Problem wygląda tak: Miałem zrobić film na polski i uznałem, że najbardziej by pasowało by zrobić to w Gothic'u. No więc odgrzebałem starą płytkę CD-A z G2 + G2:NK zainstalowałem no i wszystko chodziło pięknie, do momentu restartowania komputera. Po ponownym włączeniu, gra się w ogóle nie włącza. Klikam na ikonę, przez chwile pokręci się kółko obok myszki i nic. Gra jest nadal w procesach, ale nic nie robi. Na początek reinstalowałem Gothica. Pomogło, znów zacząłem kombinować z filmem. Jako, że Gothic nie pamiętał "wszystkiego" po zapisie gry doinstalowałem MDK i dodawałem swoje obiekty. Wszystko ładnie szło. No prawie ładnie bo miałem (mam?) problem ze spacerem
http://themodders.org/index.php?/topic/10738-spacer-2-fps/. Musiałem zrestartować kompa i zonk! To samo ;/ Gothic znów nie chce się uruchomić. Zrobiłbym reinstal i dał sobie spokój, gdyby nie fakt, że płytkę z Gothiciem pożyczyłem kumplowi. Po za tym kiepsko trochę tak reinstalować gothica po restarcie kompa.
System: Windows 7 Home Premium x64 (według mnie przyczyna problemu)
Procesor: Intel Core i7 CPU Q 720 @ 1.60Ghz (8CPUs), ~1.6Ghz
RAM: 4GB
Grafika: GeForce GT240M - jak dobrze pamiętam to 1GB + ciągnie z ramu jak ma wolne...
Komputer to laptop. Chodzi na dwa monitory, ale na jednym mam ten sam problem.
Zainstalowałem nawet najnowsze stery do grafiki (znaczy się miałem nowsze, ale wersje beta) i nic nie pomogło. Jakieś rady?
Dodam, że robiłem kopię zapasową oryginalnych skompilowanych skryptów oraz dialogów i dalej nie działa ;/
Acha Spacer też się nie włącza (ni angielski ni polski). Wersja gry to 2.6.
Dla wtajemniczonych, jak poprzednio wrzucam info od DirectX'a
[attachment=533:DxDiag.txt]