[G2:NK]Ciemności w utworzonym "świecie" 2827 5

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 4.03.2011 roku

Wyświetleń 2827

Odpowiedzi 5

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Może tym tematem ściągnę na siebie AGW(Administratorski Gniew WWZ),ale trudno zaryzykuje.Otóż problem jest taki,że stworzyłem w Wings 3D siatkę(samą siatkę na 30*30 kratek i przemalowałem ją na czerwono-nawet nie wygładzałem ani nic[i trochę zeskalowałem równomiernie])no i zapisałem jako SWIAT.3ds.Daję w spacerze Open Mesh->SWIAT.3ds i wyskakuje,że świat nie jest skompilowany i trzeba go skompilować,aby można było manipulować światem.No to daje Compile World->outdoor z odznaczoną opcją Editormode no i na upartego po dłuższych poszukiwaniach znajduję tę siatkę(bo nie widać jej od razu na starcie po skompilowaniu).No i skoro siatka jest to tworzę gdzieś na niej startpointa i po tym daję Compile Light->lightmaps high.No i po skompilowaniu zapisuję świat w formacie .zen do _Work\data\Worlds i w pliku .ini moda zmieniam na World=Worlds\SWIAT.zen.No i po uruchomieniu przez GothicStarter_mod modyfikacji(nie tworzyłem żadnej paczki z modem,wyczyściłem linijkę vdf= )są dwa problemy:
1)Albo pod koniec wczytywania się zawiesza Gothic i gówno(sorry)można zrobić[pozostaje wyłączenie go,a ponowne uruchomienie nic nie daje,czyli dalej zwiecha pod koniec]
2)Wczytuje się do końca,ale nic nie widać,ale jedyne co jest widoczne to pasek życia i po naciśnięciu B pokazuje się ekran statystyk

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
też miałem ten problem z ciemnością, bo źle napisałem linijkę "World="
jak po prawiłem było dobrze

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale jak poprawiłeś?
Edit(04.03.2011 21:50): Dobra zmieniłem wpis na World=SWIAT.ZEN i mi wczytuje normalnie świat(a że jest samo niebo i można po nim łazić to już szczegół drobny ^^  )
I w związku z tym mam pytanie-jeśli dodam do paczki ten świat i plik .ini z tym wpisem,to czy u innych zadziała?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ale jak poprawiłeś?
Edit(04.03.2011 21:50): Dobra zmieniłem wpis na World=SWIAT.ZEN i mi wczytuje normalnie świat(a że jest samo niebo i można po nim łazić to już szczegół drobny ^^  )
I w związku z tym mam pytanie-jeśli dodam do paczki ten świat i plik .ini z tym wpisem,to czy u innych zadziała?
powinno

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
raczej powinno

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok thx.Temat do zamknięcia.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry