim zwyczajem postanowili zmienić zdanie na temat ustawy i już się zaczyna:
http://www.tvn24.pl/0,1732342,0,1,pis-acta-ogranicza-swobody-obywatelskie,wiadomosc.html

Kolejny dowód że PiS to hipokryci na potęgę. Nie można tutaj porównywać PO czy PiS. To jak porównywanie konsystencji gówna - które rzadsze i bardziej śmierdzi.

A co do życia w zgodzie z innymi krajami - jak najbardziej, nikt nie mówi że mamy wojować ze wszystkimi. Ale robienie lachy każdemu po kolei to chyba przesada.

sauron
  • Gość
hipokryci na potęgę

ja bym tego hipokryzją nie nazywał. oni wszyscy w sejmie są po prostu pajacami
http://dzikikraj.interia.pl/news-szczere-do-bolu-wyznanie-migalskiego-nie-bede-sciemnial,nId,430927

teraz gdy już wiesz czemu głosowali, sam zastanawiam się nad tym czy iść na jakiekolwiek wybory w życiu. choć nie miałem wątpliwości że należy chodzić, z dnia na dzień mam coraz większe.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To był jeden przykład. A traktat lizboński? Lechu podpisał, a ostatnio PiS płakał że traktat jest zły :lol2:

sauron
  • Gość
gdyby ten koleś miał więcej czasu na acta to dopiero by była rozpierducha

himalaje absurdów
http://dzikikraj.interia.pl/mowatrawa/news-antonio-macierewicz-nie-mogl-polaczyc-sie-na-skypie,nId,431083

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Cenzura internetu
#192 2012-01-25, 18:22(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 19:08)
Acta od jutra wchodzi w życie, ciekawie będzie...

Chyba że jestem źle doinformowany.

P.S. Kto zrobił ten fajny napis w tytule strony?  :naughty:

[mod=Avallach]Ja.[/mod]

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Cenzura internetu
#193 2012-01-25, 18:49(Ostatnia zmiana: 2012-01-25, 18:51)
http://fotoamatorszczyzna.wordpress.com/2012/01/22/acta-moze-warto-przeczytac/

Koleś sporo prawdy pisze, jednak nie we wszystkim się z nim zgadzam, jednak takie spojrzenie na to całe zamieszanie jest zdrowsze. Po co się denerwować, jak i tak wiemy, że ustawa na pewno wejdzie w życie.
Śmieszne jest to, że w komentarzach autor artykułu omija bądź odpowiada na tylko co pojedyncze zdania innych osób. Mówię tu oczywiście tylko o tych komentarzach, które coś wnoszą do tematu.

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No może nie robienie lachy, ale ja bym ruskich nie prowokował, jak to robił Kaczor.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witamy w Korei Środkowoeuropejskiej :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Acta od jutra wchodzi w życie
Chyba coś pomyliłeś kolego.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry