Hello World,
zna ktoś jakiś silnik, na którym można byłoby stworzyć w dość prosty sposób grę FMV? Nie znam żadnego języka programowania (oprócz skryptowymi do niektórych gier). Potrzebuję czegoś do projektu promocji miejscowości w ramach pewnego projektu unijnego. Nie muszę chyba mówić, że musi być darmowy, prawda?
Ściągnąłem i obeznałem się z
Adventure Game Studio, ale obawiam się, że nie spełnia pełnych moich wymagań (prezentacja będzie odbywać się prawdopodobnie na dużym ekranie, a tutaj maksymalna rozdzielczość to 1024x768).
Profilaktycznie, dam trochę szczegółów dot. projektu - może łatwiej będzie mi coś doradzić. No więc tak: będzie to zlepka zdjęć, ścieżek audio i wideo. Silnik FMV jest mi potrzeby tylko po to, aby jakoś to zlepić. Przykład: dajmy, że będzie mapa miejscowości z zaznaczonymi ważniejszymi punktami. Po kliknięciu w dane miejsce, pojawia się nam zdjęcie, na którym mamy kolejne możliwości interakcji. I tu właśnie jakiś nagrany wcześniej dialog, czy wyświetli się filmik czy jeszcze jakiś inny wymysł. Zależy mi na aby miało to działać na niezależnie jakim ekranie (wielkość), bez żadnych przykrych wpadek podczas prezentacji. I niezależnie od sprzętu, na którym będzie to wyświetlane.
No to byłoby na tyle.