Gothic 2 nk menu 5913 8

O temacie

Autor kamilo83

Zaczęty 12.01.2011 roku

Wyświetleń 5913

Odpowiedzi 8

kamilo83

kamilo83

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Wie ktoś może w jakim pliku w skryptach znajduje się odnośnik do głównego screena w menu???

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
chodzi ci o tło menu? program Goman > otwórz Textures.vdfs > szukaj tekstury. z tego co wiem startscreen czy cośtam.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Gothic 2 nk menu
#2 2011-01-12, 17:38(Ostatnia zmiana: 2011-01-12, 17:40)
Ja tam preferuję do tego Gomana.

Sorry, nie przeczytałem dokładnie. Możesz jescze przez Work/Tekxtures

kamilo83

kamilo83

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Ok a wiecie może jak zmienić to główne tło, tylko innym sposobem niż przez gomana.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Można podmienić pliki w Textures, ale preferuję i tak Gomana do podmiany.

kamilo83

kamilo83

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Podmieniłem te pliki w gomanie, spróbowałem także w folderze textures ale screenstart dalej jest taki jaki był na początku. Proszę o pomoc.

Pawexball

Pawexball

Użytkownicy
posty51
Propsy2
  • Użytkownicy

Pawexball

Gothic 2 nk menu
#6 2011-01-13, 19:09(Ostatnia zmiana: 2011-01-13, 19:17)
siemka !
Najpierw exportujesz sobie teksturke przerabiasz tak jak ci się podoba następnie w gomanie ją wklejasz podmieniasz i powinna śmigać jeżeli nie śmiga to zaraz to sprawdzę

EDIT: u mnie działa niewiem dlaczego tobie niedziała

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Zamieniasz StartScreen.tga (textures/desktop/nomip) czy STARTSCREEN-C.TEX(textures/compiled)? Jeżeli chcesz zamienić wyświetlany startscreen z menu przy włączaniu gry to podmień STARTSCREEN-C.TEX

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Są dwa sposoby:

1. Wchodzisz do _work/Data/Textures/_compiled - musisz mieć zainstalowane GMDK ;) I tam szukasz  STARTSCREEN-C.tex otwierasz GIMPEM i robisz z nim co ci się żywnie podoba - następnie nadpisujesz i game ...

2. Otwierasz GoMana. Wchodzisz do folderu Gothic/ Data i otwierasz plik Textures.vdf, następnie szukasz w nomip LUB _compiled pliku STARTSCREEN, w _compiled będzie do STARTSCREEN-C.tex. W lewym górnym rogu powinny być opcje różne. Klikasz w dyskietkę, format JPG, JPEG - zapisujesz gdzie chcesz, nie wyłączaj GoMana, następnie edytujesz jak ci się żywnie podoba. Wchodzisz teraz w textures.vdf i w nomip. Szukasz pliku STARTSCREEN. Gdy go znajdziesz - klikasz na niego, następnie otwierasz swój plik. I prawym przyciskiem na STARTSCREEN i tam szukasz opcji...była to chyba pierwsza od góry, albo trzecia od góry. Klikasz i nadpisujesz. Tak samo robisz w _compiled - tylko że szukasz STARTSCREEN-C.tex i podmieniasz... a teraz game ...

To są moje dwa sposoby. Pierwszy wymaga GMDK, drugi - nie, wręcz NIE MOŻNA w drugim sposobie mieć GMDK.

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry