Witam, zrobiłem sobie nowy pancerz w .asc ( a właściwie przerobiłem szatę sędziego ) i dorobiłem do niego sklejaną teksturę. Pancerz wsadziłem do _Work\data\Anims\_compiled, a teksturę tam, gdzie zawsze - do _Work\data\Textures\NPCs\Armor.
Oczywiście, gdyby wszystko działało, to bym nie pisał. O co chodzi ?
http://ifotos.pl/img/Blad_swwpqx.JPGPoczątkowo sądziłem, że to wynik "odwrócenia tekstury", znaczy, że jest ona od wewnętrznej strony modelu. Ale nie - sprawdzałem to i w Blenderze ( którego użyłem do edycji modelu, swoją drogą ), i w samym Gothicu, "wjeżdżając" kamerą w postać. Ponadto zauważyłem, że gdy przybliżę nieco widok, widać nieco więcej - jednak gdy go oddalam, pancerz znowu zanika, zupełnie tak, jakby był jakimś niesamowicie odległym obiektem.
Wie ktoś, jaka może być przyczyna ?
Dodam tylko, że kiedyś robiłem już pancerz i działał nieźle. Z animacjami nie ma większego problemu raczej, ciekawe jest to, że podczas "lotu" na F8 zazwyczaj widzę całą postać prawidłowo. Gdy szukałem rozwiązania, natknąłem się na wzmiankę o jakimś humans.mds i dopisałem tam mój pancerz, ale nic to nie zmieniło.