Item Maker Beta 8732 7

O temacie

Autor Bucik

Zaczęty 2.04.2008 roku

Wyświetleń 8732

Odpowiedzi 7

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bucik

Item Maker Beta
2008-04-02, 23:01(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:08)
Stworzyłem sobie program do robienia 'na razie' pancerzy. Niestety wymaga on pełnego pakietu Office 2003 ze SPRAWNIE DZIAŁAJĄCYM VISUAL BASIC'kiem. A z tego co wiem jest problem z "rozruszaniem" Visual Basic'a. Proponuje więc z ramach tego "rozruchu":
1. Otworzyć program Microsoft PowerPoint 2003 (oczywiście jeśli ktoś posiada)
2. Wybrać opcję (u góry) widok --> pasek narzędzi --> przybornik formatów
3. Wyskoczy nam takie małe okienko z formatami Visual Basic'a
4. Wciśnijmy cokolwiek
5. Wyjdźmy z programu nic nie zapisując

Proponuję też rozruszać go ponownie w ten sposób:
1. Otworzyć program Microsoft PowerPoint 2003 (oczywiście jeśli ktoś posiada)
2. Wybrać opcję (u góry) narzędzia --> makro --> zabezpieczenia
3. Zmienić na niskie i w takiej "zakładce" Zaufani wydawcy zaznaczyć oba "zaufania"

Teraz powinno działać (przynajmniej mam taką nadzieję).

Oto link do ściągnięcia programu - Item Maker.pps

Jeszcze jedno.

Jeśli już program będzie działał (można to sprawdzić zmieniając model na inny i jeśli wyskoczy nam okienko z potwierdzeniem zmiany to znaczy, że działa, jeśli nie to ... no zdarza się)

No więc jeśli działa - róbcie wszystko po kolei wypełniając wszystkie pola bo inaczej skrypt może się "pogmatwać"

Jeszcze jedna sprawa - Jeśli nie chcemy by nasz "pancerz' miał jakiekolwiek wymagania musimy wybrać opcje zmień wymagania i ustawić jakikolwiek parametr na zero ;)

Wszelkie pytania i problemy proszę zgłaszać w tym temacie.

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bucik

Item Maker Beta
#1 2008-04-11, 17:59(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:09)
Dopiero teraz zorientowałem się, że jest kilka błędów w programie.

Kliknij TUTAJ aby pobrać poprawioną wersję

Zuben

Zuben

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy

Zuben

Item Maker Beta
#2 2008-04-11, 22:45(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:09)
Bucik u mnie nadal nie działa.Oto błędy:
-Podczas ustawiania wymaganych atrybutów nie można przełączyć na zręczność lub na manę
-i najważniejsze skryptu w ogóle nie widać i nie mogę zarazem go zapisać :P  
To chyba wszystko ;)

Wieczny Ogień Gothic:Wyzwolenie/Revenge Mod/Śmierć Bestii

Pozdro Zuben :P

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bucik

Item Maker Beta
#3 2008-04-13, 20:14(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:10)
Zrobiłem następną wersje programu z możliwością robienia nie tylko zbroi, ale również AMULETÓW (uwierzcie mi nie było łatwo :P )

Kliknij TUTAJ aby pobrać next wersję Item Maker'a

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gratulacje, daj na www.uploader.pl - będzie tam przez rok

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bucik

Item Maker Beta
#5 2008-04-13, 23:06(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:11)
OK - Dowiedziałem się, że Item Maker działa bez problemu w PowerPoint Viewer 2003 (Trzeba coś tam potwierdzić). Proponuję spróbować :P

Kliknij TUTAJ aby pobrać Viewer'a

No i powstała następna wersja. Możliwość robienia zbroi, amuletów i pierścieni. Nową rzeczą jest również ulepszona grafika. Został poprawione również błędy (chyba wszystkie). Nadal do odtworzenia go potrzebny jest Microsoft PowerPoint Viewer 2003 (Link powyżej)

I oto link do pobrania z Uploader'a.

--------> ITEM MAKER <---------

Merinis

Merinis

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy

Merinis

Item Maker Beta
#6 2008-04-17, 22:23(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:12)
Przez Microsoft Office PowerPoint Viewer 2003 nie da się pisać atrybutów , ani zapisać skryptu : / bucik pisz na gg 8940920 , dzięki z góry:]

Bucik

Bucik

Użytkownicy
posty182
Propsy128
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bucik

Item Maker Beta
#7 2008-04-21, 23:09(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 15:13)
To prawda jednak okazuje się, że Item Maker w PowerPoint Viewer nie działa i jest to spowodowane brakiem obsługi makr. Czytałem trochę na ten temat i dowiedziałem się, że jedynym programem obsługujący tego typu makra jest jedynie pełna wersja Microsoft PowerPoint 2003

Oto link

http://www.pobieralnia.org/plik-214-micros...on.pobierz.html

Dowiedziałem się również, że przyczyną nie działania makr są dwie przyczyny. Albo nie zainstalowaliśmy pakietu Visual Basic'a, albo nie zaznaczyliśmy pewnych opcji przy uruchamianiu pliku.

Jeśli chodzi o pierwszą przyczynę. Przy instalacji pakietu Microsoft Office 2003 musimy:

Na ekranie Instalatora Funkcje do zainstalowania kliknij znak plus (+) obok folderu Funkcje wspólne pakietu Office. Zaznacz pozycję Visual Basic for Applications, kliknij strzałkę obok niej, a następnie kliknij opcję Uruchamiaj z Mojego komputera

Jeśli wcześniej tego nie zrobiliśmy konieczna jest reinstalacja Office

+++

Jeśli chodzi o drugą przyczynę, musimy:

Po pierwsze: zaznaczyć opcję "Enable macros" ("Makra aktywne") podczas otwierania pliku.

Po drugie: poziom bezpieczeństwa programu Powerpoint 2003 powinien zostać ustawiony na poziomie "Medium" (Średni) lub niższym. (Narzędzia --> makra --> zabezpieczenia)

I TO WSZYSTKO.  Tymczasem informuje, że jest kilka błędów w wersji 1,4 Item Maker'a i niedługa wyjdzie wersja 1,5 z poprawkami i czymś jeszcze ;)

AHA i jeszcze jedno. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc w robieniu programu zapraszam do tematu poniżej

http://themodders.org/index.php?showtopic=1554

Są tu zamieszczone pewne pytanie (aktualnie jedno), jeśli na nie odpowiecie możliwa będzie dalsza praca nad programem i być może zapisze ów szczęśliwca w programie jako pomocnik ^^

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry