[Wings 3d] Tunel, a dwie płaszczyzny 1923 4

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 18.10.2011 roku

Wyświetleń 1923

Odpowiedzi 4

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Znowu mam problem, wg. mnie dość duży, bo dzięki niemu nie będzie mi chyba działała jaskinia. Mianowicie zrobiłem tunel do innej dolinki, też z górami itp. Tylko że nie połączyć obu płaszczyzn, tej zielonej razem z tą czerwoną:

http://www.fotofotki.pl/images/6dfpw31z96smp2ddb.jpg

Problem chyba takiego samego rodzaju jak poprzedni, lecz teraz nie mogę zrobić 'Odwróć', bo jaskinia połączyła już te dwie dolinki, ale i tak, jakbym miał do dyspozycji tylko tamtą dolinkę to nic bym chyba nie zdziałał. Jak mam skleić te obie płaszczyzny żeby nie wychodziły jakiejś hybrydy ? Albo jak rozwiązać problem, bo myślę tak sobie, że ta płaszczyzna(zielona lub czerwona) będzie zasłaniać przejście dalej i się nie będzie dało przejść...co z tym zrobić ?

EDIT: Ok, problem rozwiązałem sam, spróbowałem jeszcze raz i udało się. Teraz mam pytanie: Jak zrobić wodospad? Czy po prostu normalnie kierować końce ku ziemi ?

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Dlaczego tak dużo poly? Można mniej...

Darex#2

Darex#2

Użytkownicy
posty14
Propsy19
  • Użytkownicy
Jeśli chodź o rzeki i wodospady to nigdy tego nie robiłem ale może w ten sposób, wystarczy to tylko trochę rozwinąć. Chyba, że chcesz połączyć krawędzie rzeki z światem, wtedy trzeba będzie to zrobić inaczej.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
A jak ty skleiłeś te dwa małe punkciki ?

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Darex#2

Darex#2

Użytkownicy
posty14
Propsy19
  • Użytkownicy
Jak pewnie zauważyłeś to jest tylko możliwe w pewnych okolicznościach a wracając do twojej rzeki, najlepiej zacząć ją robić w jakimś miejscu gdzie gracz nie dotrze w czasie gry, jak brakuje ci edges'a to zawsze możesz sobie go wypracować za pomocą mostu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry