Nordic Games wyda ArcaniA: Fall of Setarrif 3908 8

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 22.09.2011 roku

Wyświetleń 3908

Odpowiedzi 8

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat z gothic site:

Do tej pory nie wiedzieliśmy, czy Nordic Games, "nowy" JoWooD wyda już dawno ukończony samodzielny dodatek do ArcaniA: Gothic 4, Fall of Setarrif. Nie wiedzieliśmy, czy nowy wydawca w ogóle będzie dalej zajmował się marką ArcaniA, którą zapoczątkował czwarty Gothic. Teraz już wiemy - choć to jeszcze nie oficjalne oświadczenie, na które czekamy - ArcaniA: Fall of Setarrif ukaże się spod skrzydeł Nordic Games i to już za prawie miesiąc!

To dobra informacja dla każdego kto wyczekiwał ukazania się dalszych przygód nowego i starego Bezimiennego, a także pełniejszego zakończenia A:G4.

Osobom, które niezbyt pamiętają co wnosi FoS polecamy ten i inne artykuły w naszej strefie ArcaniA: Gothic 4.

Nie wiemy, czy Nordic Games chce wydać tylko tę gotową grę (leżącą w magazynach), czy myśli o rozwijaniu marki w większej perspektywie. Przypomnijmy, że wg informacji sprzed premiery "czwórki" Wyspy Południowe mają jeszcze kilka niewykorzystanych wysp, a i sama ArcaniA miała otrzymać co najmniej dwa dodatki.

Nie wiemy również, czy CD Projekt dogada się z Nordic Games w sprawie ewentualnej dystrybucji w Polsce, jak ona będzie wyglądała (jaka wersja językowa), na razie wiadomo tylko o wydaniu gry w Niemczech, na komputery osobiste. W każdym razie według informacji ze strony CDP partnerstwo wciąż jest, więc istnieje na to szansa.

Według informacji ze sklepu amazon.de gra ukaże się w Niemczech 25 października 2011 w cenie 19,99 euro, co na nasze pieniądze wynosi ~80 zł. Dodatek do Gothic 3 kosztował podobnie - miejmy nadzieję, że Setarrif jest o setki poziomów lepsze niż Zmierzch Bogów, co najmniej jak Noc Kruka ;).

Co w o tym sądzicie chce znać waszą zdanie bo może kupię

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście zdobędę*. Jestem uzależnionym fanem Goticzka i nawet taka Arcania mnie wciągnęła. Ponadto ciekawi mnie co tam takiego jest w tym Setariff.

* :lol:

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dlaczego oni to jeszcze ciągną.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Skoro nowa firma, który wykupiła Jowood dostała z całym dobrodziejstwem inwentarza m.in. gotowy już dodatek do gry, która jako tako się sprzedała, to chyba logiczne że go wydadzą zamiast spuszczać w kiblu.

Madness

Madness

Użytkownicy
posty56
Propsy85
  • Użytkownicy
Oczywiście zdobędę*. Jestem uzależnionym fanem Goticzka i nawet taka Arcania mnie wciągnęła. Ponadto ciekawi mnie co tam takiego jest w tym Setariff.

Ja tak samo :)  ale arcania jest trochę "inna" niż reszta gothiców nie ma już wojny bogów ani wojny z orkami więc to trochę jak żułbyś wyżutą gumę do żucia

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
A widziałeś, co jest pod gwiazdką w poście Caesuma?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem tu akurat na myśli jak to zdobędę a nie czy w ogóle. :lol2:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Największe napaleńce Bezimiennego i jego "przyjaciół" (jak ja lubię to określenie, nowi przyjaciele jeeee) na pewno kupią tylko po to by zobaczyć gówno.  :D

Комиссар RBT

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
(...)bo może kupię

Chyba konto na torrentach opłacisz ;d

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry