Gothic nie chce działać 6019 13

O temacie

Autor DomonX

Zaczęty 7.01.2011 roku

Wyświetleń 6019

Odpowiedzi 13

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Witam, na wstępie mówie, że jestem prawie kompletnie zielony w informatyce bo dopiero się zaczynam uczyć. Mam problem, bo Gothiki 1,2 nie działają. Mogę powiedzieć tyle grafika się sypie. Gdy jestem w budynku wszystko ok ale np. w Gothicu 2 wychodze z wieży Xardasa to koniec wszystko się tnie i nieda się grać. Mam Windows 7 i najnowsze stery, sprzęt... ciężko mi powiedzieć bo nazw nie pamiętam ale nawet mocny. Szukałem w necie i było tylko nowe sterowniki albo starszy windows :/. Z góry dziękuje.

PS Mogą wystąpić błędy ortograficzne, językowe i interpunkcyjne za, które przepraszam.

+ Screen

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale spójrz na to inaczej: masz półprzezroczyste paski życia, bez potrzeby uruchamiania goMana :lol:

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Lord Miguel

Lord Miguel

Użytkownicy
posty71
Propsy7
  • Użytkownicy
A spróbuj zainstalować na nowe gothica albo w opcjach coś pozmieniaj. :ok:

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

DomonX

Gothic nie chce działać
#3 2011-01-07, 19:49(Ostatnia zmiana: 2011-01-07, 19:50)
@UPUP

:facepalm:  Ale grafa sie sypie i mam pokaz slajdów a pozatym znikają ściany i podłoga. Może,ktoś zna jakiś program albo sposób?

@UP

Aż taki noob nie jestem odpaliłem jako admin w zgodnośći reinstalonłem zmieniłem rozdzielczość więc niema szans tak łatwo.

Lord Miguel

Lord Miguel

Użytkownicy
posty71
Propsy7
  • Użytkownicy
A miałeś kiedyś gothica?  I czy on ładnie działał?

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Grałem w niego od kiedy istniał i działał, pierwsze błedy na windows vista co godzinke lub dwie grafa się zaczeła sypać ale wtedy w opcjach zmieniałem z 16 na 32 bit i mam kolejne 2 godziny spokoju dawałem se jakoś rade ale na 7 nie działa prawie wogule. Jest jakaś szansa, że zaczne grać znowu bez zmiany windows?

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
A ja i tak uważam, że najlepszy jest XP. Najładniejszy - taki klasyczny. I bardzo łatwo wszystko na nim chodzi. Ja mam w domu XP,Vista,7. Jak myślicie który działa najlepiej?

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Zapewne XP ale zmiana windowsa nie wchodzi w gre bo nie mam kompa sam.

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Czytałem, że 2 nie działa pod Mroczne Tajemnice szkoda :( ale dzięki napewno wykorzystam. Jagby ktoś wiedział jak zadziałąć tym na MT to bym był wdzięczny.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic nie chce działać
#10 2011-01-07, 21:16(Ostatnia zmiana: 2011-01-07, 21:21)
No ludzie, wystarczy ściągnąć najnowsze sterowniki ze strony nvidii. Rozwiązanie macie podane na tacy a i tak co chwila nowe tematy o tym samym. :facepalm:

A w przypadku gothicmod.exe trzeba wykonać dodatkowe kroki opisane na forum nvidii. http://www.google.pl/search?q=gothic+windows+7+nvidia i pierwszy link.

DomonX

DomonX

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
:ayfkm:  Pisałem, że mam najnowsze stery  :facepalm:  .

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najwyraźniej nie najnowsze albo korzystasz z gothicmod.exe zamiast gothic.exe. Tak czy siak ten temat był tyle razy omawiany, że nie mam pojęcia jakim cudem wam wciąż nie działa ta gra.

Ulrich

Ulrich

Użytkownicy
posty48
Propsy5
  • Użytkownicy
:ayfkm:  Pisałem, że mam najnowsze stery  :facepalm:  .

Ale nie masz tych specjalnych do Gothica.

Tu kiedyś będzie sygnatura.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry