kilka pytań 1909 1

O temacie

Autor Verbatim

Zaczęty 21.01.2011 roku

Wyświetleń 1909

Odpowiedzi 1

Verbatim

Verbatim

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam mam 3 pytania zwiazane z modowaniem gothic ( z gory mowie ze szukalem podobnych tematow jednak nigdy nie znalazlem wszytkiego po kolei tylko jakies niepelne i niejasne odpowiedzi na forum, dodam tez ze nie wszystko zwiazane jest ze skryptami ale w sumie wszystko sie do skyptow sprowadza)

Otoz zrobilem model miecza w wings3d
1.Jak na pisac skrypt do tego miecza ? nie ma go w skryptach innej broni a plik broni wgralem tam gdzie sa pozostale(oczywiscie w odpoiwednim formacie)
2.Ten miecz tylko skopiowalem. Trzeba do tego jakies specjalnych programow czy jakos wkleic plik naprawic spacerem i wszystko ok?
3.Gdy wczytuje inne bronie z tego folderu sa kilkadziesiac ray wieksze od mojego miecza czy jesli uda mi sie dodac moj miecz do gry to bedzie w odpowiedniej skali?

Jak juz pisze post moze dodam pytanie czy jest jakas strona z gotowymi teksturami jakis mieczy, tarczy, helmow itp. jezeli jest to prosze o link

FraseR
  • Gość
1. Ściągnij GMDK, znajdziesz na tym forum. Tam znajdziesz inne skrypty broni i możesz, skopiować któryś z skryptów broni i go przerobić dowolnie oraz musisz zmienić nazwę swojego modela .3ds w skrypcie.

2. Nie. Wystarczy tylko, że wrzucisz do Gothic/_Work/Data/Meshes/Items/Weapons - nie pamiętam dokładnie, ale jakoś tak.

3. Broń musisz powiększyć, aby była tak samo wielka jak inne.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry