max 8 - 2011 1846 4

O temacie

Autor

Zaczęty 7.01.2011 roku

Wyświetleń 1846

Odpowiedzi 4

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Posiadam maxa 8, jednak zdając sobie sprawę z tego, że to przeżytek zwracam się z pytaniem czy warto się przesiadać na najnowszą wersję tego programu? Co on oferuje w porównaniu do ósemki, jaki jest zakres zmian i takie tam.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Sprawdź

Po to zrobili wersje trial swoich produktów.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

max 8 - 2011
#2 2011-01-07, 18:45(Ostatnia zmiana: 2011-01-07, 19:04)
http://www.cgchannel.com/2010/03/autodesk-announces-new-features-for-max-and-maya-2011/

najpierw masz mayke, później maxa.

W najnowszej wersji 3ds Max pojawiły się takie narzędzia jak Slate - nowy edytor w prosty sposób umożliwiający wizualizację i edytowanie zależności między materiałami. Udostępniono także renderer Quicksilver. Jego zadaniem jest renderowanie scen przy jednoczesnym korzystaniu z procesora CPU i karty graficznej. W 3ds Max 2011 wprowadzono rozszerzone narzędzia malowania tekstur - Graphite i Viewport Canvas, a także 3ds Max Composite. Ostatnie narzędzie obsługuje technologię HDR. 3ds Max 2011 jest w pełni kompatybilny z wcześniejszą wersją programu firmy Autodesk.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

max 8 - 2011
#3 2011-01-07, 19:38(Ostatnia zmiana: 2011-01-07, 19:38)
Ja tam ogółem słyszałem że Mayka jest lepsza i ogółem więcej jej za granicą i ogółem super jest u angoli podobno jej dużo xd

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Thoro: ja akurat przesiadłem się już jakiś czas temu na 2011 design rożni się ona od zwykłego maxa 2011 zaawansowaną obsługę świateł i takie tam ale tobie raczej radził bym zwykłą wersję.
Najnowszy max jest bardziej zoptymalizowany i mniej zbugowany choć czasami potrafi wywalić do pulpitu ale to w 99% wina użytkownika który wpiszę za dłużą wartość do pola i max zgłupieje.
Nowy max daje ci ten luksus że możesz włączać sceny z starszych maxów a w drugą stronę nie da się co prawda  są jakieś pluginy ale one nie zawsze dają zadowalające rezultaty.
Oczywiścię nowsze wersję wymagają mocniejszych maszyn ale do game artu powinno być ok.
Nowości:
ViewCube- takie ulepszenie do obsługi viewportu.
Nowy interface - dodano parę nowych okienek
Nowe funkcję
Ogólnie to nowy max jest bardziej rozbudowany i radził bym ci abyś wypróbował nowego maxa i zobaczył czy ci pasuje czy widzisz jakieś różnice w pracy itp.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry