Otóż dla początkujących chciałbym umieścić porady jak bez respasowiania i bawienia się w skryptach podmienić tekstury. Być może nie wszyscy wiedzą że tak można zrobić.
Otwieramy GoMana i wybieramy z listy tekstury dowolną teksturę. Klikamy export i zapisujemy w formacie JPEG. Przerabiamy programem graficznym teksturkę i ponownie otwieramy GoMan.
Klikamy na datei (albo ikonę otwartego folderu) otwieramy naszą teksturkę, a następnie dajemy export zapisując w formacie tex.
Robimy folder Nazwamoda/_Work/Data/Textures/_Compiled i wrzucamy tu nasze teksturki.
Potem otwieramy VDFS. Dajemy bulid i w drugim okienku w dolnym lewym rogu otwieramy nasze teksy. Tak samo robimy w okienku obok niego. To z prawej strony gdzie pisze tam include (po angelsku znaczy zawiera).Robimy mod i to wszystko.
Sory, że nie tak dokładnie wytłumaczyłem. Nie mam teraz czasu, ale postaram się wyjaśnić jak coś będzie dla was nie jasne i umieszcze screeny.
Wybaczcie jak napisałem to bez potrzeby i jak taki tutek jest już, ale jak pomogłem to dzięki