Steam 98011 289

O temacie

Autor eto

Zaczęty 31.08.2011 roku

Wyświetleń 98011

Odpowiedzi 289

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Macie poniekąd rację, ale dla mnie Steam czy Origin to świetna rzecz. Nie muszę zapieprzać do sklepu czy płacić za przesyłkę pudełka tylko sobie pobieram z neta. W każdej chwili na dowolnym PC (pudełkowe mam tylko w tedy gdy są fajne kolekcjonerki) no i do tego obniżki cen. Gdzie w sklepie znajdziesz promocje na -90%?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jest jednak jeden, główny i dla mnie definitywny argument za pudłami: forma. Idziesz do sklepu, kupujesz grę, dostajesz pudełko, cieszysz michę całą drogę, rozfoliowujesz, książeczka, możesz dotknąć, czujesz że za coś zapłaciłeś, w dodatku jak hwep pisał: kupiłeś przedmiot, możesz go sprzedać i takie tam. Poza aspektami moralnymi ściąganie gry ze steamu nie różni się ściąganiem z piratebaya.

A skoro mowa o sprzedaży, gdzie znajdę promocję 90% na pudła? Kupuję gierkę na ps3, dopłacam 10 zł i wymieniam na inną w bardzo popularnych punktach wymian. Gdzie znajdziesz taką promocję? Pierwsza gra za pełną cenę, reszta po dyszce.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Steam
#102 2013-04-05, 17:48(Ostatnia zmiana: 2013-04-05, 18:07)
Ja w sumie wolę e-dystrybucję, nie muszę zapierdzielać do sklepu/czekać kilka dni na wysyłkę, przy obecnych szybkościach połączenia pobranie 7 GB gry to kwestia godziny, więc dla mnie jest to wygodniejsze.

Co do Steama, to wątpię że go wyłączą go zanim przestanie im się to opłacać. Obecnie jest to ogromna platforma, która się pozwala wybić indie-devom (Origin, płoń w piekle), oferuje mnóstwo gier, sporo korzystnych promocji na różne gry i jest wieloplatformowy (obecnie chyba Windows, Linux i Mac). A skoro Linux to oznacza, że czas instalować Debiana albo inną dystrybucję "idiot-friendly". Po czasie powinno wysypać się sporo dobrych gier na Linuxa, właśnie dzięki wsparciu Steama (obecnie wiem, że jest L4D2, ArmA III w planach [a to oznacza że mam będzie w co na Linuxie grać]).

Po cichu liczę, że Windows i Origin upadną (marna szansa, ale może kiedyś ;)).

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
BTW ostatnio zauważyłem, że na Originie są też gry Ubi (choćby AC) i innych wydawców. Na siłę próbują być Steamem ale im nie wychodzi.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Steam
#104 2013-04-21, 09:05(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 09:15)
Mam mały problem. Ostatnio często mi aktualizuje się Steam. Pomyślałem, że może to problem z tym, że mam włączoną aktualizację także do bet. Chciałem to sprawdzić w ustawieniach konta lecz pisze, że muszę się wylogować i podać login i hasło podczas logowania jeszcze raz. Dobra robię to. Próbuję znowu i ten sam komunikat. Jak mogę włączyć te ustawienia?

edit.
Chyba po ostatniej aktualizacji zjebał im się przycisk Zmień Ustawienia z "wyloguj"
Ma ktoś jakieś rady poza reinstalką jak naprawić to?

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie kupujcie za na steamie za euro, nie opłaca się :I
Przed chwilą z Alim gadaliśmy i nam wyszło że na np. takim Skyrimie LE różnica z funtami to 45zł.

On ma cenę 40 euro ~ 170zł
Ja mam cenę 25 funtów ~ 125zł

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
metro i rajfasen

siema pizdy

XB37P-ZGCYH-EQ3R5

piz joł

moze cos w keyu pomieszalem, starac sie

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Game of Thrones, TANIO.
No i goticzek w promocji.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualizacja mojej biedackiej biblioteki... (eto chwali się dopiero na końcu).

No i dopiero przeglądając temat zauważyłem:
Tak, kontrola umysłu. Stąd moje +100 do perswazji, o którym była mowa na sb :lol2:

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
slabo aztek. wszystko masz z bundli

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

A to moja skromna edycja gier (póki co malutka, steama mam od ... paru dni, odkad zakupilem steam key Counter Strike :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma to jak dodać swoją gre do steama i chwalić się kolekcją :I

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dalem wszystkie gry jakie są na kompie, napisalem co z tych gier mam na steam. Counter Strike + CZERO.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sawiio, moja nazwa na steam, nie chce mi się robić screenów, jak ktoś chce niech po prostu zajrzy do mojej biblioteki.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy na stimie da sie placic w PLN czy tylko ojro? Chcialem zakupic don't starve bo teraz obnizka jest 50% (chociaz chuj, i tak mnie nie stac, pytam z ciekawosci :D)

KOMPUTER:
Spoiler

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
tylko euro

poszukaj na allegro steam giftow albo kluczy, chociaz polecam te pierwsze

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na pewno dziala? Bo z tego co slyszalem do te klucze chrome wpisane do steam nic nie dają?

KOMPUTER:
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak.
http://forums.kleientertainment.com/index.php?showtopic=1214
Where is my Steam key?
From the main menu, CLICK on "Account Info" and then click "get steam key".

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kupiłem klucz chrome i nie wiem co z nim zrobić :( da sie jakos go uruchomic na steam, ale nie wiem jak go zamienić...

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry