moje zbroje... 4460 8

O temacie

Autor LordKielbasian

Zaczęty 26.06.2011 roku

Wyświetleń 4460

Odpowiedzi 8

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
Witam!!

mam problem ze zbrojami ktore wsadzilem do gry:
1.dodalem szate poszukiwacza (swoja)z inna tekstura i dodalem swoj skrypt(podmieniony) zrobilem tak jak na tutkach w necie czyli swoja texture (.tex) do _work data textures items i wklejam (HUM_DMC_ARMOR_V1-C.tex)w skrypcie zrobilem visual skin:1  i w grze(po reparsowaniu w gothic starterze ) zbroja jest ale z ta sama tekstura co oryginalka i miala maske!!!
2.Gdy dodalem 2 zbroje Angara z innymi teksturami to w grze pojawiaja sie o texturze tej pierwszej dodanej(dodaje 1 potem druga a moja tekstury tej 1)
]

Co mam robic pomocy!!!!!!!!!!!

Licze na szybka odpowiedz(na gothic site nie odpowiadaja zbyt szybko)

Look M.M

Look M.M

Użytkownicy
posty96
Propsy3
  • Użytkownicy
A spróbuj kodem włączyć swoją zbroje.Może goman nie podmienił ci tekstury podczas zapisywania, a ty tego nie zauważyłeś.
Powiedz mi po kolei co robiłeś od początku nad szatą poszukiwacza, bo drugiego pytania nie bardzo rozumie a szczególnie to w nawiasie :lol2:

Przybyłem Zobaczyłem Rozpierdoliłem :)

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
yyy... jak by to uscislic...

ACH TAK!!!!!

1.zrobilem nowy skrypt (podminilem ze starego) i nowa texture szaty poszukiwacza a w grze ta moja nowa szata pojawia sie o texturze tej oryginalnej!!!!
2.dodalem do gry np zbroje Nordmarczyka(na modelu zbroi Angara) o innym skrypcie i texturze.Udalo sie zbroja jest w grze ale gdy zrobilem nastepna tez o innym skrypcie i texturze(na modelu zbroi Angara)a tu w grze ta zbroja pojawia sie o texturze tej zbroi Nordmarczyka!!!!!!!

Rozumiesz????????? tak samo jak z szata poszukiwacza zrobila sie ciezka zbroja najemnika

DeCarD

DeCarD

Użytkownicy
posty28
Propsy1
  • Użytkownicy

DeCarD

moje zbroje...
#3 2011-06-27, 11:05(Ostatnia zmiana: 2011-06-27, 11:05)
Zobacz pik asc tej zbroi.Otwórz go notatnikiem i przy bitmap musi być tekstura zbroi która chcesz żeby była widoczna w grze prawdopodobnie masz stara teksturę w pliku asc zbroi dlatego masz ten sam wygląd.

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy

kamil101

moje zbroje...
#4 2011-06-27, 11:56(Ostatnia zmiana: 2011-06-27, 13:38)
skopiuj plik asc i zmień mu nazwę ze starej na np Dementorek otwórz miejsce gdzie masz skrypt pancerza i zmień z asc powiedzmy Hum_Dementor.asc na to co dałeś wcześniej czyli np Dementorek teraz gdy masz texturę w Textures items armor to kopiujesz nazwę swojej tekstury z tym co po kropce otwierasz asc Dementroka i zmieniasz Bitmap z Hum_dementor.tga na swoją na przykład LordKielbasian.tga zapisz i gotowe.

[mod=Wowoz]Wydaje mi sie ze raz wystarczy. Mniemam, ze zrobiles to przypadkowo[/mod]

Lord sklilen

Lord sklilen

Użytkownicy
posty64
Propsy8
  • Użytkownicy
Popatrz na ten temat.

http://themodders.org/index.php?/topic/14545-nowa-zbroja/

Może masz podobny problem, a ja ten rozwiązałem. Jakby było coś niejasnego w tym temacie to pisać w komentarzach albo na pivie.

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
moze uznacie to za... nie wiem co ale gdzie jest ten plik.asc bo cale _work z folderu gothica przeszukalem i nic!!!!1

Lord sklilen

Lord sklilen

Użytkownicy
posty64
Propsy8
  • Użytkownicy
Musisz ściągnać folder osobno (anims/asc_bodies/armor) i tam będziesz miał pliki asc wszystkich zbroi z gothica, ale trzeba ten folder ściągnąć z neta. Ja znalazłem link na youtubie na jakimś filmiku ze zbrojami no i pobrałem.

A ten adres to:

http://www.worldofgothic.de/dl/download_143.htm

pobierz rozpakuj no i dodaj do work/data/anims. no i prosze mamy folder z plikami. Wystarczy otworzyć notatnikiem(albo jak masz to notepad++ też polecam) i możemy edytować. Jak chcerz zmienić wygląd zbroi to zmieniasz w ktorejś tam linijce z *BITMAP "ITAR_lather_l.tga" na swoją np: *BITMAP "ITAR_wiedzminska_zbroja.tga" (koniecznie .tga) i mamy.

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy

LordKielbasian

moje zbroje...
#8 2011-06-28, 12:45(Ostatnia zmiana: 2011-06-29, 16:16)
no dobra dzieki jakos to sie zobaczy a zeby potem nie zakladac specjalnego tematu tego nie zamykam

EDITOWNIA:  no i rozpakowuje a w folderze _work/data/anims/asc_bodies/armor nic nie ma!!!! pomocyy!!!!1 :unsure:  :unsure:  :unsure:  :unsure:  :unsure:  :unsure:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry