Zmieniony język napisów 13925 10

O temacie

Autor icefox3

Zaczęty 5.07.2011 roku

Wyświetleń 13925

Odpowiedzi 10

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy

icefox3

Zmieniony język napisów
2011-07-05, 22:12(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 23:20)
Ehhh.. niedopisałem ...
więc temat:
po zainstalowaniu G2MDK i tej całej reszty mam niemieckiego gothic 2nk (napisy po niemiecku a głos pl)

jak naprawić?
bo gra sie beznadziejnie

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Zainstaluj polskie skrypty.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Po pierwsze nie ma być niedopisałem tylko nie dopisałem.

Ściągnij sobie polskie skrypty i podmień te orginalne z gmdk na te spolszczone.

http://czip17.tnb.pl/downloads.php?cat_id=3

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
g2nkscriptspl.rar <<<<<<<<

to gówno wypakowałem pare razy i dalej po niemiecku!!!

(przepraszam ale jest zły... bo niemoge nigdzie znaleść)

I KACZKA-użytkownik

nie ma być orginalne tylko oryginalne!!!!
i co? łyso? zachciało mu sie poprawiać

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Icefox Kaczka próbował ci pomóc a ty na niego najeżdżasz nie miło raczej :/
A pewien jesteś że skrypty podmieniłeś? Ponieważ ja używam tej samej paczki.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
tak sawik :(

a ty gdzie wypakowywujesz?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Podmieniam ręczenie skrypty podmieniam by nie stracić tych co sam pisałem. Ale możesz zamienić całe foldery.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy

icefox3

Zmieniony język napisów
#7 2011-07-05, 22:51(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 23:08)
i znów jakiś kolejny problem...
jak włączam gomana to wyskakuje tylko w pasku start "bez tytułu- goman..."

aha.. dałem maxymalizuj i ok  :D

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka

Godefroy93
Rzeka

Zmieniony język napisów
#8 2011-07-05, 23:00(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 23:01)
Żeby mieć napisy po polsku to trzeba jeszcze zaaktualizować dialogi. Jak to zrobić, by napisy były po polsku oprócz  zainstalowania polskich dialogów jest opisane w tym filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=FNvE0JFQGvw

Najlepiej obejrz wszystkie części Czip bardzo dobrze to wytłumaczył co trzeba zrobić. Ja od tego zaczynałem i bardzo się przydają. Sawik ma rację Kaczka próbuje ci pomóc a ty go obrażasz, nie obrażaj tutaj nikogo, bo nie jest to mile widziane, a i możesz warna dostać;).

Widzę, że z Gomanem sobie poradziłeś.
I nie pisz jednego posta pod drugim!

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy

icefox3

Zmieniony język napisów
#9 2011-07-07, 15:05(Ostatnia zmiana: 2013-08-14, 17:08)
dobra.. dziękuje

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
nie ma być orginalne tylko oryginalne!!!!
i co? łyso? zachciało mu sie poprawiać

Obie formy sa poprawne :facepalm:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry