[G1] Wyzwolenie 2536 13

O temacie

Autor

Zaczęty 27.01.2011 roku

Wyświetleń 2536

Odpowiedzi 13

FraseR
  • Gość

FraseR
Gość

[G1] Wyzwolenie
2011-01-27, 09:01(Ostatnia zmiana: 2023-06-18, 11:06)
Wyzwolenie
[/font]

Platforma: Gothic I
Wersja językowa: Polska
Autor: FraseR

Modyfikacja opowiada o losach pewnego strażnika imieniem Flynn, który wraz z innymi dotarł
do tajemniczej wyspy na której przebywali bandyci. Niestety bandyci zatopili okręt strażników, a ci
ostatnimi siłami wydostali się na brzeg. Zadaniem strażników jest pozbycie się bandziorów, aby już nigdy więcej
nie zagrażali kolonii...

Cechy modyfikacji:

- nowy świat wzięty z WoG'a
- nowy bohater
- kilka małych zadań
- kilka minut dobrej zabawy

Jest to poprawiona wersja mojego moda pt. "Wyspa bandytów". Jest to całkowicie przerobiony mod tyle, że pod inną nazwą. Wszelkie uwagi i sugestie jak i błędy zgłaszajcie w tym wątku.

Screeny:

http://i51.tinypic.com/1zxphex.jpg
http://i51.tinypic.com/iy2a2h.jpg

Wyzwolenie

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ehm, screeny?

Czemu robisz same minimody na "kilka minut dobrej zabawy"?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mod pewnie fajny -(chociaż mogłeś zmienić tło startowe - gdyby nie to , że antyuruchamialny :D  - włączam i wszystko w porządku ale dochodzi do ładowania iiiii już ma się włączyć (nawet słychać wpisy w dzienniku) ,ale pokazuje się coś takiego : http://img692.imageshack.us/f/beztytuuqpo.png/ . (Jeśli jest mały niewyraźny obraz - kliknij i powinno się powiększyć, napisałem to ponieważ kiedyś ktoś opieprzył mnie bezpodstawnie za screena z zSpy , a nie powiększył obrazu).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
Czemu robisz same minimody na "kilka minut dobrej zabawy"?
gdyż duże zajebiste mody zazwyczaj nie wychodzą ( i nie chodzi tu tylko i FraseRa )

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
ja znam odpowiedź: by nikt w nie nie zagrał i nie było krytyki :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

FraseR
  • Gość
Zapewne nie dorzuciłem jakichś plików, ale teraz powinno działać.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dalej nie działa, błąd ten sam z pancerzem strażnika.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak można dawać moda do publikacji w dodatku niedziałającego :facepalm:

FraseR
  • Gość
Teraz powinno działać.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Wyzwolenie
#9 2011-01-27, 16:54(Ostatnia zmiana: 2011-01-27, 16:54)
Ja nigdy się tym nie zajmowałem (tj robieniem modów), ale jak na mój skromny mało wystarczalny gust, ten mod to - bez obrazy - dno i wodorosty Morza Bałtyckiego :D . Nawet nie wiadomo tak w zasadzie jak się mod kończy (a atak orków przeżyłem ja i jeszcze czterech strażników) , strażnicy podczas walki z bandytami i orkami atakują najpierw mnie a później wrogów. Dopracuj to jeszcze , albo najlepiej ekhm, nie ciągnij  moda/modów o takim gatunku.

FraseR
  • Gość
Prosiłbym o wypisanie tu wszystkich błędów jakie pojawiają się w modyfikacji.

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Jak można dawać moda do publikacji
:ok:  Najlepiej go usunąć po skończeniu...

nowy świat wzięty z WoG#msg133778a
Czy mógłbyś podać linka? Bo coś nie kojarzę.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Proszę bardzo:

- strażnicy bezpodstawnie atakują głównego bohatera podczas każdej większej bitwy.
- niewolnicy nie biegną za mną tylko jak stali tak stoją, nie idą także do brzegu łodzi.
- bug logiczny - skoro wyspa ze wszystkich stron jest wysoka, a łódź stoi niżej to jak strażnicy mogli by się tam dostać, oraz wątpię czy taka ilość ludzi zmieściłaby się na takiej łódeczce(proponuję dodać podest i drugą łódź).
- błąd z "kopiowaniem" się przedmiotów - jak zgarnę zbroję z rudy i miecz gomeza, to podczas rozmowy z dowódcą nie oddaję mu tych przedmiotów ,a jedynie podwajają się one w moim ekwipunku.
- strażnicy wybijają orków bez większych problemów (może 1-2 pada).
- nie wiem czy to celowy zabieg ale niewolnicy pomimo tego , że są słabsi atakują orków ,a że mają flags = 2 to niestraszny im ork,smok ani inne plugastwo.
To tyle błędów więcej się nie dopatrzyłem.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
gdyż duże zajebiste mody zazwyczaj nie wychodzą ( i nie chodzi tu tylko i FraseRa )
Ten wyszedł i...

- strażnicy bezpodstawnie atakują głównego bohatera podczas każdej większej bitwy.
- niewolnicy nie biegną za mną tylko jak stali tak stoją, nie idą także do brzegu łodzi.
- bug logiczny - skoro wyspa ze wszystkich stron jest wysoka, a łódź stoi niżej to jak strażnicy mogli by się tam dostać, oraz wątpię czy taka ilość ludzi zmieściłaby się na takiej łódeczce(proponuję dodać podest i drugą łódź).
- błąd z "kopiowaniem" się przedmiotów - jak zgarnę zbroję z rudy i miecz gomeza, to podczas rozmowy z dowódcą nie oddaję mu tych przedmiotów ,a jedynie podwajają się one w moim ekwipunku.
- strażnicy wybijają orków bez większych problemów (może 1-2 pada).
- nie wiem czy to celowy zabieg ale niewolnicy pomimo tego , że są słabsi atakują orków ,a że mają flags = 2 to niestraszny im ork,smok ani inne plugastwo.
To tyle błędów więcej się nie dopatrzyłem.
Bam! Tak powstał chocapic! :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry