brak shaderów Gothic 3 4184 7

O temacie

Autor Tyfus

Zaczęty 19.10.2011 roku

Wyświetleń 4184

Odpowiedzi 7

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Siemano userzy już od dłuższego czasu tak Sobie marzyłem o Gothic 3 xD wpadłem do kumpla i pożyczyłem G3 (oryginalna podkreślam) zainstalowałem, directX z owej płytki też i postanowiłem zagrać. Uruchamiam ją, wrzucam ustawienia na Duże i dają nowa gra. Wszystko jest, prócz shaderów. instalowałem już patche, ale nie pomogły. Sądziłem, że coś jest nie tak z moją kartą graficzną. Dodaję też, że gram na laptopie a karta jego to amd radeon hd 6310. W innych grach shadery działają bez żadnych problemów, tylko ten gothic jakiś taki biedny jest. Wiecie może o co chodzi?

WiToJcIe!!! xDD

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jakim sensie brak shaderów? Nie da się w opcjach przestawić czy co?

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
W opcjach shadery ustawione są na 2.0 wcześniej były na 3.0. Myślałem, że jak je przestawię to się pokażą. A nie ważne czy są ustawione na 3.0, 2.0 czy 1.4 po prostu nie ma żadnej różnicy, nie ma ich. Cienie dopiero pokazują się kiedy odpalę pochodnię..

WiToJcIe!!! xDD

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

oreca

brak shaderów Gothic 3
#3 2011-10-19, 15:04(Ostatnia zmiana: 2011-10-19, 15:04)
Z tego co wiem to shadery to nie są cienie tylko jednostki (czy coś) które pozwalają na cieniowanie pikseli.

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
No to dobrze, że wiesz, ja chcę usera bohatera, który mnie uratuje od tego problemu. z tymi cieniami chodziło mi, że wszystkie ustawienia prócz shaderów są w normie.

WiToJcIe!!! xDD

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może chociaż zaszczycisz nas jakimś screenem? Mimo wszystko nie całkiem ogarniam co masz na myśli poprzez brak shaderów.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Co tu zaszczycać, jezu: na shaderach ustawionych na 1.0 ma tak samo, jak na 3.0. Wgrałeś te całe CPTczyjakośtak patche?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

brak shaderów Gothic 3
#7 2011-10-19, 15:50(Ostatnia zmiana: 2011-10-19, 15:52)
Czekaj, radeon hd 6310? W takim razie zainstaluj najnowszego patcha Community Patcha 1.74 stąd, jest tam opcja naprawy cieni dla radeonów(nie jest zaznaczona domyślnie więc nie klikaj na oślep dalej).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry