Kupujesz/Modernizujesz komputer? 730156 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 730156

Odpowiedzi 2308

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja mam Creative Inspire P580 (5.1)
http://comercio.ecija.org/pcmaniaks/catalo...pire_P580_c.jpg

I przyznam szczerze, że jestem zadowolony. Dźwięk jest w wysokiej jakości, subwoofer daje radę, a i satelitki nie mają problemów. Muzykę jak i wszystkie gry, które to obsługują, włączam na wszystkich głośnikach. Trochę pilot się psuje, ale poza tym nie ma żadnych problemów (mam je od ponad 5 lat).

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
gry, filmy: 5.1
muzyka: DOBRE: 2.0 ew 2.1

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
bo one oferują najbardziej optymalną jakość dźwięku ber robienia kisielu i zniekształcania dźwięków.
za nawet 300 zł mamy dobre (nowe) głośniki w drewnianej obudowie, które będą bardzo dobrze grały
5.1 to w większości wypadków przerost formy nad treścią, tak jak wiele innych technologicznych innowacji.

Kazzmir
  • Gość
a ja propaguje już od lat solidne słuchawki
http://allegro.pl/item718601913_speed_link...osc_wys24h.html
mam takie same tylko starszy model, sprawdzają się doskonale do wszystkiego. 10 lat temu przestałem używać głośników, od tamtej pory tylko słuchawki, kwestia przyzwyczajenia więc to tylko moja subiektywna ocena.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Słuchawki się przydają jak się ma rodzinę na karku (szczególnie małe dzieci). Ja mam w tej kwestii rodzinę szczególnie przewrażliwioną - ostatnio przyjechała siostra z mężem i z dzieckiem, a gdy sobie włączyłem dość głośną muzykę w słuchawkach (z zewnątrz była słyszalna mniej więcej tak jak głośny szept), to przyszła siostra i powiedziała żebym ściszył bo mogę przeszkadzać szwagrowi. Szwagier siedział za dwoma drzwiami.

Proponuję koniecznie słuchawki do codziennego użytku (90% użytkowania), zawsze przydadzą się jednak głośniki do oglądania filmów w większym gronie, a wtedy faktycznie te 5.1 może dodać klimatu. Normalnie jednak np. w grach słuchawki lepiej spełnią swoją rolę, tak mi się wydaje.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#366 2009-08-25, 21:10(Ostatnia zmiana: 2009-08-25, 21:11)
jeszcze rodziny nie miałem  o_o   jak już używałem tylko słuchawek, ale faktycznie, cokolwiek np robione w nocy, na głośnikach odpada, a przyciszanie mija się z celem. dlatego dobre słuchawki oferujące dźwięk przestrzenny stają się jedynym rozwiązaniem.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Używam 5.1 od lat i jestem zadowolony. Na słuchawkach siedziałem przez jakiś czas, z przyzwyczajenia nie mogłem się przestawić. Poza tym fajnie jest grać na przestrzennym dźwięku, np. w Silent Hill o_o .

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Używałem 5,1 ale na 5.1 trzeba mieć miejsce żeby optymalnie rozlokować satelity. Dobre słuchawki (za ok 250-300 złotych) moim zdaniem dają lepszy efekt przestrzenny niż źle ustawione głośniki. Grałem w Thiefa na słuchawkach Sennheisera i miałem pełne gacie o_o .

Co do twojego ustawienia eto to nie jestem przekonany do płyty głównej. Znaczy się Asus jest zajebista firma ale droga, sądzę że mógłbyś mieć tańszego i równie dobrego Gigabyte-a.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

#369 2009-08-25, 22:04(Ostatnia zmiana: 2009-08-25, 22:04)
Co powiecie o monitorach firmy Hyundai?

dwa dni temu kupiłem Benq e2200hda, gorąco polecam.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a ja propaguje już od lat solidne słuchawki
http://allegro.pl/item718601913_speed_link...osc_wys24h.html
mam takie same tylko starszy model, sprawdzają się doskonale do wszystkiego. 10 lat temu przestałem używać głośników, od tamtej pory tylko słuchawki, kwestia przyzwyczajenia więc to tylko moja subiektywna ocena.

to inna kwestia
słuchawki są niezastąpione ale nie pozostają obojętne dla naszego słuchu

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
a ja mam te słuchawki i jestem bardzo zadowolony o_o  
http://www.allegro.pl/item719217141_slucha..._780_skype.html

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
jeśli się słucha wystarczająco cicho, to raczej nie są groźne. słyszałem, że "fewer than 5% of users select volume levels and listen frequently enough to risk hearing loss." o_o

tyle, że niewygodne są, ale może to brak przyzwyczajenia.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Ja mam w tej kwestii rodzinę szczególnie przewrażliwioną - ostatnio przyjechała siostra z mężem i z dzieckiem, a gdy sobie włączyłem dość głośną muzykę w słuchawkach (z zewnątrz była słyszalna mniej więcej tak jak głośny szept), to przyszła siostra i powiedziała żebym ściszył bo mogę przeszkadzać szwagrowi. Szwagier siedział za dwoma drzwiami.

U was nikt nigdy nie mówi "spadaj wywłoko" xD
Bo jak brat mnie o coś prosi co mi się wpycha w moje plany np. ugadałem się z kumplami o 18 na kosza, a brat do mnie "Ej, pomóż mi zainstalować Łindołs". I potem zaczęły się bluzgi o_o
Życie zakonne masz czy jak, że każdy do każdego uprzejmy i kulturalny, my mamy taką zasadę, że jak ktoś dołączy do rodziny np. ślub to traktujemy go jak rodzinę, czyt. nic nie dajemy, pomagamy gdy coś ważnego.

Ale się rozgadałem.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
my mamy taką zasadę, że jak ktoś dołączy do rodziny np. ślub to traktujemy go jak rodzinę, czyt. nic nie dajemy,
o_o  

Ja osobiście nie mogę siedzieć ze słuchawkami na uszach. Od razu mnie boli wszystko i to nie jest to samo co subwoofer Crative#msgote author=muttley link=topic=1473.msg62658#msg62658 date=1251233119]my mamy taką zasadę, że jak ktoś dołączy do rodziny np. ślub to traktujemy go jak rodzinę, czyt. nic nie dajemy,[/quote]
o_o  

Ja osobiście nie mogę siedzieć ze słuchawkami na uszach. Od razu mnie boli wszystko i to nie jest to samo co subwoofer Crativea :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#375 2009-08-25, 23:05(Ostatnia zmiana: 2009-08-25, 23:06)
tyle, że niewygodne są, ale może to brak przyzwyczajenia.

kwestia marki i modelu.

i to nie jest to samo co subwoofer Crative'a biggrin.gif

to samo pod warunkiem ze twoje sluchawki to nie sluchawki zdunka:D

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

#376 2009-08-25, 23:20(Ostatnia zmiana: 2009-08-25, 23:29)
...Od razu mnie boli wszystko...

był taki kawał którego nie opowiem, ale może masz za ciasne spodnie?  o_o

zysk, oczywiste jest że jeżeli posiadasz słuchawki które uwierają i ogólnie są nieprzyjazne to prędzej je wywalisz. jak cie nie stać na coś solidnego samemu, to prędzej mama i tata kupią wypasione głośniki drewniane niż wypasione słuchawki za tyle samo, ja miałem okazje przetesować jedno i drugie. wybrałem słuchawki, w tej chwili także ze względu na rodzinę. wydaje mi się że można śmiało postawic tezę że dobre słuchawki kupują ludzie obarczeni problemami rodzinnymi  :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No, ale ciężko np. obejrzeć film z koleżankami na jednych słuchawkach ;D
Chociaż kogo interesuje treść...  o_o

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
U was nikt nigdy nie mówi "spadaj wywłoko" xD
[...]
Życie zakonne masz czy jak, że każdy do każdego uprzejmy i kulturalny
Skąd czerpiesz informacje w kwestii relacji w mojej rodzinie?

Cytat: kazzmir link=topic=1473.msg62664#msg62658 date=Aug 25 2009, 11:20 PM\'
zysk, oczywiste jest że jeżeli posiadasz słuchawki które uwierają
Przewalone jest mieć słuchawki i okulary jednocześnie - same słuchawki mam wygodne, ale jeśli wziąć pod uwagę okulary, to po długim czasie małżowiny dość uciążliwie bolą.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Powiedz najpierw ile kasy chcesz wydać na kompa.

Coś około trzech tysięcy za cały zestaw.

Dekster: Te głośniki całkiem fajne, poczytałem trochę. No cóż, jeszcze pomyślę.

gry, filmy: 5.1
muzyka: DOBRE: 2.0 ew 2.1

Muzyki prawie w ogóle nie słucham, pewnie dlatego najprawdopodobniej wezmę 5.1(pewnie lepiej się na tym znacie ode mnie o_o  ).

Bardziej opłaca się mieć dużo wolnej pamięci(np. 4 GB), czy mało szybkiej(np 2GB)?
Czy zasilacz 400w wystarczy na ten zestaw? Przypomnę:

Procesor - intel dual core e6300 2x2.8Ghz
Pamięć - DDR2 2x 1gb/800hz
Dysk twardy - samsung 500 GB 16 MB Sata 2
Karta graficzna - Gainward 9800GT z CUDA 1024MB
Płyta główna - asus p5qpl-am

Czy to całe CUDA będzie wykorzystywane na windowsie XP Home SP3?
Będe mógł pograć sobie w Crysis'a na full detalach i rozdziałce(wszystko na maxa)? Właśnie w ww. sklepiku leciały filmiki z Crysisa. Jak zobaczyłem to mi szczęka opadła :D  (wcześniej tylko screeny oglądałem, a to nie to samo). Po prostu muszę zagrać!

Ach, i jeszcze: Czy ta karta graficzna jest głośna?

EDIT: Na to:

Czy to całe CUDA będzie wykorzystywane na windowsie XP Home SP3?
l
Już znalazłem odpowiedź: tak.

EDIT2: I wybaczcie że dopiero teraz się odezwałem, ale nie ma to jak siostra młócąca po nocach w simsy :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników
Do góry