Gothic: Edycja rozszerzona 87609 201

O temacie

Autor

Zaczęty 10.04.2011 roku

Wyświetleń 87609

Odpowiedzi 201

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Gothic: Edycja rozszerzona
2011-04-10, 09:34(Ostatnia zmiana: 2011-07-16, 09:49)

Oto już drugi temat poświęcony mojej modyfikacji do Gothica.
Ujawnię trochę fabuły i pokażę nowe screny.
Nazwa:Gothic:Edycja Rozszerzona
Typ:modyfikacja do gry
Nowości: Poprawiona grafika i desing leveli w odróżnieni od podstawki. Rozbudowane i liczne zadania. Nowa szata graficzna interfejsu. Rzemiosło i może jakieś umiejętności specjalne.

Fabuła: Gracz ma możliwość ponownego przejścia gry. Tym razem jednak będzie to o wile ciekawsze. Wątek główny rozbudowany zostanie o jeden nowy epizod wymagający zebranie drużyny i wyruszenia wraz z nią do tajemniczych podziemi w których czają się złe moce... Co ich tam spotka? Co zobaczą? ...
Ponadto masa rozbudowanych questów tworzących własne mikro-fabuły. Podczas których będzie można poznać lepiej historię Koloni, ludzi w niej oraz zdobyć ciekawe przedmioty.

Obecnie trwają prace nad: nowymi potworami.

gameplay gameplay

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
nieźle idzie, ale mogłeś dać w filmie 16:9 i HD !

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

#2 2011-04-10, 09:46(Ostatnia zmiana: 2011-08-10, 18:32)
nieźle idzie, ale mogłeś dać w filmie 16:9 i HD !

Trochę dziwnie, przydałyby się alternatywy dla WMM.  :O

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Sony Vegas/Sony Vegas Pro. Większość ludzi na YT montuje za pomocą niego filmy.

Archarius

Archarius

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
Jak będzie porządnie zrobiony to pewnie zagram, jako iż jak na razie ładnie się zapowiada. Jedyne co mnie martwi to fakt, że znowu od początku będę musiał Gothica przechodzić. Szczególnie mam alergie na te zadania w starym obozie :)  moja sugestia brzmi więc - stwórz jakiś nowy sposób wstąpienia w szeregi Cieni. Oczywiście zadania ale nie takie typu przynieś, podaj pozamiataj bo mnie i zapewne nie tylko mnie drażni takie coś.

Kruczek

Kruczek

Użytkownicy
posty169
Propsy31
  • Użytkownicy
Fajnie się zapowiada , na pewno zagram .

gothic1210
  • Gość
News! Chciałbym ogłosić że udało mi się wypełnić tereny wokół SO przeróżną roślinnością oraz NPC-ami. Wszystko dostosowałem do rozbudowanych questów ( niektórzy NPC mają nawet 3 rutyny ). Tak jak chcieliście questy będą bardzo rozbudowane. Teraz muszę "wywalić' cały las rozciągający się od SO do Bractwa ponieważ zastąpię go lasem powoli przechodzącym w dżunglę. Trochę mnie pracy jeszcze czeka bo potem muszę odrobić wszystko wokół NO. Na razie gameplaya nie kręcę bo mi gothic zwariował i przy nagrywaniu mam 8kl/sec. A co jeszcze dziwniejsze IM NIŻSZA ROZDZIAŁKA TYM WOLNIEJ CHODZI!!! nie wiem co się mogło stać ale mam FX 5500 :)  To tyle newsów na razie. :)   :lol2:     :lol:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Bo w g1 nie można dawać za dużo vobów które mają przeźroczyste tex

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
A ten nowy interfejs to gdzie jest?
Bo nic poza (tłem,teksturą,nie wiem...) nie zmieniłeś.
Albo ja może ślepy jestem.

gothic1210
  • Gość
A ten nowy interfejs to gdzie jest?
Bo nic poza (tłem,teksturą,nie wiem...) nie zmieniłeś.
Albo ja może ślepy jestem.

A gameplaya nie widziałeś?? :)  interfejs nowy jest na końcu pokazany Mój odnośnik

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Ale właśnie mało widać,okno postaci ma tylko inne tło,menu nawet nie widziałem.
Oglądne jeszcze raz,może coś zobacze.

Archarius

Archarius

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
Pracuj pracuj i się nie zniechęcaj. To droga do sukcesu. Radze Ci zrób to porządnie bo masz dobry pomysł. Choćbyśmy mieli czekać tak długo jak na Czas Zapłaty (chociaż wątpie, żebyś ich przebił) to wykorzystaj swoje umiejętności, których Ci zapewne nie brakuje:) i przemyśl to, co pisałem Ci wyżej...

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy

Sheppard

#12 2011-04-11, 21:42(Ostatnia zmiana: 2011-04-11, 21:45)
Jednak dobrze mówiłem!
Myślałem,że zmieniony interfejs oznaczał będzie nie tylko stronę wizualną,ale także zmienione/dodane pewne funkcje ;].
No,ale życzę ci powodzenia  :wink:  .

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
A czy zakończenie będzie jakieś inne ?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Myślałem,że zmieniony interfejs oznaczał będzie nie tylko stronę wizualną,ale także zmienione/dodane pewne funkcje

:ayfkm:  to modder gothica

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

#15 2011-04-12, 07:01(Ostatnia zmiana: 2011-04-12, 14:39)
Postaram się zrobić moda jak najlepiej. A interfejs mi się wydaje że ładny zrobiłem. Naprawdę ładnie ta tekstura wygląda. A to wszystko przez jakość nagrania. Muszę zainstalować starego frapsa, bo to od aktualizacji mi tak popsuło :)
I jeszcze coś ważnego dotyczące interfejsu: zmieniłem także troche w pliku text.d i w efekcie mamy:
Awans na kolejny poziom zamiast Kolejny poziom
Zakończ zamiast KONIEC
Handluj zamiast HANDEL
Kufer zamiast Skrzynia (są dwa moby Skrzynia a ja tylko jednego dla urozmaicenia zmieniłem )  :lol:

A czy zakończenie będzie jakieś inne ?

Nie. To tylko Edycja Rozszerzona na 10lecie gothica. Po prostu to moja wizja gothica, który powinien być taki wiele lat temu, ale przecież i tak wszyscy wiemy że gothic nie był produkcją wysoko budżetową (chyba). Ale to i tak świetna gra, ja ją tylko rozszerzam o nowe questy i wypełniony świat.  :lol:     :lol:

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Kiedyś miałem na dysku filmiki z Alphy GI. Widać tam było pustynny teren i piramidę. Mógłbyś to odtworzyć. Takie smaczki zawsze dodają klimatu tajemniczości.

gothic1210
  • Gość
Kiedyś miałem na dysku filmiki z Alphy GI. Widać tam było pustynny teren i piramidę. Mógłbyś to odtworzyć. Takie smaczki zawsze dodają klimatu tajemniczości.

postaram się. A co do jakiegoś nowego świata to mam pomysł że xsardas wysyła nas na wyspę z wulkanem i mamy tam levela nabić przed walką ze śniącym. W walce z potworami,zombimi i demonami pomoże nam łowca demonów który będzie mógł przywołać dla nas jedną nieżywą postać np Neka, ale będzie wybór oczywiście.  :wink:

Archarius

Archarius

Użytkownicy
posty21
Propsy3
  • Użytkownicy
To niech jeszcze stworzy od 4 rozdziału strażników z SO biegających po kolonii ze przyjaznymi wilkami bo takie coś też było w alphie :)

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Mam kilka pytań :
1.Czy będą jakieś przerywniki w dialogach(filmy) ?  
2.Nowe animacje będą ? A może zamiast nowych, zmieniłbyś stare na ciekawsze ?
3.Muzyka z G3, a coś jeszcze będzie z G3 ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry