Pytania dotyczące zadań i rozgrywki 460592 857

O temacie

Autor Raper

Zaczęty 19.03.2008 roku

Wyświetleń 460592

Odpowiedzi 857

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok. nie bede zakladac. i jeszcze cos. dostane jakies zadanie by ukonczyc  arene czy po prostu w kazdej chwili moge isc ukonczyc? a ten itemek co dostane to mam komus dac czy mam sam go  uzyc i dostane jakies bonusy?

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Tak. Arena jest związana z zadaniem dla Pradawnych oraz dla nich będziesz musiał zdobyć ten item(kryształ).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tam obok kopalni jest jasnia z drzwiami podobno Melkor tam wchodzil. Jak sie tam dostac?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No IMO tam gdzie zawsze był...

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A dokladniej gdzie? A i mam zabic 2 wielkie gady jednego zabilem co w jaskini byl, a ten drugi gdzies na placu wymian gdzie to jest?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No Pacho to siedzi na tej drodze jak się wychodzi z zamku bramą w stronę obozu Bractwa i w kierunku ziem orków.
Chyba że go wargi zjadły ;D

Drugi gad to nie jest na placu wymian tylko się tapla przed Starym Obozem w rejonie mostu.
No przynajmniej tam mi się pojawił (przy okazji  atakując Stary obóz... :lol2:)

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siekacz mi gdzies znikl ;/ . Jest jakis kod na niego?

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Kod na niego masz w poradniku Mt.

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem od Diega. Jestem na etapie gdzie zabilem Zlego i mam list zaszyfrowany mam isc do magów by zapytac czy da rade odczytac. ALE magowie nie maja mi nic do powiedzienia. Co zrobic?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
II. Diego.
Diego w pierwszej rozmowie z Bezim (w sumie to w drugiej inicjacji rozmowy) jak się go zapytamy o Pozostałe obozy opowie nam o Przemytnikach i zlecie nam małe zadanko. Wypełnienie tego zadania jest dość istotne gdyż później Diego (w 2 rozdziale) zleci nam bardzo ciekawe zadanie i to dość długie. Musimy dowiedzieć się dokładnie, kto i dlaczego pozbył się Neka. Opiszę to w punktach.
1. Idziemy na miejsce domniemanego morderstwa (wiadoma jaskinia). Znajdujemy tam Podejrzany Bełt (to nie nazwa jabola biggrin.gif). Możemy tez pogadać z Pacho, strażnikiem spod drzewka, ale raczej na razie nic nam nie powie. Wracamy do Diego z bełtem.
2. Diego stwierdzi, że to bełt roboty Cavalorna więc idziemy do łuczarza. Cavalorn stwierdza, że grot jest dziwnie ponacinany i zna tylko jedną osobę, która tak nacina groty. Niestety nie powie nam tego za darmo. Musimy zanieść strzały, które zrobił dla Przemytników. Pędzimy ze strzałami do Erwina z Obozu przemytników i znowu do Cavalorna. W końcu dowiemy się, że to pacho tak nacina bełty. Idziemy pogadać ze strażnikiem tam pod groźbą zdradzi nam, że za wszystkim stoi Zły ze SO.
3. Idziemy uciąć sobie pogawędkę ze Złym. Oczywiście nie dowiemy się niczego ciekawego. Wracamy do Diego.
4. Diego powie nam, że Nek był kiedyś kurierem magów i ciągle utrzymywał z nimi dobre stosunki. Wyśle nas do Thorusa, który jako strażnik bramy wie wszystko o tym co się dzieje w zamku.
5. Thorus będzie z nami rozmawiał tylko jeżeli pozytywnie rozwiążemy zadanie z pozbyciem się Mordraga. Dość niechętnie opowie nam, że widział jak Nek przyniósł niedawno magom jakiś list, ale to nie byłą wiadomośc od Magów Wody. Na odchodnym podobno Corristo też wręczył mu jakiś przedmiot.
6. Wracamy z tymi nowinami do Diego. Szef cienie chce się dowiedzieć dla kogo był zaadresowana ta przesyłka, którą odebrał Nek. Wyśle nas do Złego, musimy zmusić go do wyjawienia kto za tym stoi.
7. Rozmawiamy ze Złym. Podpuszczamy Złego, kiedy zapyta się, kto jest jego szefem odpowiadamy: Kruk. Wtedy Zły umówi się z nami na intymne spotkanie na uboczy w jaskini na prawo od mostu prowadzącego do SO. Będzie tam czekał pomiędzy 22 a 6. Kiedy udamy się na miejsce spotkania Zły nas zaatakuje, w każdym razie nie dowiemy się niczego nowego, prócz tego, że za Wszystkim stoi Kruk. A i przy ciele Złego znajdujemy pewien zwój napisany w niezrozumiałym języku. Diego powie nam, że ten list trzeba rozkodować. Musimy poszukać jakiegoś maga.
8. Algirion, jeden z Pradawnych jest jedynym magiem, który nam w tym pomorze. Odkryje, że to zakodowana informacja. Opowie nam o pewnym kryptologu, który próbował odczytać glify na jakiś krysztale na bagnach, niedaleko obozu Sekty. Pradawny sugeruje, że może kryptplog miał przy sobie księgę kodów, która mogłaby pomóc w rozszyfrowaniu listu. Idziemy na bagna koło sekciarzy, szukamy tego kryształu, gdzie rosną zioła uzdrawiające. Znajdujemy tam kilka zombiakow, jednym z nich jest kryptolog. Księga kodów leży koło kryształu. Wracamy do Algiriona. Mag przetłumaczy list. Nie wyjawi nam jednak nic więcej. Dowiemy się tylko, ze prawdopodobnie jest to formuła jakiegoś potężnego zaklęcia teleportacjai (już wiecie jak Kruk dostał się w G2 NK do jarkendaru? tongue1.gif).
9. Wracamy do Diego opowiadamy o wszystkim. Zadanie zakończone.

nie , to nie ja jestem taki mądry.
To shergar

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam zadanie od Monka o to:

"Monk. Podejrzany typ, każe nam odebrać rudę od kopacza Gilberta, który gdzieś się ukrywa. Gilbert ukrywa się w jaskini, na wschód od obozu.
Trzeba wspiąć się na skalną grań i tam znajduje się jaskinia. Gilber też
 jako pierwszy zdradzi nam tajemnicę procederu przemytu rudy z kopalni
należącej do SO. Informacje te przydadzą nam się później."

No i ide na wschod i nigdzie go nie ma... Gdzie on jest dokladnie? Moze ktos pokazac na mapie czy cos?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To może tak.
Dochodzisz do bramy na ziemie orków pilnowanej przez strażników , stojąc do niej przodem skręcasz w lewo i idziesz wzdłuż skał. Za niedługi czas dojdziesz to takiego miejsca gdzie skały tworzą jakby takie tarasy-pólki skalne,
Trzeba wleźć na chyba trzy aby zobaczyć na górze taka małą jaskinię gdzie siedzi Gilbert kopacz.
I uważać jak się schodzi potem bo można spaść i zwichnąć palec.

No i tylko nie pytaj gdzie jest wejście = brama na ziemie orków...

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzieki. to jeszcze jedno pytanie. gdzie jest oboz bandytow?  

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Obóz bandytów znajduję się w tym obszarze gdzie w G I Bezi szukał z Diego kamienia ogniskujacego.
Tyle że to było na lewo od podejścia w górę a obóz jest na prawo.
Ogólnie mówiąc Obóz bandytów jest tam gdzie był zawsze.

uwaga na Kosę!!! :lol:

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja bardzo dawno nie gralem w gothica wiec za bardzo nie pamietam gdzie jest. jakos sobie poradze.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wychodzisz ze Starego Obozu mostem na drugą stronę , potem koło Draxa  i wzdłuż prawej ściany dochodzisz do drogi w górę . Tam był Troll i gobliny. Teraz to są tam zębacze i inne niespodzianki po drodze.
BEWARE!

diego1121

diego1121

Użytkownicy
posty131
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie chce wyjsc na glupka ale nie widze nigdzie tego obozu. Widze ten zamek/ klasztor gdzie sa zebacze itp. Ale obozu nie widze.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Widzisz tam drewnianą wieżę?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry