Problem z teksturami w Cinema 4D 6151 7

O temacie

Autor DarthWojt

Zaczęty 10.04.2011 roku

Wyświetleń 6151

Odpowiedzi 7

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Korzystam z Cinema 4D, mam problem z teksturami. Mianowicie mam zainstalowanego kerraxa do tego programu, wczytuję dany świat .zen lub obiekt .3ds i nie ma on tekstur, chociaż powinien mieć. Lecz po zapisaniu i otworzeniu w spacerze posiada on tekstury. Jak rozwiązać ten problem? No i jeszcze mam pytanie jak dodawać obiekty .3ds do .zen, albo łączyć .zen z .zen, .3ds z .3ds chyba rozumiecie?  Co niedawno zaczołem się ciekawić modowaniem, jestem szary trochę w niektórych rzeczach. Szczególnie w tych programach 3d. xd

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
edit-> preferences szukasz texture paths potem ustawiasz folder gdzie masz wypakowane tekstury z gothica. Resztę można zrobić bez problemu w spacerze.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
No i jeszcze mam pytanie jak dodawać obiekty .3ds do .zen, albo łączyć .zen z .zen, .3ds z .3ds chyba rozumiecie?
importujesz zena, potem 3ds niczego nie usuwając. Dalej attachujesz go do zena.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam wersje po polsku jakimś przypadkiem znalazłem na necie, mniejsza z tym. Czyli mam w moim przypadku daje edytuj > preferencje > ścieżka teksury > ścieżka 1,2,3 itd. klikam na jedną z nich zaznaczam folder _Work/data/textures no i nic się nie dzieje, co robię źle?

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Jak się nic nie dzieje? dałeś ścieżkę do tekstur i tyle, przy kolejnym wczytaniu modelu powinny się wyświetlać tekstury. Masz tekstury skonwertowane do normalnego formatu jak tga?

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak się nic nie dzieje? dałeś ścieżkę do tekstur i tyle, przy kolejnym wczytaniu modelu powinny się wyświetlać tekstury. Masz tekstury skonwertowane do normalnego formatu jak tga?

Tak mam, rzeczywiście tektury działają, dzięki. Jeszcze jak dokładnie robi się łączenie światów i obiektów jak pytałem, bo kiedy po importowaniu .zen i importowaniu później .3ds są one w odzielnych oknach w programie. Jak więc zrobić tak aby 3ds pojawił się tylko w jednym oknie?

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Tak mam, rzeczywiście tektury działają, dzięki. Jeszcze jak dokładnie robi się łączenie światów i obiektów jak pytałem, bo kiedy po importowaniu .zen i importowaniu później .3ds są one w odzielnych oknach w programie. Jak więc zrobić tak aby 3ds pojawił się tylko w jednym oknie?

Skopiuj obiekt z jednego okna do drugiego, niestety plugin nie ma opcji importu modeli do otwartej sceny.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze błąd gdy zapisuję .zen na 3ds http://zapodaj.net/images/d711339f8469.bmp wyjaśni mi ktoś co źle zrobiłem?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry