[w7] Oblivion wyłącza się zaraz po uruchomieniu 3398 0

O temacie

Autor Caesum

Zaczęty 21.12.2010 roku

Wyświetleń 3398

Odpowiedzi 0

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed chwilą zainstalowałem Obliviona. Nie wrzucając żadnych dodatków uruchomiłem Oblivion Launcher, by Oblivion wykrył moją kartę, po czym ustawiłem jakość grafiki w opcjach. Następnie uruchomiłem grę, lecz ta wyrzuca mnie do windowsa zaraz po pojawieniu się okienka(to, które pojawia się zanim gra się załaduje). Ok, uruchomiłem jeszcze raz oblivion launchera, po czym dowiedziałem się, że "Oblivion wykryje twoją kartę graficzną i odpowiednio dostosuje opcje graficzne". No dobrze, skoro chce. Ustawiam znowu jakość grafiki i ponownie włączam grę. Nadal to samo. Ponadto po włączeniu oblivion launchera ZNOWU pokazuje się ta wiadomość.
Odkryłem, że gra rusza, gdy wywalę plik Oblivion.ini, jednak grafika jest wyjątkowo brzydka, ponadto i tak nie da się zmienić żadnych opcji, gdyż po ponownym uruchomieniu gry z powrotem zmieniają się na domyślne(co ciekawe, zauważyłem, że w domyślnych opcjach włączony jest zarówno hdr jak i bloom).

Mam Windows 7 Ultimate 32-bit, jestem administratorem. Używam również opcji "Uruchom ten program jako administrator" oraz zgodność z windows xp. Nic nie pomaga. ;x
Dodam jeszcze, że miałem wczoraj już taki problem, jednak rozwiązałem go poprzez nadanie praw niektórym folderom(folder moje dokumenty miał uprawnienia z poprzedniej instalacji). Niestety po reinstalacji Obka problem znowu się pojawił. .-.

Udało mi się zmienić ustawienia za pomocą Oblivion Launchera zawartego na płycie z grą, jednak dalej nie mogę zmienić żadnych ustawień w samej grze.

EDIT: Najwyraźniej jest to problem z uprawnieniami, ponieważ Oblivion nie potrafi również edytować zapisów gry. Jest na to jakaś rada?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry