Kilka problemów ze skryptami 8298 27

O temacie

Autor Orion

Zaczęty 3.04.2011 roku

Wyświetleń 8298

Odpowiedzi 27

Orion

Orion

Użytkownicy
posty41
  • Użytkownicy
Sorry za drugiego posta, ale coś wreszcie się dzieje!!

W Spacerze PL aktualizowałem skrypty, dałem nową gre i mój koleś tam BYŁ! Nie przywołałem go.
Jeśli chodzi o dialogi to coś się ruszyło, miałem opcję co robisz i jak, ale postacie nic nie "mówiły" klikałem i odrazu mogłem klikać dalej, ale dostałem zadanie. Co teraz?

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
zrobiłeś taki skrypt
AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_00"); //Jak mam Ci pomóc?
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_01"); //Musisz przekazać pewną wiadomość, pewnemu jegomościowi. Co ty na to?
AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_00"); //Oczywiście Ci pomogę. Co to ma być?
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_01"); //Przekaż Garithosowi, że jestem na tej farmię, jego pomysł nie wypalił, skończyły mi się kreski i nie wiem gdzie jest reszta.
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_01"); //Nie musisz tego rozumieć, wystarczy ,że przekażesz wiadomość, Garithos jest w Khorinis ale nie wiem gdzie. Szukaj a znajdziesz.
AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_00"); //Ruszam w drogę!

ostatnia cyfra odpowiada za kolejność wypowiadania wiec powinno być tak

AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_00"); //Jak mam Ci pomóc?
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_01"); //Musisz przekazać pewną wiadomość, pewnemu jegomościowi. Co ty na to?
AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_02"); //Oczywiście Ci pomogę. Co to ma być?
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_03"); //Przekaż Garithosowi, że jestem na tej farmię, jego pomysł nie wypalił, skończyły mi się kreski i nie wiem gdzie jest reszta.
AI_Output (self, other, "DIA_Uther_Job_14_04"); //Nie musisz tego rozumieć, wystarczy ,że przekażesz wiadomość, Garithos jest w Khorinis ale nie wiem gdzie. Szukaj a znajdziesz.
AI_Output (other, self, "DIA_Uther_Job_15_05"); //Ruszam w drogę!

w drugin dialogu analogicznie

i taka rada możesz numerować co 2 wtedy łatwo dodać jakieś nowe zdanie w środek ;d

Orion

Orion

Użytkownicy
posty41
  • Użytkownicy
No coż, dzięki za tamte liczby ale dalej to samo, aktualizowałem to wszytsko spacerem i ciągle tak samo.  :[

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
A czym robisz dialogi?Bo jak sam piszesz,to ściągnij Easy Dialog Maker Bucika.Czyli mój sposób u ciebie nie działa?Jak nic się nie da zrobić to pozostaje tylko ostateczność-przeinstalowanie Gothica i G2MDK.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Po grzyba jakieś Izi Djalog Mejkery :facepalm:  Robi skrypty w tych notatnikach czy notepadach to niech robi... nie mieszajcie mu. A dialogów nie widać bo wpierw musiałbyś zreparsować skrypty w spacerku a potem zaktualizować dialogi ;) Jeżeli nie wiesz jak to się robi polecam 6 część poradnika czip17 Tworzenie modów od A do Z. :ok:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Skrypty najlepiej pisać w gothic soucer 3.10 po zaznacza na różne kolory różne ważne rzeczy

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Skrypty najlepiej pisać w gothic soucer 3.10 po zaznacza na różne kolory różne ważne rzeczy
chodzi ci o kolorowanie składni ? ja bym polecił
notepad c++
jest wiele lepszy oprócz kolorowania (kolorowanie dla c++ będzie ok)
ma też szukanie jakiegoś fragmenty tekstu w wielu naraz plikach tekstowych
i to co mi sie naj bardziej podoba można sobie chować zawartość pętli mamy taki plusik z boku ( zdj )

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Ale czy ten program nie jest płatny bo kiedyś coś fajnego pobrałem ale działało 30 dni :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry