Praca dla progera 4091 8

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 10.01.2012 roku

Wyświetleń 4091

Odpowiedzi 8

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Witam,

Mam kolejną dość fajną ofertę tym razem dla progera. Chodzi o rozwijanie autorskiego toola artifexów:
http://wiki.sparkcasualengine.com/display/spark/Home

Praca dość ciekawa, wymagana znajomość cpp, ale nie trzeba być masterem czy mieć expa w branży z mobilami, najważniejsza motywacja i chęć doskonalenia się. Jedyny minus - praca stała, Zabrze.

Chętnych zapraszam na maila albo gg.

Pozdrawiam,
Sher

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy
Jeśli to oferta pracy to wątpię żeby ktokolwiek był zainteresowany. Ogłoszenie naszpikowane dziwną terminologią, sam fakt że co drugie słowo pochodzi z anglojęzycznego slangu raczej nie uatrakcyjnia...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
No i oczywiście Zabrze...

Co to tool artifexów?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
@Monk

Hmm, gdzie masz dziwną terminologię do tego niezrozumiałą dla progera? Tool czyli narzędzie w tym wypadku silnik, cpp to c++, mobile chyba nie trzeba tłumaczyć, etc.

@zysk

Jak klikniesz na link, wyjdzie, że silnik na którym robią casuale.

Jeszcze coś komuś wytłumaczyć?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@DM
Oferta jest napisana w takiej formie bo najprawdopodobniej Shergar opisał ją sam dla nas tak mniej oficjalnie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jeszcze jedna oferta, tym razem wawa, też stała praca:
- umiejetnosc pisania prostych skryptow (obsluga zdarzen, wywolywanie funkcji z procedur, obsluga triggerow) w Unity (JS lub CS)
- kompleksowa umiejetnosc obslugi edytora Unity (pozycjonowanie AI, tagowanie obiektow, ustawianie punktow kluczowych dla AI, oskryptowywanie eventow opartych na triggerach, ustawianie zachowan dla AI)
- mile widziana umiejetnosc programowania w JS lub CS

Firma to DMD, robią up44, w planach jest już kolejna produkcja (mają na to kasę).

Zainteresowanych zapraszam na maila albo gg.

Pozdrawiam,
Sher.

Demonical Monk

Demonical Monk

Użytkownicy
posty145
Propsy152
  • Użytkownicy

Demonical Monk

Praca dla progera
#6 2012-01-11, 16:10(Ostatnia zmiana: 2012-01-11, 16:13)
@Monk

Hmm, gdzie masz dziwną terminologię do tego niezrozumiałą dla progera? Tool czyli narzędzie w tym wypadku silnik, cpp to c++, mobile chyba nie trzeba tłumaczyć, etc.

@zysk

Jak klikniesz na link, wyjdzie, że silnik na którym robią casuale.

Jeszcze coś komuś wytłumaczyć?

Nie wiem, jak żyję to na 4programmers nie widziałem równie dziwnej oferty pracy. Jeśli chodzi o polskie neologizmy to bardziej przyjął się "koder", "proger" brzmi jak ktoś od benchmarkingu...

Tool czyli narzędzie w tym wypadku silnik
Silnik = narzędzie? WTF?! Toole to zwykle niezależne małe narzędzia realizujące bardzo konkretny cel, jak choćby VDFS Tool do pakowania śmiesznych Gothicowych archiwów.

Oferty pracy to forma pisana językiem oficjalnym. Język oficjalny nie powinien zawierać zwrotów potocznych i nie nadużywać zwrotów anglojęzycznych. Pisząc "rozwijanie autorskiego toola artifexów" sprawiasz, że każdy czytelnik musi zapoznać się dokładnie z projektem i przebrnąć przez dokumentację zanim w ogóle dowie się czego dotyczy oferta i będzie mógł wstępnie ocenić swoje umiejętności w danym zakresie.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1301
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Monk gdybym szukał na pro forach to forma byłaby oficjalna, tutaj wrzucam info "po znajomości" albo raczej z przyzwyczajenia to co z reguły dowiaduję się z pierwszej ręki. Akurat dzisiaj rozmawiałem z szefem am i dmd, obaj mnie prosili o podrzucenie kilku chętnych. Majka (NG) też szuka ludzi, ale jego nie polecam, jakby ktoś szukał czegoś w Krakowie to też pojawiło się kilka opcji.

Wracając do tematu. Kilku progerów już im podesłałem, w międzyczasie wrzuciłem i tutaj bo jakieś perełki też tu można znaleźć. Jeżeli ktoś chce spróbować zamiast malkontencić to zapraszam.

Co do terminologii. Stary jestem, kiedyś mówiło się proger (przynajmniej ja tak mówiłem) i tak mi zostało. Toole - silnik/edytor to wg mnie także narzędzie, w tym wypadku służące do "stworzenia" gry.

Pozdrawiam,
Sher

sauron
  • Gość
Stary jestem

staruchu, tak piszesz że ci biedni programiści co tu siedzą nic nie kumają xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry