Alice: Madness Returns 3217 6

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 4.04.2011 roku

Wyświetleń 3217

Odpowiedzi 6

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tytuł mówi sam za siebie, Alice znowu wraca do swojego pokrzywionego świata by ratować go przed złem, który de facto jest stworzony przez nią samą.

"Alicja, po dziesięciu latach walki ze schizofrenią katatoniczną wywołaną tragiczną śmiercią rodziców, otrzymuje szansę powrotu do normalnego życia. Wyjazd do Londynu nie przynosi jednak oczekiwanej ulgi, ponieważ brak racjonalnego wyjaśnienia tragicznego odejścia rodziców Alicji nie pozwala jej spać spokojnie. Wydaje się, że najlepszym sposobem na rozwiązanie tej sprawy jest skorzystanie z usług psychiatry, potrafiącego wprowadzić człowiek w stan hipnozy. Wizyta u jednego z nich kończy się jednak powrotem do Krainy Czarów, która pod nieobecność Alicji uległa znacznej degradacji."
Źródło: gry-online.pl

Teaser trailer 1
Teaser trailer 2
Teaser trailer 3
Gameplay demo part 1
Gameplay demo part 2

gry-online / screeny

Ogólnie z tego co zrozumiałem z gameplayu i trailerów, to całość polega na napierdalaniu w hordy przeciwników, tak jak to było w pierwszej części, tym razem jednak wykorzystując nie tylko oryginalne bronie(jak np. strzelający czajnik), ale również umiejętności głównej bohaterki, jak np. przemianę w motylki czy powiększanie się lub zmniejszanie z pomocą ciastek(A więc nawet Alice ma problemy z utrzymaniem dobrej figury!). Ponadto trzeba zbierać "okruchy pamięci", silnie strzeżone przez przeciwników.

Nie wiem jak wy, ale ja czekam niecierpliwie na tą grę. Chociaż jedynka nie była cudowna, to miała świetny klimat i naprawdę dobrze się w nią grało. Druga część, jak na razie, zapowiada się nawet lepiej. :D

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja nawet avatar z tego mam xD czekam na tą grę o czasu pojawienia się wiadomości że jest robiona... kupuję od razu po premierze :D  

mam nadzieję że w Madness Returns będzie ten sam dreszczyk co w American McGee's Alice

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Wiele gier zapowiadało się dobrze a szambo z nich wychodziło

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież oni nie robią Gothica 5

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zgadzam się edkusumo ale jedynka bardzo mnie wciągnęła i dlatego liczę że dwójka będzie równie dobra... szczególnie
fajne były walki z bossami xD

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Alice: Madness Returns
#5 2011-04-04, 18:47(Ostatnia zmiana: 2011-04-04, 18:47)
Przecież oni nie robią Gothica 5

weź nawet nie mów od 3 gothic był zwiastunem końca a teraz już chyba nawet jowood upadło to gothic 5 nie będzie (nie licząc risena)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko zależy od PB. :roll:  
Koniec tematu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry