[G2:NK]Brak zakładki oCMOB w spacerze 2620 4

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 23.01.2011 roku

Wyświetleń 2620

Odpowiedzi 4

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Witam.Mam taki problem,że postanowiłem dodać skrzynię do świata,ale niestety nie ma u mnie wg zakładki oCMOB tak jak w tutorialu:
Tutaj pierwszy obrazek-tego nie mam
Czy muszę przeinstalować Gothica,czy jest jakiś sposób na skopiowanie skrzyni w spacerze,a następnie ewentualna zmiana zawartości skrzyni?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

FraseR
  • Gość
Tak, jest możliwość skopiowania skrzyni. Zaznaczasz ją i klikasz PPM oraz wybierasz opcję Copy, a następnie w jakimś miejscu klikasz Paste i w ustawieniach tej skrzyni odznaczasz jedną opcję, która odpowiada za poruszanie skrzyniom. Dopóki będzie zaznaczona, nie będziesz mógł nią swobodnie poruszać.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No dobra udało mi się skopiować skrzynię i dodać do niej przedmioty,ale nie mogę przybliżyć skrzyni do skrzyni ani do ściany(ograniczony ruch),a wcześniej normalnie miałem zakładkę i  nie było żadnego ograniczenia;/ mam zaznaczone opcje moveable+takeable+rewind+focusOverride.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

FraseR
  • Gość

FraseR
Gość

[G2:NK]Brak zakładki oCMOB w spacerze
#3 2011-01-24, 15:41(Ostatnia zmiana: 2011-01-24, 15:43)
Zaznacz voba i ustaw cddyn i staticvob na FALSE i naciśnij Apple, potem ustaw sobie skrzynie jak chcesz i ustaw cddyn i staticvob na TRUE i kliknij Apple.

Co do tej zakładki to spróbuj przeinstalować gothic'a i zobacz czy jest.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zaznacz voba i ustaw cddyn i staticvob na FALSE i naciśnij Apple, potem ustaw sobie skrzynie jak chcesz i ustaw cddyn i staticvob na TRUE i kliknij Apple.

Co do tej zakładki to spróbuj przeinstalować gothic#msg133094a i zobacz czy jest.
Ustawiłem te 3 opcje(cdStatic,cddyn i staticvob na false)i udało mi się ustawić.A co do zakładki to jak będę miał trochę czasu to przeinstaluję gothic i sprawdzę czy normalnie działa.A za pomoc props leci.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry