Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 460328 857

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 460328

Odpowiedzi 857

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem z khertem (czy jak mu tam to ten koleś co jest w jaskini obok chaty cawalorna)
Otóż mam bardzo dużo itemów do sprzedania ale jak chcę "brać" podczas handlu bryłki rudy na setki to mi strasznie muli a nie powinno tak być ,przekładanie rudy idzie dość marnie i wgl odechciewa się wszystkiego.
P.S. jeśli był już ten temat poruszany to sorry.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Shiftem mozesz przekladac wiecej brylek

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Nie tylko tobie zamula przy przekładaniu setkami. Nawet na  mocnym kompie przy przekładaniu 100 bryłek przymula(w cytacie komputer RobinaSkateboarda z youtube, który jakby nie patrzeć na spokojnie by uciągnął[jeśli się nie mylę]Max Payne'a 3/Battlefielda 3 na maks detalach):
Procesor- AMD Athlon II X4 640 (4x3.0 GHz)
Płyta główna- Asus M4N68T-M LE
RAM- 6144 czyli 6 GB
Grafika- Asus AMD Radeon HD 7770 - DC - 1GD5 - V2 - OC
Czyli to wina silnika Gothica, nie kompa.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, gram sobie w MT i niestety w porównianiu do wersji, w którą grałem kilka lat temu to jest porażka. Konkretnie chodzi o poziom trudności. Ja naprawdę lubię wyzwania i trudne gry ale nie przepadam, gdy przechodzi to granice logiki. Jakim cudem postać na 15 poziomie w 2 rozdziale jako szef obozu kopalni ginie od dwóch uderzeń orkowego psa? Oczywiście i tak to wszystko osiągnąłem kilka razy wklepując kody bo inaczej musiałbym przechodzić to 20 razy dłużej wybijając wszystkie ścierwojady w kolonii. Super zabawa... W związku z tym, czy jest możliwość zmiany poziomu trudności w trakcie gry? Nie widzi mi się od początku wszystkiego przechodzić.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Niestety, ale jako takiej niema ale spróbuj  podmienić save'y do poziomu łatwego/średniego jak uważasz i jak będziesz miał szczęście i ci się save nie zbuguje to będzie chodzić :P

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież w 2 rozdziale pojawiają się napoje z rudy u kupców  :facepalm:

Elo

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kiedyś, dawno temu, bawiąc się na kodach, przywołałem NPC o nazwie "Duch". Mówił on, jak mi się udało tu dostać, że to siedziba bogów, samej ekipy poziomkaz itd. Trochę mnie to zainteresowało, ale bardzo nie wnikałem.
Teraz, wracając do MT, przeczytałem gdzieś, że ta siedziba jest w Świątyni za Śniącym. Byłem bardzo ciekawy jak to wyglądam, więc wszedłem tam na kodach. I rzeczywiście, za Śniącym jest długi korytarz, a na końcu portal.
Gdy w niego wejdziemy, pojawi się obraz kobiety jedzącej chyba poziomkę i napis "Tak się ładuje poziomki" xD
Jednak po zakończeniu ładowania może przez 1-2 sekundy widzę pomieszczenie (dość kolorowe, ale nie zdążyłem się przypatrzeć) i wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu.
I tu pojawia się pytanie: Czy udało się komuś tam wejść?
Jakby co kod na Ducha: NON_3200_PoziomkazDuch

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Z tego co pamietam to trzeba bylo spelniac jakies warunki. W grze były jagody (te czerwone takie do zbierania) i poziomki, ktorych bylo chyba pięć (ten sam model i tekstura, lecz inna nazwa). Trzeba bylo wyzbierac chyba wszystkie poziomki i cos jeszcze, jakies posążki? Wtedy było mozna wejsc tam na luzie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm ciekawe. Gdzie się tego dowiedziałeś? ;)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Kiedyś, zaraz po premierze najnowszej wersji MT poziomki o tym wspominały, przeszukaj forum, ewentualnie możesz też wejść na ich stronkę i poszukać o ile jeszcze istnieje...

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Hmm ciekawe. Gdzie się tego dowiedziałeś? ;)

Fiuuu, fiu fiu... to bylo tak dawno temu, ze chyba na forum poziomkaz, lub od jednego z twórcow MT, gdyż kiedys mialem z niektorymi calkiem niezly kontakt.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?topic=15870.0
Widać, że ktoś już też próbował ;D
Cóż, może nam, śmiertelnikom nie jest przeznaczone tam wejść ;D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Oj ale nie musisz się oto pytać na kilku forach

Podczas Premiery Mt był konkurs komu pierwszemu uda się tam wejść, na kodach się nie dało chyba wiesz dlaczego sam tego doświadczyłeś aby tam wejść trzeba było jak dobrze pamiętam mieć 6 poziomek i 3 poziomki fałszywki oraz użyć statuetki mnogości ta można znaleźć w grze w 1 z 9 losowych miejsc i tak oto dało się wejść legalnie.

Konkurs wygrał Smolo wiec mnie poprawi jeśli podałem złe info :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na kilku forach? Ledwie na trzech i tylko tu dostałem odpowiedź ;P

Ok znalazłem info:
http://www.forum.poziomkaz.pl/lofiversion/index.php/t942.html
Jedyne co trzeba mieć to statuetka mnogości i dokładnie 7 poziomek (ilość członków PoziomkaZ). Fałszywki się nie liczą. Mając to wszystko należy użyć statuetki. Wtedy powinien pojawić się inny napis niż "coś się zmieniło" (nie pamiętam dokładnie jaki). Potem po pokonaniu śniącego, zostajemy przeteleportowani do korytarza prowadzącego do pokoju. I tyle. Gdzie jest statuetka? Jest 9 losowych miejsc. Żeby nie było za łatwo, sami je znajdźcie.
Tylko czy w najnowszej wersji poziomki nie były usunięte albo zamienione na coś innego?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A możecie mi powiedzieć jakie są te miejsca gdzie można znaleźć te statuetke? Bo z tego co pamietam to ja ja kiedyś znalazłem w
1.Na takim daszku na początku gry,wtedy gdy nas ten kopacz atakuje.
2.Na wieżyce w obozie bandytów.
Byłbym wdzięczny za podanie reszty miejsc :)
Nie,poziomki są nadal najwięcej ich jest u pradawnych.

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że jedna statuetka może pojawić się na dachu kuźni w Starym Obozie.
No i jak ktoś nie wzbrania się od użycia kodów to jest kod "insert RndomStatue"
;)

Edit: Może zna ktoś kod na poziomkę, bo nie chce mi się teraz łazić do pradawnych i szukać (Ale ogólnie próbuję przejść teraz MT bez kodów i czasem na osobnym save używam ich do zabawy albo do odkrywania ciekawostek jak np. właśnie ta siedziba.) A nigdzie w rozpisce kodów do MT nie ma kodu na poziomkę ;D
PS: Jeszcze ani jednej nie znalazłem, więc nie mogę użyć "Edit focus" i tym sprawdzić kod.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nie ma w paczce z modem skryptów?

Kayuree

Kayuree

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Itfo_Plants_Poziomka
Oto kod na poziomkę! Ale... fałszywkę. Chyba nie da się przywołać kodem oryginalnej poziomki ;P
Cóż zostaje mi tylko iść do tych pradawnych...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Up Racja - kodem prawdziwej poziomki przyzwać nie można. Pamiętam, że jak grałem w MT któryś raz z kolei, naszła mnie chętka na poczitowanie i sprawdzenia id wszystkich nowych przedmiotów. Traf chciał, że widocznie znalazłem jedną z poziomek "prawdziwych", no więc edit focus i jedziem. Okazało się, że owszem - insert itmi jak najbardziej. Tylko to co było po "itmi_" mnie przeraziło. Otóż jest to niesamowicie  długi ciąg cyfr - na tyle długi, że niemożliwy do wpisania w gothicowskiej konsoli (sprawdzałem :)).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mozna prawdziwa przywołać w skryptach jest na nią kod tylko bardzo długi ciąg przypadkowych znaków :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry