Jak prosto podmienić stare tektury 5947 4

O temacie

Autor Zubot

Zaczęty 21.04.2008 roku

Wyświetleń 5947

Odpowiedzi 4

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zubot

Jak prosto podmienić stare tektury
2008-04-21, 16:45(Ostatnia zmiana: 2010-01-10, 12:32)
Otóż dla początkujących chciałbym umieścić porady jak bez respasowiania i bawienia się w skryptach podmienić tekstury. Być może nie wszyscy wiedzą że tak można zrobić.
Otwieramy GoMana i wybieramy z listy tekstury dowolną teksturę. Klikamy export i zapisujemy w formacie JPEG. Przerabiamy programem graficznym teksturkę i ponownie otwieramy GoMan.
Klikamy na datei (albo ikonę otwartego folderu) otwieramy naszą teksturkę, a następnie dajemy export zapisując w formacie tex.
Robimy folder Nazwamoda/_Work/Data/Textures/_Compiled i wrzucamy tu nasze teksturki.
Potem otwieramy VDFS. Dajemy bulid i w drugim okienku w dolnym lewym rogu otwieramy nasze teksy. Tak samo robimy w okienku obok niego. To z prawej strony gdzie pisze tam include (po angelsku znaczy zawiera).Robimy mod i to wszystko.

Sory, że nie tak dokładnie wytłumaczyłem. Nie mam teraz czasu, ale postaram się wyjaśnić jak coś będzie dla was nie jasne i umieszcze screeny.
Wybaczcie jak napisałem to bez potrzeby i jak taki tutek jest już, ale jak pomogłem to dzięki :)

MattiRosik

MattiRosik

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Fajnie tylko gdzie w G1 znajdę pliki z teksturami z bronią i pancerzami?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
data\textures.vdf

Meldor12

Meldor12

Użytkownicy
posty27
  • Użytkownicy
dokładny to ten poradnik nie jest  :D   ale lepszy niż większość na you tube gdzie nie pokazują nawet jak wprowadzić tekstury do gry  :lol2:   :ok:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
:facepalm:

A morał z tej bajki jest krótki i niektórym znany,
ponad trzyletnich tematów nie podbijamy :ok:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry