OTO POLSKA 1703022 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1703022

Odpowiedzi 5881

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Wracając do tematu rasizmu w Polsce.
Mimo to, obywatele Egiptu, Tunezji, Maroka i innych krajów islamskich żyją w Polsce od lat. Wielu z nich prowadzi działalność gospodarczą, gastronomiczną, część osiadła tu jeszcze w latach 90. Czy stają się ofiarami ksenofobii? Jak dotąd nikt się na to nie skarżył.
Naprawdę? Nikt? Oczywiście, Polska to może nie jest miejsce, w którym jest beznadziejnie pod tym względem, ale porównując się do krajów zachodu, jesteśmy daleko w tyle, ogólnie tolerancja w Polsce kuleje, nie tylko w stosunku do obcokrajowców, ale też chociażby w stosunku do homoseksualistów.
Nie jestem za przyjmowaniem "uchodźców" i nie chce bronić tych gości, ale to co się dzieje (czy raczej działo) jest na rasizm w Polsce doskonałym dowodem. Wyobrażam sobie co by było gdyby stało się to samo, ale zamieniono by pozycję. Myślę, że komenatrze typu: "dobze tak ciapatej kurwie", "jebac ciapatych ukrat to ma za swoje" i tym podobne, były bardzo powszechne.
http://www.rp.pl/Sadownictwo/170109670-Krakow-Nozownik-zaatakowal-przypadkowa-ofiare-21-latek-zmarl.html
Tutaj mamy podobną sytuację. Dlaczego o tym się nie mówi? Koleś tutaj zrobił coś gorszego (choć morderstwo to morderstwo), bo zabił kogoś, kto nic mu nie zrobił, a tam miejsce miała kradzież (więc samoobrona na pewno uzasadniona, lecz raczej nie w takiej formie), dlaczego wPolityce o tym nie pisze? Nie wiem po co wrzucacie marne pseudopatriotyczne pisowskie media. Jeśli chcecie wrzucać źródła do jakiś miarodajnych artykułów, z zaufanych mediów; nie GZ, nie Niezależna, nie wPolityce, nie NaTemat etc.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
Wracając do tematu rasizmu w Polsce.
Mimo to, obywatele Egiptu, Tunezji, Maroka i innych krajów islamskich żyją w Polsce od lat. Wielu z nich prowadzi działalność gospodarczą, gastronomiczną, część osiadła tu jeszcze w latach 90. Czy stają się ofiarami ksenofobii? Jak dotąd nikt się na to nie skarżył.
Naprawdę? Nikt? Oczywiście, Polska to może nie jest miejsce, w którym jest beznadziejnie pod tym względem, ale porównując się do krajów zachodu, jesteśmy daleko w tyle, ogólnie tolerancja w Polsce kuleje, nie tylko w stosunku do obcokrajowców, ale też chociażby w stosunku do homoseksualistów.
Nie jestem za przyjmowaniem "uchodźców" i nie chce bronić tych gości, ale to co się dzieje (czy raczej działo) jest na rasizm w Polsce doskonałym dowodem. Wyobrażam sobie co by było gdyby stało się to samo, ale zamieniono by pozycję. Myślę, że komenatrze typu: "dobze tak ciapatej kurwie", "jebac ciapatych ukrat to ma za swoje" i tym podobne, były bardzo powszechne.
http://www.rp.pl/Sadownictwo/170109670-Krakow-Nozownik-zaatakowal-przypadkowa-ofiare-21-latek-zmarl.html
Tutaj mamy podobną sytuację. Dlaczego o tym się nie mówi? Koleś tutaj zrobił coś gorszego (choć morderstwo to morderstwo), bo zabił kogoś, kto nic mu nie zrobił, a tam miejsce miała kradzież (więc samoobrona na pewno uzasadniona, lecz raczej nie w takiej formie), dlaczego wPolityce o tym nie pisze? Nie wiem po co wrzucacie marne pseudopatriotyczne pisowskie media. Jeśli chcecie wrzucać źródła do jakiś miarodajnych artykułów, z zaufanych mediów; nie GZ, nie Niezależna, nie wPolityce, nie NaTemat etc.

"Wyobrażam sobie co by było gdyby stało się to samo, ale zamieniono by pozycję. Myślę, że komenatrze typu: "dobze tak ciapatej kurwie", "jebac ciapatych ukrat to ma za swoje" i tym podobne, były bardzo powszechne." Wyślij podanie do pracy z  ZAAAUFFFANYYYCH MEDIÓW czyli Gówno Prawda i Newsweek.

"porównując się do krajów zachodu, jesteśmy daleko w tyle, ogólnie tolerancja w Polsce kuleje, nie tylko w stosunku do obcokrajowców, ale też chociażby w stosunku do homoseksualistów."

Bardzo ten fakt cieszy w normalnym kraju tak powinno być, nie jesteśmy w Swedistanie czy Francistanie .

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Szkoda, że tacy ludzie jak ty chlubią się swoją ignorancją.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Polska nadal jest w średniowieczu pod tym względem i dobrze, powiem szczerze. Później było by multi kulti a nie Polska tak jak to jest w Niemczech, poza tym wypłaty co miesięczne są bardzo małe i w porównaniu do zachodu to dupa, anie robota + nawet jeśli łatwo zamiatać ulice czy układać kostkę czy zmywać naczynia to mało wynagrodzenia za to i tyle po prostu nikt nie  chce pracować, za 2000 zł gdzie na zachodzie może 4000zł i to lekką ręką a nie jak tutaj.

To że jesteśmy nie tolerancyjni to wina dresów i zazwyczaj tylko ich, bo o ile lubię se pożartować o czarnych, żydach, Auschwitz, Hitler itp to nigdy bym nikogo nie pobił czy choćby zabił, bo to jest człowiek po prostu żarty z nimi są niektóre śmieszne ( wiem że według niektórych mogę być rasistą i pewnie nawet jestem, ale w małym  stopniu). Dres to dres da w ryj a bardziej hardkorowy nawet zabije, każdego co ma inne poglądy niż on. Z homoseksualistami mam tak samo żartuje sobie z tego, ale mnie to nie obchodzi po prostu kto ma jaką orientację. O ONR i MW było wyżej jak by co.

Zapraszam do dyskusji Fareus.

Hamlet

Hamlet

Użytkownicy
posty7
Propsy5
  • Użytkownicy
Pozwól Polsce być zaściankiem, zaściankiem, gdzie jeszcze poprawność polityczna nie zbiera swojego żniwa. Miejsc, gdzie jest tęczowo i tolerncyjnie jest na świecie dużo, m.in. Berlin, Nicea, Kolonia itd. Polska na prawde nie musi brać przykładu z zachodu, bo to i żaden przykład. Doświadczać rozjeżdzania ciężarówką to ostatnie czego nam tu trzeba. I nie mówi o osobach, które myślą w ten sposób jako o ignorantach. W postępowym zachodzie ograniczyli by takiej osobie wolność wypowiedzi i swobód obywatelskich - toteż dlatego się przed nimi broni.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ja się jak najbardziej zgadzam, że nie powinniśmy brać przykładu z zachodu, ale czym jest ta "poprawność polityczna"? Sam nie wiem czy lepiej być zaściankiem i ciemnogrodem, czy nadwyraz "tolerancyjnym" (bo tolerancją tego nazwać nie można) krajem, dlaczego nie można znaleźć - albo chociażby szukać - kompromisu? Jak to kiedyś pisałem; najgorsze są skrajności, nic na świecie nie jest czarno białe, więc nie próbujmy na siłę wszystkie malować na te kolory.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Kompromis w tej sprawie nie wiem czy da się znaleźć, za dużo kiboli po prostu.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Kazzmir dlaczego mnie nie dziwi, że Werewolf spropsował posta od tego śmiesznego Hamleta? xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To co ciapaci wyprawiaja w innych krajch, jeszcze was dziwi ze polacy nie sa tolerancyjni? :F (W stosunku do nich)

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
Pozwól Polsce być zaściankiem, zaściankiem, gdzie jeszcze poprawność polityczna nie zbiera swojego żniwa. Miejsc, gdzie jest tęczowo i tolerncyjnie jest na świecie dużo, m.in. Berlin, Nicea, Kolonia itd. Polska na prawde nie musi brać przykładu z zachodu, bo to i żaden przykład. Doświadczać rozjeżdzania ciężarówką to ostatnie czego nam tu trzeba. I nie mówi o osobach, które myślą w ten sposób jako o ignorantach. W postępowym zachodzie ograniczyli by takiej osobie wolność wypowiedzi i swobód obywatelskich - toteż dlatego się przed nimi broni.

Dokładnie bardzo lubię "zacofaną Polskę"  :trollface:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany

Gówno nie wyjaśnienie  :fuckyeah:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
czego byś oczekiwał? stratowania na śmierć przez szarżę hetmana kaczyńskiego wszystkich ciapatych na polach jasnogórskich?

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
czego byś oczekiwał? stratowania na śmierć przez szarżę hetmana kaczyńskiego wszystkich ciapatych na polach jasnogórskich?

Oczekiwał bym rozsądku nie spierdolin o Sebastianach co żeście wy "rzekomo lepsi" a co tam "na bank lepsi" wymyślili sobie. Mniej testovironów i innych żydków życzę.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
W POLSCE JAK W LESIE KUHWA, GORZEJ JAK W CHLEWIE OBSHANYM.NAPISZESZ POST NA THE MODDERS A POLACZEK DO CIEBIE ZARAZ NAPISZE: "WIESZ KIM JA JESTEM, WIESZ ILE MAM PHROPSOW KUHWA?"

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
W POLSCE JAK W LESIE KUHWA, GORZEJ JAK W CHLEWIE OBSHANYM.NAPISZESZ POST NA THE MODDERS A POLACZEK DO CIEBIE ZARAZ NAPISZE: "WIESZ KIM JA JESTEM, WIESZ ILE MAM PHROPSOW KUHWA?"

CHCESZ POMARAŃCZE KUHWA ? PROSZE WEŹ SOBIE KUHWA! DZIĘKI PHROPSOM MAM PAŁE WIĘKSZĄ KUHHWA AAAAAAAA.

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany

Grzecznie rzeknę wy..  :fuckyeah:

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Wojsko USA ma być w Polsce od 12 stycznia. Macierewicz porządnie bierze się za pracę na rzecz obrony narodu.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Wojsko USA ma być w Polsce od 12 stycznia. Macierewicz porządnie bierze się za pracę na rzecz obrony narodu.
w kategorii może...

spowolni czy przyspieszy atak?
faktycznie broni czy straszak który nikogo nie odstraszy?
tracimy suwerenność czy zyskujemy wolność?

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
w kategorii może...

spowolni czy przyspieszy atak?
faktycznie broni czy straszak który nikogo nie odstraszy?
tracimy suwerenność czy zyskujemy wolność?

Nic nie zyskujemy, drażnimy niedżwiedżia  w dalszym ciągu  :F

0 użytkowników
Do góry