Overgarden 7983 19

O temacie

Autor Gracz

Zaczęty 15.05.2011 roku

Wyświetleń 7983

Odpowiedzi 19

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Gracz

Overgarden
2011-05-15, 18:55(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 19:59)
O takiego  w..ła !!!!

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
JEEZUUU! :facepalm:  x10

Spacje ZA znakami interpunkcyjnymi. Ofc nie czytałem, chcę żyć.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
I tylko dlatego, że źle spacje poustawaiłem to reszte mieszasz z błotem ?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc

Graveir

Overgarden
#3 2011-05-15, 19:11(Ostatnia zmiana: 2011-05-15, 19:34)
Przeczytałem kawałek i nawet fajny tekst(a raczej większość),ale jak to kolega z góry określił-interpunkcja i jakieś tam błędy ortograficzne.Zaraz wypiszę i zaproponuję słowo/słowa zamienne,o ile nikt się nie obrazi:)
Na razie błędy ortograficzne(interpunkcją zajmę się później):
Edit:Jadę dalej:
histori(powinno być historii),temupodobne(ja bym dał "tym podobne"),zaczeli(zaczęli),
wschowali(schowali),nie jaki(niejaki),zbesczeszczono(zbezczeszczono),pszeszedłeś(przeszedłeś),otórz(otóż),
miałcz(miaucz),miałczy(miauczy),jescze(jeszcze),z ... tamtąd(z ... stamtąd),
Wież(uwierz),paczcę(paczce),z tąd(stąd),szczrość(szczerość),sheryfem(szeryfem),
Coż(cóż),histori(znowu historii powinno być),cmenatrz(cmentarz),który(która),acha(aha),
tą osobę(tutaj przyznaję,że sam nie wiem,bo ja myślę,że powinno być tę osobę[niech ktoś tutaj mnie poprawi :ok:  ]).
I tyle(więcej nie widziałem,albo przegapiłem).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Gracz

Overgarden
#4 2011-05-15, 19:24(Ostatnia zmiana: 2011-05-15, 19:40)
Poprawiłem ortografy. Teraz dorzuce następne akty.Jutro poprwaie orty pozostałe.A teraz proszę coś powiedzieć na temat samego tekstu ....

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Graveir

Overgarden
#5 2011-05-15, 19:44(Ostatnia zmiana: 2011-05-15, 19:55)
rzywiołów(żywiołów),cmętarzu(cmentarzu),z kąd(skąd),bo ją dokończyć(by ją dokończyć),alkocholikiem(alkoholikiem),
uszance(uszatce?),rykną(ryknął),rzebra(żebra),chełm(hełm),aoutugraf(autograf),z kąd(skąd),drógą(drugą),walnoł(walnął),Zasną(zasnął),zauważająć(zauważając),łożku(łóżku),
wśćipskiego(wścibskiego),maskę(maską?),robiliśmie(robiliście?),czekej(czekaj),to bramy(do bramy),wszytsko(wszystko),wkońcu(w końcu).
A co do tekstu to już mówiłem-nawet fajny,tylko te orty rażą w oczy...
Dobra starczy.Szóstego aktu już mi się nie chce poprawiać.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dziękuje mój korektorze Masz propsika za fatygę dziękuje.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

eto

Overgarden
#7 2011-05-15, 20:19(Ostatnia zmiana: 2011-05-15, 20:20)
I tylko dlatego, że źle spacje poustawaiłem to reszte mieszasz z błotem ?
Tylko? No nie żartuj sobie. Po tych błędach zakładam, że masz góra 13 lat, bo nauczyciele na kartkówkach podkreślaliby twoje błędy. Zakładam też że pisałeś to w notatniku, bo np. Word podkreśla (słowo-klucz) wszelkie błędy. No dobra, napisałeś tekst i wklejasz go do przeglądarki i, o zgrozo, też podkreśla ci błędy!

Lecz ty i tak wolisz, żeby ktoś za ciebie wyszukiwał i wskazywał twoje braki.

Przeczytałem cytaty jakie tobie przytoczono. Brak mi słów :< Mimo to...

Fajny miałeś kisiel w oknie pisania posta :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie jest tragicznie. Ale jeżeli chcesz to dalej prowadzić to pisz w programie który pisownie sprawdza, bo dużo się naśmiałem głównie z pisowni.(i akcji z pedziem :D  ) ode mnie masz propsa ale liczę na poprawę tego co zostało już wytknięte więc nie będę się powtarzał.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Graveir

Overgarden
#9 2011-05-15, 21:58(Ostatnia zmiana: 2011-05-15, 22:00)
odrzywiła(ja bym tu dał nażarła),niosł(niósł),deym(dym),dodknie(dotknie),przeciwieńtwie(przeciwieństwie),niebędzie(nie będzie),nie chęć(niechęć),poządnie(porządnie),z tąd(ech...stąd),w tedy(wtedy),dotre(dotrę),półroku(pół roku),eskorte(eskortę),żę będe(że będę),przeklętyna(przeklęty na).
Dobra koniec pracy na dzisiaj :lol:
Edit: Ups,jednego nie zauważyłem.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dobra koniec pracy na dzisiaj :lol:
Edit: Ups,jednego nie zauważyłem.
Graveir wiem że chcesz mu pomóc ale nie rób wszystkiego za niego niech sam szuka błędów które popełnił lub niech się wysili i zainstaluje coś co mu sprawdzi pisownię. Microsoft Word dla przykładu lub opera (przeglądarka taka dla niekumatych :lol:  )
A poza tym nie szkoda ci czasu by mu tak wszystko wytykać?? Czy sprawia ci to przyjemność?? :D  No offense of course :lol2:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Oczywiście , spróbuję załatwić jakiś program do wychwytywania błędów.Te które są tutaj poprawie dzisiaj.

- Eto _
Wypraszam sobię mam 15 lat i rzadko stawiam tylę błędów.Rzadko piszę na komputerze pewnie dlatego.

Gravier dziękuje za pomoc.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Oczywiście , spróbuję załatwić jakiś program do wychwytywania błędów.Te które są tutaj poprawie dzisiaj.
A tutaj czegoś jest za dużo, a gdzieś za mało.

- Eto _
Wypraszam sobię mam 15 lat i rzadko stawiam tylę błędów.Rzadko piszę na komputerze pewnie dlatego.
Brak spacji i błąd tam gdzie piszesz, że rzadko robisz tyle błędów.

Gravier dziękuje za pomoc.
Dziękuję, nie dziękuje.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Lol. To, że rzadko piszesz na komputerze może sprawiać jedyne, że piszesz wolniej tekst. Nie usprawiedliwia to w żadnej sposób interpunkcji, a już na pewno ortografii. Rozumiem, że pisząc na kartce wiesz, że w danym słowie jest np. "ó", a siadając do kompa mózg Ci odbiera i piszesz "u"? Serio? :D

Po za tym dziwne błędy w stylu dużej litery bez uzasadnienia - na samym początku masz Elfy, ludzi i orków - czemu jedna rasa jest z dużej litery, a reszta z małej? :D  Są też myślniki w dialogach, które zamieniają się w podkreślniki :P

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Gracz

Overgarden
#14 2011-05-16, 16:50(Ostatnia zmiana: 2011-05-16, 17:54)
Wogulę jestem dziwną osobą raz piszę tak , a raz tak.... na bieżąco poprawiam literówki i błędy.Teraz robię drugi rozdział . Wolicie żeby Obcy został magiem czy wojownikiem.Czy złomiarzem czy armistą ? (ja wybrałem drogę zakonu i ją opisuje)  czy każdą gildię osobną bym opisał,w różnych tekstach ?

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Wypraszam sobię mam 15 lat
eee... so?

Wogulę jestem dziwną osobą raz piszę tak , a raz tak.... na bieżąco poprawiam literówki i błędy.
No to teraz żeś dojebał.
Człowieku, jeżeli chcesz pisać opowiadanie, najpierw naucz się pisać w ogóle.

Wolicie żeby Obcy został magiem czy wojownikiem.Czy złomiarzem czy armistą ?
Za same błędy powinno być GTFO, ale mimo to powiem: mam to w dupie. Pewnie inne osoby (mam na myśli te bardziej inteligentne) także. Nie zachęciłeś nas do czytania w żaden sposób.
Fabułą? O ludzie, po samym przytoczonym wyżej cytacie widzę, że jest to kolejna kupa bzdur, która tak naprawdę jest gorsza od słynnego "Paladyna" - tamten przynajmniej był pisany niejako z przymrużeniem oka.
No i jeszcze odpychasz ortami. Człowieku, proszę, nie pisz drugiego rozdziału. Kończ waść, wstydu (sobie) oszczędź.

makin' bacon

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
O takiego w..ła !!!!
Hmmm... foch? :lol:

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie tylko wole zatrzymać dla siebie moją twórczość bo widzę, że się sami ,,znawcy,, wypowiadają.Tylko krytykować umieją....

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
sami ,,znawcy,, wypowiadają.Tylko krytykować umieją
nieuchronna ekspansja górnego forum :D

makin' bacon

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Jeśli wrzucasz swój tekst na tM nie spodziewając się ani trochę ostrej krytyki-to wiedz, że coś się dzieje

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry