Szerokość strony [HTML] 4363 3

O temacie

Autor

Zaczęty 23.09.2011 roku

Wyświetleń 4363

Odpowiedzi 3

gothic1210
  • Gość
Witam. Od kilku dni uczę się HTML. Wszystko idzie dobrze, ale mam problem, bo gdy zmieniam rozdzielczość to strona mi się nie skaluje. Zdefiniowałem marginesy strony na 300px no i bardzo mi się to ściska przy niższych rozdziałkach. W internecie znalazłem linijkę:
width:800px;
ale chyba coś do niej dopisać trzeba bo nie działa (wyświetla ją jako tekst).

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
width:800px; to jest zapis z css ale zakładam ze nic nie wiesz o css więc podpowiem ze wpisujesz tę wartośc do atrybutu style="" do odpowiedniego znacznika

style="width:800px;"

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Szerokość strony [HTML]
#2 2011-09-23, 22:41(Ostatnia zmiana: 2011-09-23, 22:41)
Nie prościej <element width="800">...</element> ? Po co chłopakowi mieszać w głowie stylami? ;)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Nie prościej <element width="800">...</element> ? Po co chłopakowi mieszać w głowie stylami? ;)

Niby tak, ale zawsze to później łatwiej modyfikować wygląd strony poprzez css niż pojedyńczo każdy z plików html.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry