Przejście do jakiegoś worlda przez dialog 3487 5

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 20.01.2011 roku

Wyświetleń 3487

Odpowiedzi 5

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Mam jeden mały problem. Mianowicie - nie wiem co zrobić żeby po jakimś dialogu ciemniał ekran gry i przechodzi się do innego świata. Macie jakiejś pomysły?

EDIT: I jeszcze jeden problem sobie przypomniałem... Jak zrobić żeby np. Ścierwojad ZABIERAŁ różne przedmioty(np. mięso) i miał je w ekwipunku? I żeby np. Ścierwojad GADAŁ z innym ścierwojadem. Tym pierwszym ścierwojadem chcę żeby był to heros tej gry...ale to wiem jak zrobić :P Po prostu - jak zrobić żebym ja jako ścierwojad umiał brać surowe mięso i inne rzeczy i żebym gadał z innymi ścierwojadami/potworkami?

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

PogromcaWrzoda

PogromcaWrzoda

Użytkownicy
posty50
Propsy17
  • Użytkownicy
1 Poszukaj tu : http://themodders.org/index.php?/forum/54-spacer/
2 Musisz temu herosowi zrobić gildie np. SCWD i nowe animacje i Gildie dla ścierwojadów np SCW
i ustawić gildi SCWD że SCW to przyjaciele i na odwrót .:)

Spoiler
Spoiler
Spoiler

Moja strona : http://max2808.npx.pl/news.php

FAQ(ju)

Spoiler

T:Zrobisz mi texturę ?

J:Może ,jak będę miał czas .

T:Zrobisz mi 30 textur twarzy ale każda całkiem inna .

J:Co ty ! Ja nie Adanos !

T:Chcesz ciastko ?

J:Daj ,daj ,daj !!

Gra w Snake na youtube

Spoiler

1. zatrzymaj filmik na 0:00

2. Przytrzymaj na chwilkę strzałke w lewo na klawiaturze

3. Cały czas trzymając strzałke w lewo naciśnij strzałke w górę

Miłej gry w Snake'a

Mini Download :

Sygnatura może zawierać

dowolną ilość obrazków

dowolny rozmiar obrazków

dowolną ilość adresów URL

dowolną ilość linii

Sygnatura wielokrotnie przekraczająca maksymalny dopuszczalny regulaminem rozmiar. Warn.

I Co ? Głupio Wam ? Buahahahha !

Sygnatura ZNOWU wielokrotnie przekraczająca maksymalny dopuszczalny regulaminem rozmiar. Warn.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
1 Poszukaj tu : http://themodders.org/index.php?/forum/54-spacer/
2 Musisz temu herosowi zrobić gildie np. SCWD i nowe animacje i Gildie dla ścierwojadów np SCW
i ustawić gildi SCWD że SCW to przyjaciele i na odwrót .:)

Co do pierwszego... źle... jak ja mam poszukać w spacerze jak tu chodzi o przejście do innego świata W SKRYPTACH, po rozmowie z jakimś NPC#msg132041em...

A drugie... Gildie zrobię - ale animacje? ... nie jestem animatorem ... nie ma łatwiejszego sposobu, lub DOKŁADNIE wytłumacz mi jak stworzyć animację - jakim programem, JAK, jak zrobić plik .mds - widziałem o tym tutorial ale za trudny :/ Bo animatorem nie jestem...

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Lord Miguel

Lord Miguel

Użytkownicy
posty71
Propsy7
  • Użytkownicy
A mi się zdaje że nie są potrzebne animacje to gadania z innym ścierwojadem czy potworkiem
a jeśli chodzi o ten teleport to poszukaj coś w runach teleportu.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
A mi się zdaje że nie są potrzebne animacje to gadania z innym ścierwojadem czy potworkiem
a jeśli chodzi o ten teleport to poszukaj coś w runach teleportu.

Z pierwszym - z teleportem, pokombinowałem troszeczkę i zdecydowałem że zrobię tak - jak mi poradziłeś - poszukałem w runach teleportacji i props dla ciebie. Znalazłem tam skrypt teleportu - i wykombinowałem że na końcu dialogu dam właśnie ten teleport w jakiejś tam miejsce i tam będzie właśnie trigger #msg132052przejścia worldów#msg132052 ;) Dzięki. A co do drugiego... dalej nie wiem jak by zrobić rozmowę ścierwojadka ze ścierwojadkiem :((

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
@misiekgrabo

W skrypcie człowieka, poszukaj linijki odpowiadającej za tworzenie ekwipunku. Skopiuj ją do ścierwojada. Potem - w plikach Text oraz GUILDS dodaj gildię ścierwojada i wszędzie ma być ATT_FRIENDLY. Teraz z łatwością jakikolwiek skrypter wybrnął by z tej sytuacji.

http://gothicwarsteam.pl/ - Tutaj znajdziesz nasze modyfikacje. Nie jest ich wiele, ale pracujemy nad wieloma ^^

----

Było by dla ciebie lepiej, gdybyś tego nie zrobił!

----

To może tak - twój ojciec zabawiał się z Lordem Hagenem!

----

Patrz, chrząszcz!

----

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry