Przegrzewająca się grafika 6052 17

O temacie

Autor Dragomir

Zaczęty 5.09.2011 roku

Wyświetleń 6052

Odpowiedzi 17

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C
Dobry.
Ostatnio mam pełno problemów z kompem głównie z grafą niestety.Ten problem też dotyczy grafiki a właściwie jej temperatury
która jest zaa wysoka.Dodałem 2 wiatraki w strategicznych miejscach, kompa czyściłem całkowicie, formata zrobiłem (zmniejszyło troche temp ten format) no i temperatura była 45- 50 czyli właściwie w normie, no i odpalam takiego wiedźmina a tu temperatura na 70 i komp się wyłącza, resetuje i tak się dzieje cały czas, mogę grać najwyżej w takiego szajskiego minecrafta czy coś.Miał może ktoś podobny problem? Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Jeżeli macie jakiś pomysł to piszcie.

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy

zOrc

Przegrzewająca się grafika
#1 2011-09-05, 20:52(Ostatnia zmiana: 2011-09-05, 20:53)
A powiesz co to za GPU czy mam zgadywać ?
Tak przy okazji napisz jaki nasz zasilacz.

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
Grafa to NVIDIA GeForce GTX 280, i zasilacz Xilence 580 W

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Grafa to NVIDIA GeForce GTX 280, i zasilacz Xilence 580 W
Nic dziwnego, trudno by zaliczyć tę serię GeForców za udaną pod tym względem.
Jakiego programu używasz do sprawdzania temperatur?

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
Głównie everesta, innych jeszcze nie używałem.

sauron
  • Gość
gotuj jajka na bekonie

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Varon Cię udupił :lol2:

Wiadomość sawika do avallacha:
Witaj tu sawik z tM.
Piszę w sprawie Karola jest to już nudne ale myślę że chciałbyś to wiedzieć.
Wybrał sobie Ciebie jako pierwszą ofiarę swojego hackingu ponoć ma plik który zmienia coś w ustawieniach temperatur i z komputera robi (jak on to ujął) "grill" podłożeniem tego syfu oczywiście miałem zająć się ja, rzecz jasna odmówiłem, polecam jednak nie pobierać żadnych nieznanych plików chyba że tych z pewnego źródła.
Wiem że rybopiotr robi sobie z niego żarty ale ponoć on chce również się Ciebie pozbyć (wiem małe jest tego prawdopodobieństwo ale w końcu mówimy o theModders.org)
Możliwe że już o tym wiesz od rybopiotra albo z jakiegoś innego źródła ale wolałem się upewnić tak na wszelki wypadek.
Myślę że on nie cofnie się już przed niczym ponieważ on uważa że nikt go za to nie namierzy ani tym bardziej niczego udowodni.

Pozdrawiam Sawik.

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy

Dragomir

#7 2011-09-05, 21:12(Ostatnia zmiana: 2011-09-05, 21:13)
Wiadomość sawika do avallacha
:lol:

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
70C to normalna, a nawet za niska temp. w stresie dla tej karty, przyczyna tych resetów może być całkiem inna. Po jakim czasie gry w wiedzmina to się dzieje?

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
Już przy samym intrze pada tak po 2 min.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#10 2011-09-05, 21:19(Ostatnia zmiana: 2011-09-06, 14:16)
70C to normalna, a nawet za niska temp. w stresie dla tej karty, przyczyna tych resetów może być całkiem inna. Po jakim czasie gry w wiedzmina to się dzieje?
Ja mam normalnie z 90. Rozwiązanie jest proste. Idź na śmietnik (albo na strych, albo przy drodze znajdziesz jakiś wyjebany przez kogoś jak to u mnie), poszukaj komputera, wyciągnij wiatrak z zasilacza, przyczep go na taśmę izolacyjną czy na co tam się u mnie trzyma (:D ) do karty graficznej i podłącz pod kompa. powinno wystarczyć. jak nie zadziała, to to pewnie nie wina karty. miałem chyba to samo. jeszcze wymieniłem pastę na procku, po tym czas do wyłączenia się kompa wydłużył się o jakieś 5 (!!) minut

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Niezła temperatura, Ogrodnik. :D

Ja przeważnie w stresie na laptopie mam 95C max jak gram w Wiedźmina 2, a mam ten sam model karty, co Ty Dragomir. Ja bym jednak imo skorzystał z rady Ogrodnika.  :lol2:

Комиссар RBT

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ja tam mam czasem po 100C i dopiero przy 102-103 się martwię a ty tutaj z 70 wyskakujesz xD

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
W swoim lapku kładę dwie deseczki na krawędziach pod niego i włączam wiatrak tak żeby pod nim był ciągle przypływ powietrza. Wszystkie inne coolpady na lapki to ino komercyjne dziadostwo. Jedyne chyba dobre na to żeby nie poparzyć sobie kolan. Miałem coolpada (tego http://bestlaptopcooler.org/zalman-zm-nc2000black-notebook-cooler-review/) i obniżał mi temperaturę o jakieś 3-5 C - śmiech na sali. Po używaniu lapka dłużej niż godzinę wszystkie podzespoły paliły się na 50 stopni C będąc w nie stresie. Sprzedałem dziada. Mojej domowej roboty coolpad  z dobrym wyczyszczeniem laptopa z kurzu w nie stresie pokazuje góra 40 stopni C. :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
masz laptopa czy stacjonarny?

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Mój GTX 570 może się schować. Max 60 stopni w stresie :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

#16 2011-09-06, 23:03(Ostatnia zmiana: 2011-09-06, 23:06)
Wiem że rybopiotr robi sobie z niego żarty ale ponoć on chce również się Ciebie pozbyć (wiem małe jest tego prawdopodobieństwo ale w końcu mówimy o theModders.org)

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ignorować, będzie cisza

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry