OTO POLSKA 1720354 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1720354

Odpowiedzi 5881

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Problem w tym, że prawicowe media i pseudo media (tu patrz: fanpejdże na fejsie) spłycają temat i powielają nieprawdę. Bo o co chodzi z tą relokacją? Dwa late temu (bodajże) przypłynęła ta fala uchodźców, imigrantów (jak zwał tak zwał). Zgodnie z prawem unijnym kraje takie jak Włochy i Grecja utworzyły obozy dla tych uchodźców i w tej chwili znajduje się w nich ok. 170 tyś ludzi. Jako że to jest duże obciążenie dla tych państw to postanowiono odgórnie określić liczbę imigrantów dla każdego kraju członkowskiego.
Nie twierdzę, że pomysł relokacji był dobry. Twierdzę jedynie że postawienie sprawy w ten sposób (czyli prawdziwy) rzuca inne światło na sytuacje. I w takim wypadku uważam, że Polska powinna się wywiązać się z umowy i przyjąć tych 7 tysięcy ludzi. Bo w ten sposób pomagamy tym państwom, które wywiązały się ze swoich zobowiązań. Nie jest imo w naszym interesie tworzyć poczucia że w Unii umowy nic nie znaczą.
Oglądając TVP i obserwując gówno-pseudo-media można odnieść wrażenie że Niemcy za dużo wzięli do siebie uchodźców, wybrali tych najbardziej wykwalifikowanych, a ten "śmieć" ludzi chcą oddać innym. No kurwa tak nie jest.

A co do materiału Wiadomości TVP: no cóż... najwięcej uchodźców jest w Grecji i we Włoszech, a zamachów tam nie ma. Muzułmanie się zradykalizowali, to fakt, ale raczej ci co mieszkają tutaj co najmniej 3 pokolenia.
Chyba zapomniałeś z czym zmaga się Zachód bo przyjęcie tych 7 tysięcy automatycznie w oczach Zachodu zobligowało by nas do przyjęcia więcej a tym samym kręcenia pętli na własna szyję

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No we Włoszech może nie ostatnio, ale jakiś tam był co kogoś tam przejechał czy co on tam zrobił. Nie wiadomo ile jest np. innych małych sprzeczek pomiędzy normalnymi włochami, a muzułmanami. Tak jak był ten materiał TVP o tych licznych wydarzeniach we Francji z piwem czy z mszą.
Nie wiadomo ile jest "innych małych sprzeczek" bo są to "małe sprzeczki". Tak samo nie ma pomiędzy Polakami a Brytolami czy Brytolami będącymi na wakacjach z Hiszpanami.

Ano i sęk w tym, że ci ludzie nie chcą tutaj być, oni chcą żyć na zasiłku a w Polsce mamy 3x jak nie 4x mniejszy od zachodu. Oni chcieliby jak najszybciej stąd uciec, bo nie chcą pracować tak jak Ukraińcy. Staraliby się o przywrócenie im statusu uchodźcy i przejazd z Polski do Niemiec.
Czyli problem solved, a umowa wypełniona.

Lewactwo tak tobą zmanipulowało? Kurwa mać, przecież tutaj nei chodzi o żadne zamachy, a że ciapaci robią burdel, nie szanują praw, tylko kurwa siedzą na dupie i proszą o kasę. Na necie ciągle się kurde o tym trąbi
XDD
a może to tobie brakuje refleksji i nie dywersyfikujesz swoich źródełek wiedzy? Nie napisałem nigdzie, że nie ma z tymi ludźmi problemów. Może jednak warto zaparzyć melise, złapać oddech i zastanowić się czy aby rzeczywiście istnieje prosta korelacja pomiędzy odsetkiem muzułmanów w kraju a liczbą "problemów" związanych z tymi ludźmi? Jak wspomniałem, w społeczeństwie szwajcarskim i austriackim jest średnio po 6% wyznawców islamu, a we francuskim 7.4%. Może przyczyny należy szukać gdzieś indziej, na przykład w polityce socjalnej Francji, Belgii i Wielkiej Brytanii?
Nie wiem czy byłeś ostatnio w jakimś większych zachodnim mieście. Ja miałem okazję w paru być. I to co mi najbardziej rzuciło się w oczy to nie łapanie przez muslimów dziewczyn po dupie czy inne nieprzyzwoite zachowania, ale wyraźna różnica pomiędzy poziomem życia Europejczyków i "przyjezdnych". W Barcelonie jest dzielnica, gdzie mieszkają biedni. A biedni to czarni. Słowa Hiszpanów z którymi rozmawiałem.

Chyba zapomniałeś z czym zmaga się Zachód bo przyjęcie tych 7 tysięcy automatycznie w oczach Zachodu zobligowało by nas do przyjęcia więcej a tym samym kręcenia pętli na własna szyję
I o tym był mój post - panuje zakłamany pogląd czym jest ta relokacja i jaka jest jej przyczyna. Nie chodzi o to, aby ulżyć Zachodowi bo oni sami sobie ten los zgotowali. Problem jest w tym, że Włosi i Grecy, wypełniając swoje zobowiązania wobec prawa unijnego, stracili na tym bardzo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
^
https://www.youtube.com/watch?v=XFXNJfwcCDs

Widział?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Właśnie nie, math. Nie możemy ich przyjąć bo to pokaże, że skoro teraz się ugieliśmy to ugniemy się przed gorszymi rzeczami i większymi ilościami.

Mówisz o tym, że w Grecji i Włoszech jest najwięcej imigrantów i nie ma zamachów - primo w Grecji są w ,,obozach" i ośrodkach, a także całkiem nieźle pilnowani więc raczej nic nie wywijają, secundo we Włoszech robią wiekszy rozpiździel niż w Niemczech czy Francji i bez zamachów, ludzie boją się spać w swoich domach. Podobno na dole Polski już jest kilka rodzin Włoskich i Francuskich, a na kaszubach rzekomo masowo osadzają się Holendrzy.

Materiał z TVPiS nie jest zmanipulowany, przedstawia prawdę. Na pewno wolę TVPiS niż TVPO.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
^

Widział?
Znam sytuację w tym miasteczku ale co zabawne jedna tępa kurwa która tam mieszkała rok twierdziła że to Polacy tam prowokują XD

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
My już mamy obozy xD. Te obozy pokazują, że nie można ich kontrolować gdy żyją w normalnym społeczeństwie, bo zaraz poniektórzy będą podpalać synagogi lub kraść czy wybuchać.

A tak to prawda, że jak Polska się ugnie to i więcej dołożą.

Jak by ktoś nie widział co wcześniej napisałem :
Polska ma 4 tygodnie aby zdecydować czy przyjmie tych uchodźców czy nie przyjmie. Razem z Czechami jak i Węgrami. Co najśmieszniejsze Czechy przyjęły już ileś tam tych uchodźców, ale Unia najwidoczniej zapomniała  :F.

Nawet jest chyba to pokazane na europa.eu czy coś takiego, już sam nie wiem.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^

Widział?
Nie musisz mnie przekonywać że w tych państwach istnieje grupa zradykalizowanych islamistów, bo sam to napisałem. Poza tym, widział to?

Właśnie nie, math. Nie możemy ich przyjąć bo to pokaże, że skoro teraz się ugieliśmy to ugniemy się przed gorszymi rzeczami i większymi ilościami.
Ale jakich więcej, o czym wy pierdolicie xd jest 170 tyś w obozach, trzeba ich rozlokować bo sobie nie radzą. Jeżeli jeszcze raz wpuszczą do siebie kolejne 200 tyś no to kurwa można powiedzieć że żadnego dealu nie robimy. Raz jeszcze powtarzam: Polska się zobowiązała, jak zresztą wszystkie kraje Unii, do przyjęcia części tych ludzi, którzy znajdują się obecnie w obozach. I to wszystko. Do niczego więcej.

Mówisz o tym, że w Grecji i Włoszech jest najwięcej imigrantów i nie ma zamachów - primo w Grecji są w ,,obozach" i ośrodkach, a także całkiem nieźle pilnowani więc raczej nic nie wywijają,
secundo we Włoszech robią wiekszy rozpiździel niż w Niemczech czy Francji i bez zamachów, ludzie boją się spać w swoich domach. Podobno na dole Polski już jest kilka rodzin Włoskich i Francuskich, a na kaszubach rzekomo masowo osadzają się Holendrzy.
Podobno to, podobno tamto. Panowie, ja jedynie wskazuję na manipulacje z prawej strony sceny politycznej i że nie ma prostej korelacji pomiędzy ilością uchodźców a zamachami czy innymi incydentami z ich udziałem.

Materiał z TVPiS nie jest zmanipulowany, przedstawia prawdę. Na pewno wolę TVPiS niż TVPO.
Trochę jest. Przedstawił prawdę ale w kontekście uchodźców i relokacji.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
^

Widział?
Nie musisz mnie przekonywać że w tych państwach istnieje grupa zradykalizowanych islamistów, bo sam to napisałem. Poza tym, widział to?

Ale jakich więcej, o czym wy pierdolicie xd jest 170 tyś w obozach, trzeba ich rozlokować bo sobie nie radzą. Jeżeli jeszcze raz wpuszczą do siebie kolejne 200 tyś no to kurwa można powiedzieć że żadnego dealu nie robimy. Raz jeszcze powtarzam: Polska się zobowiązała, jak zresztą wszystkie kraje Unii, do przyjęcia części tych ludzi, którzy znajdują się obecnie w obozach. I to wszystko. Do niczego więcej.

Mówisz o tym, że w Grecji i Włoszech jest najwięcej imigrantów i nie ma zamachów - primo w Grecji są w ,,obozach" i ośrodkach, a także całkiem nieźle pilnowani więc raczej nic nie wywijają,
secundo we Włoszech robią wiekszy rozpiździel niż w Niemczech czy Francji i bez zamachów, ludzie boją się spać w swoich domach. Podobno na dole Polski już jest kilka rodzin Włoskich i Francuskich, a na kaszubach rzekomo masowo osadzają się Holendrzy.
Podobno to, podobno tamto. Panowie, ja jedynie wskazuję na manipulacje z prawej strony sceny politycznej i że nie ma prostej korelacji pomiędzy ilością uchodźców a zamachami czy innymi incydentami z ich udziałem.

Trochę jest. Przedstawił prawdę ale w kontekście uchodźców i relokacji.
Prawda jest taka że ONR będzie miał przez jakieś ćwierć wieku zwiększoną popularność i ilość zwolenników a to jak na ironię przez falę "tolerancji"

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Jakieś dowody na te zwiększoną popularność, czy wywróżyłeś z fusów?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakieś dowody na te zwiększoną popularność, czy wywróżyłeś z fusów?
Popytaj młodzież  :facepalm:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Nie mam co robić, tylko pytać jakiś randomów. Wolę się zająć czymś pożyteczniejszym.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Masz namyśli tą młodzież co jebie policje, hailuje? Takiej młodzieży to ja bym podziękował.

Ta młodzież dodatkowo chleje i pali przy każdej okazji, ale jak ten ONR ma tak wyglądać, to w sumie ok.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale jakich więcej, o czym wy pierdolicie xd jest 170 tyś w obozach, trzeba ich rozlokować bo sobie nie radzą. Jeżeli jeszcze raz wpuszczą do siebie kolejne 200 tyś no to kurwa można powiedzieć że żadnego dealu nie robimy.

No jeżeli teraz się ugniemy przed tymi 170tyś (z czewgo do nas 7 tyś?) to jak następnym razem wezmą 200tyś to znów zaczną grozić karą.

Polska się zobowiązała, jak zresztą wszystkie kraje Unii, do przyjęcia części tych ludzi, którzy znajdują się obecnie w obozach. I to wszystko. Do niczego więcej.

Polska się do niczego nie zobowiązała, zobowiązał się rząd którego już nie ma i któremu Polacy podziękowali między innymi za to, że właśnie Polskę do tego zobowiązał. Druga sprawa - ci ludzie nie chcą iść do Polski, Duda dziś czy wczoraj dał bardzo dobre przemówienie o tym. Granice nie są zamknięte - ci którzy uciekają naprawdę przed wojną i potrzebują pomocy mogą przyjeżdżać (i już to robią), ale tamci NIE CHCĄ. Kolejne - dwa, trzy kraje zdecydowały, żeby zrobić burdel przyjmując ,,uchodźców" i ,,imigrantów" bez zgody reszty krajów członkowskich - wtedy nie było solidarności. Przy budowie Nord Streamów tez nie ma solidarności, więc czemu TERAZ MY mamy ją wykazywać?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

OTO POLSKA
#5413 2017-06-15, 21:17(Ostatnia zmiana: 2017-06-15, 21:29)
A wiecie kto zajmuje się przemytem migrantów? Włoska mafia, ’Ndràngheta:
https://www.youtube.com/watch?v=QAiiuRC1HLk

A co do materiału Wiadomości TVP: no cóż... najwięcej uchodźców jest w Grecji i we Włoszech, a zamachów tam nie ma. Muzułmanie się zradykalizowali, to fakt, ale raczej ci co mieszkają tutaj co najmniej 3 pokolenia.
Widzisz, i to jest jeden z powodów by ich nie przejmować. Nie chcemy mieć problemów za 3 pokolenia.

Jeśli chodzi o całą tą wędrówkę ludów, to przede wszystkim powinien zapanować pokój na Bliskim Wschodzie i pomóc im tam na miejscu, a nie przyjmując ich tutaj i stwarzać sobie problemy kulturalne, religijne i rasowe. Wystarczy nam kocioł bałkański, który powstał z zawiłości historycznych i chyba nie muszę pisać jakie tam były i nadal są problemy.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Adanos, mówimy tutaj o 7 tyś. ludzi, czyli 0.0019 w stosunku do całkowitej populacji Polski. 5 osób na miasto.

Co do powstrzymania wędrówki ludzi, to jak najbardziej. Nie wpuszczać więcej tych ludzi do nas, zamknąć szczelnie granice, finansować obozy dla uchodźców już tam na miejscu. Problem w tym, że ci ludzie już tutaj są, a główny ciężar spadł na Greków i Włochów.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

OTO POLSKA
#5415 2017-06-15, 21:49(Ostatnia zmiana: 2017-06-15, 21:58)
Nawet jeśli Polska wpuści tych ludzi to PiS straci wiele wyborców jak nie połowę elektoratu. Dużo ludzi zagłosowało na PiS nie przez jakieś tam 500+ czy tam jakieś inne mieszkania + i referenda które miały być a ich nie ma, zagłosowali, bo nie chcieli mieć burdelu w swoim kraju, w swoich miastach.

Jakby uchodźcom w Polsce dać wolną rękę to wszystkie dresy, ONRY, MW i inni tego typu ludzie napadali by na tych ciapatych, przez co nie dość, że nie mieli by zasiłków tak dużych jak w Niemczech to byli by pobici xD.

Ogólnie to trzeba poczekać te 4 tygodnie lub krócej i zobaczymy co PiS wymyśli bo tak to tylko można gdybać. Dziwi mnie fakt, że 4 tygodnie dali nam jak i innym gdzie zazwyczaj dawali 2 miechy.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Masz namyśli tą młodzież co jebie policje, hailuje? Takiej młodzieży to ja bym podziękował.

Ta młodzież dodatkowo chleje i pali przy każdej okazji, ale jak ten ONR ma tak wyglądać, to w sumie ok.
Mam na myśli zwykłych ludzi,nawet w mojej rodzinie która jest z reguły apolityczna panują obecnie podobne nastroje

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Z cyklu "CzłowiekGejzer - kiedy pytają mnie, co w mojej rodzinie... "

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nawet jeśli Polska wpuści tych ludzi to PiS straci wiele wyborców jak nie połowę elektoratu. Dużo ludzi zagłosowało na PiS nie przez jakieś tam 500+ czy tam jakieś inne mieszkania + i referenda które miały być a ich nie ma, zagłosowali, bo nie chcieli mieć burdelu w swoim kraju, w swoich miastach.

Jakby uchodźcom w Polsce dać wolną rękę to wszystkie dresy, ONRY, MW i inni tego typu ludzie napadali by na tych ciapatych, przez co nie dość, że nie mieli by zasiłków tak dużych jak w Niemczech to byli by pobici xD.

Ogólnie to trzeba poczekać te 4 tygodnie lub krócej i zobaczymy co PiS wymyśli bo tak to tylko można gdybać. Dziwi mnie fakt, że 4 tygodnie dali nam jak i innym gdzie zazwyczaj dawali 2 miechy.
PiS pewnie nie da odpowiedzi a jak ta komisja coś zacznie robić to grupa wyszehradzka się wkurwi

Post połączony: 2017-06-15, 22:11
Z cyklu "CzłowiekGejzer - kiedy pytają mnie, co w mojej rodzinie... "
Nie wiem do czego pijesz
Wszak mieszkam w Polsce i moja rodzina stanowi jakąś część ogółu XD
A tak serio to zwyczajni ludzi po prostu widzą cały ten bajzel

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

OTO POLSKA
#5419 2017-06-15, 22:13(Ostatnia zmiana: 2017-06-15, 22:20)
Kurna zwyczajni ludzie nie potrzebują do życia takiej atencji jaką robi ten cały ONR i inne organizacje tego typu.

Na każdej normalnej grupie FB jak spytasz co sądzicie o ONR to każdy człowiek powie, że nie szanuje tych skurwysynów, za ośmieszanie Polski swoim nacjonolo ala Marian Kowalski. Opaski, celtyckie krzyże itp. to naprawdę szkoda słów. To wygląda bardziej jak młodzieżówka NSDAP, anie organizacja która coś pomaga i prowadzi normalne marsze.

Powiesz nie wszystkie marsze takie są. No i co z tego jak większość nadal wygląda jak zwierzęta i atlas posiadający 200 stron.

0 użytkowników
Do góry