Muzyka w grze 3477 9

O temacie

Autor Tomaj

Zaczęty 10.10.2010 roku

Wyświetleń 3477

Odpowiedzi 9

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy

Tomaj

Muzyka w grze
2010-10-10, 21:19(Ostatnia zmiana: 2011-03-26, 14:36)
Witam. Już po raz drugi zakładam ten temat ponieważ poprzednim razem nie pomogło.
Czy mógł by mi ktoś napisać co muszę zrobić żeby mieć własną muzykę do gothic 2 Noc kruka?
Próbowałem już paru sposobów. jedni piszą, że mam swój utwór podzielić na kawałki i zapisać jako *.dls lub *.sgt w folderze Music. inni natomiast twierdzą, że ma to być utwór o rozszerzeniu *.wave i ma się znajdować w sound\sfx, a następnie muszę go zapakować do paczuszki z modem. Więc jak to ma w końcu być? I kolejna ostatnia sprawa. Co dalej? czy mam tą muzykę wstawiać za pomocą spacera jako cZoneMusic? Proszę o pomoc i zgóry dziękuję.
Pozdrawiam Tomaj!

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Najprościej skomponować utwór w DMP i zapisać pliki sge i sty, po czym w pliku "musicinst.d" podmienić nazwy plików sge w kawałkach, których nie używasz.

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Ale jak mniemam odnosi się to do świata New World Addon i Old World chociaż nie jestem pewien. Co muszę zrobić żeby mięc muzykę we własnym świecie?

PS. Tak czy tak dzięki, nareszcie jakaś sensowna pomoc ;)

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Niezależnie od tego, do jakiego świata ją wstawiasz metoda jest taka sama ;)

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Czyli muszę tam zadeklarować, w którym świecie mam mieć muzykę i zrobić to co mówisz?
Wydaje się dość proste :)  Dziękuję bardzo sprawdze i na pewno dam znać. Co prawda mam własny utwór nie skomponowany w DMP ale jakoś go tam podziele (czytałem, żę trzeba podzielić na równe kawałki, ale nie wiem dokładnie) i uporam się z tym!
;)

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Nie, nie, nie. Nic nie deklaruję pakuje to do paczki z modem zgadłem? tylko nie wiem dkładnie co.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
O huj wam z tymi paczkami biega? Zapisujesz pliki i *.sge podmieniasz zamiast istniejacego, prościej się nie da. Muzykę wstawiasz potem w Spacerze.

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
dobra niech będzie, jebać paczki, wszyscy mówią o jakiejś paczce. Nie pytam się jak wstawić muzykę w spacerze, bo tego mogę śię nauczyć sam.
Wielkie dzięki za pomoc, dam znać czy działa.

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
NO niby wszystko ok. Zrobiłem utwór zgodnie z tutorialem z Woga zapisałem ładnie pięknie, przeniosłem pliki do folderu z muzyką w pliku MusicIns.d utworzyłem skrypt swojego utworu. W spacerze w swoim świecie zrobiłem tak jak kazał ten tutek http://themodders.org/index.php?/topic/4594-spacer-wstawianie-muzyki-do-zena/
ale nie działa, zastanawiam się tylko co robię źle

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry