[G1] Przebudzenie v2.6 "Gladiatorzy" (2008) 116896 260

O temacie

Autor pawbuj

Zaczęty 1.11.2010 roku

Wyświetleń 116896

Odpowiedzi 260

bialy

bialy

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy

bialy

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#120 2011-03-16, 20:10(Ostatnia zmiana: 2011-03-16, 20:41)
dobra dobra. bot to nie jestem. zagorzały fan gothica. ale obecnie porostu krucho z czasem.  :cool:  

ps. a może byś coś przy magi po majstrował? regeneracja many jak w G3. aaaa. i przede wszystkim zwiększenie maksymalnej liczby many bo 200pkt trochę uważam że skromnie. grając magiem zawsze mi to było mało. nawet jeśli chodzi o porównanie do G2 ( o trójce nie wspominam). albo jakieś graficzne upiększenie kuli ognia (to był jedyny element który mi się podobał w arcani ;/) najhardziej mnie rozczarowała Fala śmierci Uriziela. niby najmocniejszy czar a się nei sprawdza. mimo że byłem magiem i tak potem wolałem brać miecz od Xardasa i używałem go tylko w świątyni. więc poniekąd nie mam sensu być magiem skoro i tak się kończy grę jako wojownik :huh:

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#121 2011-03-17, 19:53(Ostatnia zmiana: 2011-03-17, 20:16)
dobra dobra. bot to nie jestem. zagorzały fan gothica. ale obecnie porostu krucho z czasem.  :cool:  

ps. a może byś coś przy magi po majstrował? regeneracja many jak w G3. aaaa. i przede wszystkim zwiększenie maksymalnej liczby many bo 200pkt trochę uważam że skromnie. grając magiem zawsze mi to było mało. nawet jeśli chodzi o porównanie do G2 ( o trójce nie wspominam). albo jakieś graficzne upiększenie kuli ognia (to był jedyny element który mi się podobał w arcani ;/) najhardziej mnie rozczarowała Fala śmierci Uriziela. niby najmocniejszy czar a się nei sprawdza. mimo że byłem magiem i tak potem wolałem brać miecz od Xardasa i używałem go tylko w świątyni. więc poniekąd nie mam sensu być magiem skoro i tak się kończy grę jako wojownik :huh:
nie umiem edytować efektów pfx. mogę zrobić regenerację many, mogę też zwiększyć zakres many u nacuczycieli np. do 300 punktó, zamiast obecnych 100.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@up

Jeśli podołasz to w jak myślę nadchodzącej nowej i chyba już ostatecznej wersji możesz to zrobić, ale uprzedzam - będzie więcej roboty niźli się spodziewasz , jako że : wraz ze wzrostem max ilości many,siły czy zręczności należałoby też popodnosić staty ludziom czy potworkom przez zwykły wzgląd na W TEDY specyficzną łatwość w grze :lol: . W skrócie : jak podniesiesz max staty do wyuczenia a nie podniesiesz dajmy na to hp npc'om to będzie chujnia z glewnią. Inna sprawa , zrób coś dla świata : Dodaj jakiś nowy pancerzyk. Osobiście polecam - nie wiem czy coś ci to powie ale - pancerz zombie ze zrujnowanego obozu na bagnach z moda returning. Chodzi mi dokładnie o taki szary pancerz a'la assassin's creed z kapturem i czymś tam jeszcze (taka szara kiecka z kapturem - 3 rodzaje.. _l,_m i _h). Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Może daj screena tej zbroji?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie edytowałem nigdy zbroi, czyli co wystarczy edycja pliku .tex czy os robimy więcej? może macie już gotowy plik?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nie - wszystko gotowe tj. model, tekstura i skrypt więc wystarczy tylko podmienić. Jak najszybciej postaram się wypakować pliki Returninga VDFS'em , wyciągnąć model ,teksturę i skrypt , spakować winrarem i wrzucę na jakiś serwer do pobrania.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie - wszystko gotowe tj. model, tekstura i skrypt więc wystarczy tylko podmienić. Jak najszybciej postaram się wypakować pliki Returninga VDFS#msg141369em , wyciągnąć model ,teksturę i skrypt , spakować winrarem i wrzucę na jakiś serwer do pobrania.
nie ma sprawy, pomyśl czy taka zbroja ma być w konkretnym miejscu , a może być dostępna u jednego z handlarzy lub gdzie indziej. chodzi o to , żeby nie było łatwo ja dostać.

bialy

bialy

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy

bialy

#127 2011-03-19, 13:55(Ostatnia zmiana: 2011-03-19, 14:00)
@up

Jeśli podołasz to w jak myślę nadchodzącej nowej i chyba już ostatecznej wersji możesz to zrobić, ale uprzedzam - będzie więcej roboty niźli się spodziewasz , jako że : wraz ze wzrostem max ilości many,siły czy zręczności należałoby też popodnosić staty ludziom czy potworkom przez zwykły wzgląd na W TEDY specyficzną łatwość w grze :lol: . W skrócie : jak podniesiesz max staty do wyuczenia a nie podniesiesz dajmy na to hp npc#msg141326om to będzie chujnia z glewnią. Inna sprawa , zrób coś dla świata : Dodaj jakiś nowy pancerzyk. Osobiście polecam - nie wiem czy coś ci to powie ale - pancerz zombie ze zrujnowanego obozu na bagnach z moda returning. Chodzi mi dokładnie o taki szary pancerz a#msg141326la assassin#msg141326s creed z kapturem i czymś tam jeszcze (taka szara kiecka z kapturem - 3 rodzaje.. _l,_m i _h). Pozdrawiam.

Mahridspoland,zauważ iż poziom trudności się podniósł znacznie a poziom umiejętności magicznych ani trochę. jest dużo nowych bestii, liczba początkowej many tez została zmniejszona. nawet pancerze magów nie zostały ulepszone(chyba, nie znam jeszcze dokładnie całej listy zmian ;d ) ogólnie gra magiem jest wiele bardziej wymagająca. szczególnie na początku

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mahridspoland,zauważ iż poziom trudności się podniósł znacznie a poziom umiejętności magicznych ani trochę. jest dużo nowych bestii, liczba początkowej many tez została zmniejszona. nawet pancerze magów nie zostały ulepszone(chyba, nie znam jeszcze dokładnie całej listy zmian ;d ) ogólnie gra magiem jest wiele bardziej wymagająca. szczególnie na początku

poziom trudności znacznie podniósł się, choć na pewno mozna by było coś doprawcować

są tylko 3 nowe bestie: smoczy krwiopijca, ghul, gad ( czyli bydlak z MT)

szaty magów dają dodatkowy bonus many od 15 do 25 w zalezności od czy to szata arcymaga czy zwykła

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A gdzie jest ten ghul? I jak wygląda? Czekam na większą aktualizacje i dlatego narazie nie chcę ściągać ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A gdzie jest ten ghul? I jak wygląda? Czekam na większą aktualizacje i dlatego narazie nie chcę ściągać ;)
tam gdzie są gobliny. na razie nie planuję aktualizacji.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie - wszystko gotowe tj. model, tekstura i skrypt więc wystarczy tylko podmienić. Jak najszybciej postaram się wypakować pliki Returninga VDFS#msg141369em , wyciągnąć model ,teksturę i skrypt , spakować winrarem i wrzucę na jakiś serwer do pobrania.
jak prace z modelem? jakos nie szykuje się na kolejną wersję moda

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
prawdopodobnie modyfikacja zatrzyma się na wersji 2.9.9

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z jakiegoż to powodu?

KOMPUTER:
Spoiler

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Z jakiegoż to powodu?
naszła mnie wena na kontynuację

gotowe zmiany to skróty kalwiszowe dla GorHanisa (czekaj, za mną), siedzenie, nakładanie najlepszego oręża czy wypijanie misktur,zmianę nazwy skrzyni 9pełna & pusta) - wszystko za pomoca ikariusa.

uspawniłem też sytuację, kiedy pokonani oddajemy oręż bądż rudę przez nowe komunikaty (ilośc rudy, nazwa itema i npc).

2 nowe questy w przygotowaniu:

"Shrat - zagubiony nowicjusz"
Quest od jednego z Baalów, który zleca nam odnaleźć Shraata i przy pomocy jednego ze strazników dostać się do jego krójówkina bagnie. shrat zagarnął duzy ładunek ziela i obraził Baala. Shraat doprowadza nas do kryjówki , gdzie schowałładunek ziela i straznik likwiduje go w bardzo brutalny sposób zrzucając ze skały.

"Mistrz areny kontra Arto"
W rozmowie z Gomezem obrażamy jego chłopców i jeżeli pokonaliśmy juz Kirgo i Kharima, możemy zmierzyć sie z Arto. Jeżeli pokonaliśmy juz GorHanisa, może nam pomoć w pojedynku na arenie.

W nagrodę czeka nas noc z najlepszą dziwką SO - Velayą.

jak jakieściekawe pomysły, to piszcie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak prace nad modem? Bo widze w Twoim podpisie, że niedlugo wyjdzie przebudzenie 3.0

KOMPUTER:
Spoiler

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak prace nad modem? Bo widze w Twoim podpisie, że niedlugo wyjdzie przebudzenie 3.0
zgadza się, liczę że jest to kwestia 1-2 tyg. jest niemało innowacji

- zmodyfikowany system snu, gdzie możemy zostać okradzeni bądź poturbowani;

jest 6-7 nowych questów,lecz tylko jeden dotyczy obozu na bagnie.
teraz na arenie mozemy obstawiać walki ( walki w systemie 2 vs 2 ) oraz samemu wziąśc w niej udział.

questy dotyczące przyjęcia do Starego Obozu zostały rozbudowane i tak np. u Rączki musimy obrobic jedną ze skrzyń (na poćżatku gry losjemy 1 z 10 możliwych lokacji itemu), drugi quest to obrobienie jednego z Baalów na terenie SO (nie mozemy go pobić ani zabić pod groźbą utray reputacji).

to tak bardzo ogólnie -

poniżej shot nowego menu dziennika.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Łał. Innowacje są mega. Mam nadzieje, że to nie wszystkie?

Co do screenu: moze byc. Zwykla podmiana tekstur, ale fajniej to wyglada ;)

propsik leci.

KOMPUTER:
Spoiler

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

#139 2011-12-19, 21:22(Ostatnia zmiana: 2011-12-19, 21:23)
Co do screenu: moze byc. Zwykla podmiana tekstur, ale fajniej to wyglada ;)
Lepsza zwykła podmiana tekstur, które nie napierdalają swoją zajebistością po oczach ale pasują do klimatu gry, niż chujowa i prawie całkowita, bądź tez całkowita przemiana tego okna, które na finiszu wygląda, jakby stado gołębi na nie nasrało :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry