Movie Duels 2 6849 9

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 5.12.2010 roku

Wyświetleń 6849

Odpowiedzi 9

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Witam! Na początku chciałem zaznaczyć, że mod nie jest mojego autorstwa! Movie Duels 2 to modyfikacja do gry Jedi Academy, pozwalająca nam na powalczenie w filmowych pojedynkach z sagi gwiezdnych wojen i nie tylko. Jeśli ktoś kiedykolwiek marzył, by wcielić się w role Obi-Wana i móc walczyć na pececie przeciwko Anakinowi, to teraz ma szansę. Ponadto dzięki możliwości wyboru jednej z dwóch postaci, mamy alternatywne zakończenia. Ponadto w modzie został dodany rozdział powstawania imperium, gdzie możemy zagrać w nie filmowe pojedynki np Starkiller vs Darth Vader. Dodatkowo można także pograć w wyzwania, dzięki którym możemy sprawdzić jak silnymi użytkownikami mocy jesteśmy (ok. 15 pojedynków). Dodatkowo autor wprowadził pewne dodatki, dodając wydarzenia, które nigdy nie miały miejsca np Mace Windu vs. Chrabia Dooku, czy też Anakin vs. Palpatine. W modzie zostały wprowadzone nowe menusy, znacznie uatrakcyjniające modyfikacje. Warto też wspomnieć, że z każda z 65 zaprojektowanych postaci, posługuje się innymi stylami walki mieczem, dzięki czemu walka różnymi postaciami znaczącą się różni.
Link:
http://www.filefront.com/14818005/md2_full.exe/

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Osobiście polecam Knight of the force, z tym, że trzeba się trochę naszukać w necie, żeby to znaleźć, bo główny twórca został powołany do wojska i chyba dostał tam kulkę, bo miał wrócić w sierpniu. Wynik? Domena nieopłacona, główna strona projektu zamknięta.
Modyfikacja daje nam nie tylko możliwość grania udźwiękowionych dialogami dueli postaciami z sagi, ale również zmierzyć się w multiplayerze z innymi graczami w przestrzeni jako pilot TIE-Fighera czy oblegać Hoth AT-AT. Ciekawostką jest również fakt, że mod modyfikuje lightsabery, tak by faktycznie można było poczuć się jak zły sith - przeciwników można pociąć jednym ciosem, przy czym pojedynki z innymi jedi/sithami wcale nie tracą na epickości. Obecnie prawdopodobnie najlepsza modyfikacja do Jedi Academy. Haczyk? 2GB

PS. Niestety usunęli ten półgodzinny trailer z YT :D

ObanaKent-Banana

ObanaKent-Banana

Użytkownicy
posty1
Propsy1
  • Użytkownicy

ObanaKent-Banana

Movie Duels 2
#2 2010-12-12, 02:11(Ostatnia zmiana: 2010-12-12, 02:14)
Witam wszystkich na tym miłym forum :D  Co do KotFa to mam garść newsów. A mianowicie strona serwer KotFa został opłacony i strona została reaktywowana, w dziale downloads pojawiły się informacje na temat Partu 2 (ma powstać w 2011 roku, ale wiadomo jak to było z Partem 1). Tim jednak wrócił już jakiś czas z woja co świadczą jego komentarze pod ostatnim newsem :D . Co do samego KotFa to jakiś czas temu zacząłem pracę nad kompletnym spolszczeniem i biegną one powoli ku ukończeniu (w styczniu 2011 na pewno się ukaże). Stworzyłem także dość dużą modyfikację Revenge of The Sith oraz inną mniejszą (linka podam jak ją poprawię). Zawiera ona 37 nowych misji na podstawie filmu, (niestety nie skryptowanych, w formie save game's) nowe menu, modele, mapy, efekty mocy i walki mieczem świetlnym, częściowe spolszczenie, opis misji w formie PDF i wiele innych nowości.

Link do moda

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za dobre wieści :ok:  Jeszcze podczas pisania swojego posta sprawdzałem stronę - nie działała, a sam Tim nieźle się ukrywa :D  Cóż... no to myślę, że można śmiało zalinkować: www.kotf.com - miłej gry ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cytat: Aztek link=topic=12177.msg122221#msg122221#msg122221#msg122221 date=1291644610
Osobiście polecam Knight of the force, z tym, że trzeba się trochę naszukać w necie, żeby to znaleźć, bo główny twórca został powołany do wojska i chyba dostał tam kulkę, bo miał wrócić w sierpniu. Wynik? Domena nieopłacona, główna strona projektu zamknięta.
Modyfikacja daje nam nie tylko możliwość grania udźwiękowionych dialogami dueli postaciami z sagi, ale również zmierzyć się w multiplayerze z innymi graczami w przestrzeni jako pilot TIE-Fighera czy oblegać Hoth AT-AT. Ciekawostką jest również fakt, że mod modyfikuje lightsabery, tak by faktycznie można było poczuć się jak zły sith - przeciwników można pociąć jednym ciosem, przy czym pojedynki z innymi jedi/sithami wcale nie tracą na epickości. Obecnie prawdopodobnie najlepsza modyfikacja do Jedi Academy. Haczyk? 2GB

PS. Niestety usunęli ten półgodzinny trailer z YT :D
tutaj się niestety z tobą nie zgodzę
mi się kotf średnio podobał, gdyż większość pojedynków musimy sobie sami ustawić, a te które są nie są najlepiej wykonane. Mam na myśli tutaj np. to, że zamiast zrobić cutscenki w grze, to wsadzili po prostu oryginalne fragmenty filmów, co mnie oburzyło. Z tym mieczem świetlnym to żadna nowość: istnieje taki kod, który uaktywnia dokładnie takie efekty, więc tim je po prostu bezpośrednio wprowadził do gry. Podoba mi się natomiast poprawiona błyskawica, która tutaj wygląda naprawdę efektownie oraz jak już wspomniałeś latanie myśliwcami. Ogólnie rzecz biorąc jeśli wyjdzie część 2 to zagram, ale podchodzę do niego sceptycznie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gbgnhnh

gbgnhnh

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
to jest o gothic 1 czy nk?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
żadna gra z tych

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Prośba gothicmanie: Czy mógłbyś przesłać mi launch.exe z tejże gry, bo mam tą część uszkodzoną?

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Albo jak ma ktoś inny to też może być, pilnie potrzebuję (kusi mnie żeby zagrać)!

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Już nie potrzeba.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry