Rozpiszę się trochę zamiast przejść od razu do rzeczy, a co mi tam... Około rok temu dość intensywnie uczyłem się C++ z kursu zamieszczonego na stronie
http://ddt.pl/, skończyłem gdzieś w połowie kursu, trochę z niego zapamiętałem, nie wiele zrozumiałem. Byłem sfrustrowany tym że uczę się dużo, a nie daje to żadnego efektu, to dla tego przerwałem dalszą naukę C++, a zabrałem się od razu za naukę biblioteki allegro. Zrobiłem prostą grę opartą na mapie kafelkowej, ludzik chodzi po mapie, można obracać nim strzałkami, porusza się płynnie tj. nie przechodzi z kafelka na kafelek, może stać np. pomiędzy nimi. Potem przeprowadziłem się do miasta, dni zaczęły coraz mniej się od siebie dla mnie różnić, popadłem w głęboką rutynę. Szkoła, dom, jedzenie, granie, nauka, książka, sen, i tak non stop. Coś mnie tknęło, i chciałbym wrócić do nauki języka C++ z racji że mam akurat ogromne ilości czasu dla siebie. I tu prośba do was-szukam przejrzystego i zrozumiałego kursu C++, takiego żeby nie polegał tylko na bezmyślnym przepisywaniu kodu do kompilatora. Powinien to być kurs darmowy. Czekam na wasze propozycje.