Mam kilka pytań odnośnie spacera.
1.
Czy jest jakiś inny sposób na kompilowanie dialogów? Uczę się modowania i dość często muszę kompilować dialogi w spacerze a to trwa dość długo.
2.
O ile powyższą sytuację mogę przeboleć, to problem większy jest z kompilacją ZENa. Robię testy z przedmiotami i waypointami, więc często muszę kompilować plik world.zen. Czy nie ma jakiegoś prostszego sposobu?
3.
Kiedy kompiluję dialogi do plików OU, to za kaźdym razem zwiększa mi się wielkość tych plików o około 2mb na plik. Na początku OU.bin miał gdzieś 3mb, teraz ma 18. Dysk mam spory, więc nawet jak dojdzie do 200mb na plik to nic się nie stanie, tylko że problem potem z paczką z modem.
4.
Trochę odnośnie pkt 3 - czy wystarczy że skompiluję do OU te pliki dialogu które zmieniłem? Tzn. robię sobie nowy folder z folderami tak jak w folderze Gothic, wkładam pliki dialogów do MISSIONS (ew. jeszcze pliki NPC do folderu NPC), kopiuję plik gothic.src i kompiluję wczytując ten skopiowany w nowym folderze plik? I wtedy można ten powstały OU.bin wrzucić do paczki?
5.
Takie lamerskie pytanie xD
Czym się różni waypoint od freepointa? Bo dałem se NPCa na waypointa, dodałem rutynę na stanie, stanie i robienie czegoś oraz stanie i czarowanie (wszystko w różnych godzinach). Byłaby różnica gdybym dodał NPCa do freepointa?
6.
Po co łączyć waypointy? Jak chce np. żeby NPC prowadził nas do jakiegoś miejsca to nie wystarczy dodać do rutyny tych waypointów przez które ma iść? BTW. Jak zrobić, żeby NPC nas właśnie prowadził do takiego miejsca, przechodząc przez róźne waypointy (wyznaczanie drogi)?
Z góry dzięki za pomoc