MMA - Mieszane sztuki walki - Co sądzicie ? 4515 12

O temacie

Autor Ayman

Zaczęty 22.02.2011 roku

Wyświetleń 4515

Odpowiedzi 12

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
Siemka, jestem ciekawy zdania innych użytkowników na forum, dotyczącego MMA czyli Mieszanych sztuk walki (eng - Mix martial arts ). Aktualnie trenuje wlasnie mieszane sztuki ale czesto spotykam sie z opinia, albo odrazu osądem ze to straszliwe brutalne bez ograniczen, bez zasad walki, ludzie sie tam zabijają. Co o tym sądzicie, czy np bicie leżącego fightera ( czyli walka w parterze ) jest dla was hmm nie do przyjecia ? Dam wam przyklad ze do niedawna we Francji MMA bylo nielegalne, dopiero chyba w tym roku udalo sie przeforsowac ustawe o legalnosci tego "sportu", ale np istnieja ograniczenia ze w parterze nie mozna zadawac ciosow ( to juz nie mma jak dla mnie ).

Pozdrawiam bratek Ayman.

"Lók, jestem tfojim ojcem!"

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
bicie leżącego jest do dupy, olewam tu wartość tego jako gest, to po prostu nie wygląda fajnie. żadnych emocji, żadnej epickości, po prostu koleś leży i koleś nad nim go bije. nudne. ale ja to rozpatruję jako widz, jako walczący nie chciałbym mieć tak drastycznie zmniejszonych szans żebym leżał a ktoś mnie dobijał :D

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
dla mnie mma jest realistyczne, nie to co wrestling - ciosy są niewiarygodne, które nieraz mogłyby zabić, a niewidziałem ani kropelki krewki. w mma widziałem - rozcięte skóry i rozwalone nohale. ale mma trochę przynudza.. chyba każdy chciałby widzieć ciosy z wrestlingu z obrażeniami z mma . ;d

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
No tak wizualnie to jakos "cudownie" nie wyglada. Tak jest, ten na gorze ma duza przewage ale nie zgadzam sie ze odrazu ten kto jest na gorze ma zajebista przewage i leje tego na dole na potege. Jest wiele typów ucieczek jak i samej walki, mozna tez bez problemu byc na dole i skonczyc goscia tego z góry :D  Ja mysle ze to kwestia moralna bierze gore ... bo to jednak bije się lezącego...;)

Tylko zeby nie bylo ze ja propaguje bicie sie czy kopanie lezacych xD ciekaw jestem tylko opini xD

@warka
Taaa, wrestling jest dla omamionych reklamami, fast foodem amerykanów, ten "naród" praktycznie samodzielnie juz nie mysli, wiec dla nich jest to zajebista rozrywka jak sie tam rzucaja, rozbijaja krzeselka na glowach, oczywiscie "No blood" :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Wrestling to nie jest sport walki tylko przedstawienie, to po pierwsze :facepalm:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
Z marketingowego punktu widzenia to tak, po prostu show. Ale "pewni" ludzie chca to zakwalifikowac do sportu.. heh sportu walki x)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Wszystko zależy od trenera. Z jakich sztuk walki czerpiecie uderzenia/chwyty/dźwignie?

P.S. Walka w parterze nie wygląda ciekawie? Załóżcie komuś balachę to od razu będzie wesoło :D

Ayman

Ayman

Użytkownicy
posty64
  • Użytkownicy
No dla mnie czyli osoby trenującej i fascynującej się tym jest to jak najbardziej ciekawe, ale dla zwykłego zjadacza chleba nie koniecznie ;)

Hmmmm co do uderzania czyli stójki to boks, muai thai, kick boxing czy tez karate lub taekwondo.
Chwyty to zapasy, jiu jitsu, judo czy tez sambo.
A dźwignie i tego typu rzeczy to głównie brazylijskie jiu jitsu.

Ja osobiście kładę nacisk na techniki z muai thai(boks tajski ) i Brazylijskiego JJ. Ale jesli chce byc super Pr0 mma fajczerem to wszystkiego musze sie uczyc :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
trenowałem od października bodajże aikido, ale jak dla mnie jest za statyczne, za mało chętnych, jeszcze parę rzeczy ze względu na grupę, o których wolę nie mówić, więc rezygnuję. we wrześniu sprawdzę może mma (ten sam trener prowadzi zajęcia), muay thai, albo najchętniej taekwondo, jeśli powstałaby ponownie sekcja w moim mieście

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
trenowałem od października bodajże aikido, ale jak dla mnie jest za statyczne, za mało chętnych, jeszcze parę rzeczy ze względu na grupę, o których wolę nie mówić, więc rezygnuję. we wrześniu sprawdzę może mma (ten sam trener prowadzi zajęcia), muay thai, albo najchętniej taekwondo, jeśli powstałaby ponownie sekcja w moim mieście
a ja myslalem ze we wrocku wszystko jest

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nie jestem z wrocławia

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
fajczerem
Kim kwrva?

we wrześniu sprawdzę może mma
We wrześniu to Ci się klasa maturalna zaczyna. I schudnij.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
schudłem kilka kg, ale odkąd wyzdrowiałem zacząłem ciągle pić miętę i przytyłem z powrotem to co schudłem. i chu ci w de poki otyłości niet.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry