Router 3821 8

O temacie

Autor Harris

Zaczęty 6.03.2011 roku

Wyświetleń 3821

Odpowiedzi 8

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Witam!
Planuję kupić router, tylko że nie wiem jaki bo się na tym nie znam. Nie ma to być bezprzewodowy bo nie mam WFi tylko modem. Internet mam z DialNetu (słyszałem, że router  musi być specjalny), najlepiej by cena sprzętu wyniosła tak do 200 zł. Proszę o szybką odpowiedź.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
jeśli internet działa bez specjalnego oprogramowania, to standardowy router powinien być odpowiedni.

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Specjalne oprogramowanie czyli? Chodzi o aplikację dostępową? Polecasz jakiś model? ;)

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
może powiedz coś o tym, jak to teraz wygląda - co z czym jakim kablem łączysz, czy używasz jakiegoś software'u od dialoga itp.

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest to najzwyklejszy kabel sieciowy, taki jaki jest zazwyczaj w modemach (do połączenia lokalnego). Od Dialogu mam aplikację dostępową i to wszystko. Za pomocą niej łącze się z DialNetem. Innych specjalnych aplikacji nie mam.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Rozumiem, że chodzi o RJ45.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ethernet_RJ45_connector_p1160054.jpg

W takim razie spodziewam się, że zwykły router (tylko nie switch, ani nie router ADSL/DSL) powinien zadziałać.

Nie miałem nigdy problemów z tego typu sprzętem, ale podobno tańsze modele miewają problemy z sieciami P2P. Ale za 200 zł to w ogóle będzie ci trudno znaleźć model bez WiFi.

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak to ten kabel ;). Takie routery mogą być droższe niż 2 stówki? Oczywiście mogę wydać więcej, ale chciałem by było to w granicach 200 zł. Przypuszczalnie ile będe musiał wydać?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Harris

Harris

Użytkownicy
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc. Poleciał props :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry