Vobowanie podstawowego worlda Gothic II 4599 6

O temacie

Autor DarcuS

Zaczęty 31.12.2010 roku

Wyświetleń 4599

Odpowiedzi 6

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam, po długiej przerwie wróciłem do moddingu... Chciałbym sobie oVobować NewWorld.zen, rozumiem że jest to CAŁY świat z Gothica II (Khorinis itd.)
Wywaliłem worlda na pulpit -> SPACER -> Otwórz ZEN -> WtF? Okienko z opcjami do zaznaczania: Outdoor, Indoor itp. Jakie opcje mam zaznaczyć w obu kolumnach i czy vobować tego worlda w folderze _Work/Data/Worlds/NewWorld/NewWorld.zen...
Z góry dzięki za odpowiedź

FraseR
  • Gość
Zena wrzuć z powrotem do folderów _Work/Data/Worlds/NewWorld
Po włączeniu spacera wybierasz Open zen, nie open mesh oraz szukasz worlda NeWWorld.zen, otwierasz go i dodajesz do niego woby - http://themodders.org/index.php?/topic/51-podstawy-spacera/

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki, te podstawy na pewno mi się przydadzą... EDIT:
Dałem na test jednego Voba = Książkę... Potem File => Save ZEN i na pulpit go dałem (compiled ascii)
Potem podmieniam w _Work/Data/Worlds/NewWorld/Xardas blablablabla .zen
No i daję nowa gra i voba nie ma...

FraseR
  • Gość
Jak dodasz jakiś przedmiot w zenie, to go normalnie zapisz. Nie podmieniaj go, ani nie dawaj go na pulpit, tylko jak będzie pokazywał się komunikat o podmianie, wybierz tak. Po za tym musisz zrobić jeszcze paczkę z modem, aby przedmiot pojawił się w grze.

http://themodders.org/index.php?/topic/1670-obsluga-gothicvdfs/

Xeta

Xeta

Użytkownicy
posty34
Propsy5
  • Użytkownicy
Żadnej paczki nie trzeba tworzyć.Zamieszczę tutaj w spoilerze mały poradnik.
Spoiler
1. No więc tak - wchodzimy w " Wasz dysk:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\System " i włączamy (notatnikiem,lub innym edytorem tekstowym)  " GothicGame ".

2. Odnajdujemy linijkę " world=WORLD.ZEN " i zmieniamy na : Nazwa dysku:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Worlds\_work\WORLD.ZEN,bądź " world=Nazwa dysku:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Worlds\_work\_WORK\DATA\WORLDS\WORLD.ZEN " .

3.Zapisujemy i włączamy "Gothica" przez startera z zaznaczoną opcją reparsowania skryptów.(Ważnie abyśmy uruchamiali nową grę,gdyż nie będzie działać.)
Tutaj screena nie dam,raczej wiecie jak się zapisuję zmiany.

[/b]

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki panie Kiepski :D  Można zdjęcie z Waldusiem? Nie no dobra, sprawdzę czy to naprawdę działa... Mam Gothic 2: Noc Kruka... Tak samo będzie?

Xeta

Xeta

Użytkownicy
posty34
Propsy5
  • Użytkownicy
Będzie tak samo. Tylko że lokalizację musisz trochę zmienić.W moim przypadku to będzie : " E:\Program Files\JoWood\GothicIIZlotaEdycja\_Work\data\Worlds\NewWorld\NEWWORLD.ZEN ".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry