naprawdę sądzisz, że to zła decyzja?
pytasz generała dywizji? xD
wiesz, myślę że trzeba by się zastanowić nad tym gdzie są bazy usa i gdzie ich nie ma. generał o tym wprost nie powiedział, ale sądzę że mógłby wskazać np izrael, tam nie ma baz usa, izraelczycy doskonale radzą sobie sami u siebie, ale za to chętnie przyjmują pomoc wojskową i finansową na swoją armię. a mają myślę nieskończenie więcej zagrożeń dookoła siebie niż rosja za naszymi granicami. jeżeli czujesz się bezpieczniej dzięki nim to ci zazdroszczę.
myślę że gdyby np rosja dogadała się z meksykiem, pomogli im finansowo itp jednocześnie oczekując że pozwolą im założyć u siebie bazę wojskową np w cancun to zaraz podniósłby się wrzask jak to się dzieje że rosjanie są coraz bliżej ameryki ze swoimi mackami, gdy to amerykanie są wszędzie.
jako największa siła zbrojna na świecie super że roznieśli dwa razy niemców, ale kolejne wojny jakie wszczęli odbijają się czkawką na całej ziemi do tej pory i jeszcze długo po nas. prędzej spodziewam się wojny w arktyce o ewentualne zasoby naturalne niż w europie.